Το ματς ΠΑΣ – Ολυμπιακός και οι αποστολές των ομάδων

Ο ΠΑΣ παρά τις ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών, θα επιδιώξει θετικό αποτέλεσμα στον δύσκολο αγώνα με τον Ολυμπιακό που θα γίνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου και ώρα 20.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 7η αγωνιστική. Οι κυανόλευκοι ποντάρουν στο πάθος και τον εγωισμό που θα βγάλουν οι παίκτες για να δείξουν ότι και αυτοί μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα παιχνίδι υψηλού δείκτη δυσκολίας και κόντρα σε μια μεγάλα και ιδιαίτερα φορμαρισμένη τον τελευταίο καιρό ομάδα. Τελικά ο Τζίνο, επειδή το τελευταίο διάστημα έπαιζε με πρόβλημα στον μηρό δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής λόγω 3 κίτρινων καρτών στο παιχνίδι με τους ερυθρόλευκους. Θα απουσιάσουν επίσης οι Καραχάλιος (αποβλήθηκε στις Σέρρες), Εραμούσπε (κίτρινες κάρτες), Ριένστρα, Κύρκος (τραυματίες). Για λόγους τακτικής αποκλείστηκαν ο Σούλης και οι νεαροί ποδοσφαιριστές Ναούμης, Βρακάς, Νίκος Λώλης, Τσίρης, Μίνα, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την ομάδα Νέων Κ19 του ΠΑΣ εναντίον του Ολυμπιακού (νίκη των ερυθρόλευκων με 2-1). Εντάξει είναι ο Γκάρο, που είχε ενοχλήσεις από το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό και ο Έφορντ που λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ αισθάνθηκε αδιαθεσία και δεν είχε ταξιδέψει στις Σέρρες. Στην αποστολή και οι Μπιλμπάο, Μπεγκάλα που ήταν εκτός πλάνων στα προηγούμενα παιχνίδια. Μόνον ο Μπιλμπάο είχε ολιγόλεπτη συμμετοχή με τον ΠΑΟΚ. Το μενού στην απογευματινή προπόνηση είχε συναρμογή και ρόντο για να ακολουθήσει παιχνίδι κατοχής.
Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, λόγω του μικρού ρόστερ ο Στάικος θα πρέπει να κάνει εσωτερικές κινήσεις για να καλύψει τα κενά των απόντων. Πιθανή ενδεκάδα: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Λιάσος, Γκάρο, Τζίμας, Παμλίδης, Ροσέρο, Μπάλαν. Στην αποστολή είναι και οι Αθανασίου, Μπορταγκαράι, Πανάγου, Μπιλμπάο, Μπεγκάλα, Αλέξανδρος Λώλης, Κιάκος, Έφορντ, Κόντε.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Στα Γιάννινα βρίσκεται ο Ολυμπιακός για τον αυριανό αγώνα (Κυριακή 1/10) με τον ΠΑΣ Γιάννινα με 22 παίκτες που έχει στην αποστολή ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού έγινε το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Αναλυτικά στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι: Αλεξανδρόπουλος, Μπρνιτς, Καμαρά, Καρβάλιο, Ελ Αραμπί, Ελ Κααμπί, Φορτούνης, Φρέιρε, Γιόβετιτς, Μασούρας, Ντόη, Ορτέγκα, Πασχαλάκης, Μπιέλ, Ποντένσε, Πορόζο, Κίνι, Ροντινέι, Σολμπάκεν, Στουρνάρας, Τζολάκης, Βρουσάι.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΝΕΘ

Μιλώντας στη NOVA ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τόνισε για το παιχνίδι στα Γιάννινα: «Ξέρουμε ότι είναι ιστορικά ένα δύσκολο παιχνίδι, γνωρίζουμε τα αποτελέσματα εκεί. Είναι ένα απαιτητικό ματς, όμως είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και ελπίζουμε να ανακάμψουμε σύντομα γιατί έχουμε δώσει συνεχόμενα παιχνίδια και είναι κάποιοι παίκτες που είναι κουρασμένοι και έχουμε λίγες ώρες ακόμη για να δούμε πόσους ποδοσφαιριστές θα έχουμε διαθέσιμους για το ματς αυτό. Έχουμε προετοιμαστεί σε ό,τι αφορά το κλίμα και τα ταξίδια, δώσαμε πολλά φιλικά παιχνίδια στην Αυστρία και την Αγγλία, παίξαμε για τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις με την Γκενκ στο Βέλγιο και με την Τσουκαρίτσκι στη Σερβία και δεν νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα. Οι παίκτες ξέρουν να προσαρμόζονται σε διάφορα γήπεδα και σε διάφορες συνθήκες».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος