ΤΟ 21ο PREVEZA JAZZ FESTIVAL ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΕ !

Για 21η χρονιά το Preveza Jazz Festival έδωσε το παρών και μάλιστα με δυναμικό τρόπο. Το πρεβεζάνικο κοινό μαζί με τουρίστες το αγκάλιασαν θερμά δείχνοντας την εκτίμηση των όσων προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Σκεφτείτε λιγάκι: ανεξάρτητα από το αν ακούμε τζαζ ή όχι, έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθούμε καλλιτέχνες υψηλού επιπέδου να ξεδιπλώνουν την τέχνη τους μπροστά σε μας και τα παιδιά μας. Το ότι μικρά παιδιά έρχονται σε επαφή με λόγιες ζωντανές μουσικές στο κέντρο την μικρής μας πόλης, είναι κάτι που θα τα ωφελήσει σε βάθος χρόνου, σε επίπεδο πνευματικό και ψυχικό. Χίλια μπράβο, λοιπόν, στους υπεύθυνους και ευχόμαστε “εις έτι περαιτέρω”!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα εικοστά πρώτα του γενέθλια τo Preveza Jazz Festival συγκέντρωσε το κοινό της ευρύτερης περιοχής και πλήθος ξένων επισκεπτών, παρουσιάζοντας ένα ευρύτατο φάσμα τοπικών και διεθνών μουσικών της τζαζ και όχι μόνο. Κοινό και καλλιτέχνες επαίνεσαν την υψηλή ποιότητα του Φεστιβάλ και τη φανταστική ατμόσφαιρα.

Η υπαίθρια σκηνή στο οικείο περιβάλλον της παραλιακής, προσέφεραν το τέλειο σκηνικό για τη μουσική παρόλο που την πρώτη μέρα η καταρρακτώδης βροχή ανάγκασε τη διοργάνωση να μεταφέρει την εκδήλωση στο φιλόξενο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας και τα σχήματα να παρουσιάσουν ακουστικά σετ. Τόσο η Φιλαρμονική Πρέβεζας « Ορφέας» όσο και το Άρης Παπαδόπουλος τρίο, οι Rembrandt trio από την Ολλανδία και οι Joel Lyssarides trio «γέμισαν» με φυσικό ήχο την αίθουσα παρασύροντας το κοινό σε μια πολύ ζεστή jazz «κατάνυξη».

Η δεύτερη μέρα ευνοήθηκε από την παροδική μόνο συννεφιά και έδωσε την ευκαιρία στο σχήμα τζαζ του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας να συμμετάσχει σε μια τέτοια εκδήλωση κύρους με κατά γενική ομολογία θαυμάσια αποτελέσματα. Ακολούθησε ο Guy Mintus με το τρίο του, ένας χαρισματικός μουσικός και περφόρμερ από το Ισραήλ με διεθνείς περγαμηνές που κατέκτησε το κοινό παίζοντας από Μπαχ μέχρι ρεμπέτικο. Η πολυαναμενόμενη εμφάνιση του Raphael Gualazzi δικαίωσε τις προσδοκίες όλων με τις εναλλασσόμενες αναφορές του στην όπερα, το blues και το ελαφρύ ιταλικό τραγούδι. Την τρίτη μέρα η βραδιά ξεκίνησε δυναμικά με το εκρηκτικό κουιντέτο τζαζ OZMA που μας ταξίδεψαν από την Ινδία μέχρι το σκληρό ροκ, σε μια πανδαισία ήχων και επιρροών. Το τριήμερο έκλεισε με τον δημοφιλή τραγουδοποιό Φοίβο Δεληβοριά και την παρέα του σε μια άρτια παρουσίαση των αγαπημένων του τραγουδιών από την πολυετή καριέρα του, που δημιούργησαν μια νοητή αγκαλιά προς το πρεβεζάνικο κοινό.

Τελικά, το 2023 ήταν μια από τις κορυφαίες χρονιές του Preveza Jazz Festival που παρουσίασε μερικούς από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες στο είδος τους και ανέδειξε τη ζωντάνια της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής.

Το Preveza Jazz Festival είναι ένα συλλογικό εγχείρημα και σαν τέτοιο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αγαστή συνεργασία των συνδιοργανωτών, το Δήμο Πρέβεζας και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, τους οποίους και ευχαριστεί θερμά. Επίσης το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναγνώριση της προσπάθειας και υποστήριξή της. Τον Μέγα Χορηγό Eurobank για την εμπιστοσύνη για άλλη μια χρονιά.

Την Πρεσβεία της Ολλανδίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, το Σουηδικό Ινστιτούτο στην Αθήνα, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα για την συνεργασία.

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας για την υποστήριξή του.

Ευχαριστούμε ακόμα : Την δυναμική ομάδα των εθελοντών, τους τοπικούς και εθνικούς χορηγούς επικοινωνίας, τους επαγγελματίες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με γενναιοδωρία προκειμένου να αποκομίσουν οι καλεσμένοι καλλιτέχνες τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.

Το Πρεβεζάνικο κοινό αλλά και όλους όσους ήρθαν από τις γύρω περιοχές για αυτή τη μοναδική γιορτή.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 22ο Preveza Jazz Festival τον Μάιο του 2024 !

Σας περιμένουμε στην καλοκαιρινή συναυλία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ακολουθήστε το Preveza Jazz Festival στο fb και στο Instagram, γίνετε μέλος της μεγαλύτερης jazz παρέας! Tο Preveza Jazz Festival φέρει την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας EFFEE LABEL (2022-2023) και είναι μέλος της κοινότητας της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ -European Festivals Association (EFA)

FOLLOW US: https://www.prevezajazzfestival.com