Τέλειωσαν και οι εκλογές – τώρα τι;

Πάνε και οι εκλογές. Εντάξει ήταν, έγινε το νταβαντούρι και με τους υποψήφιους που, όπως το καλαμπουρίσαμε αρκετά, ήταν περισσότεροι από τους ψηφοφόρους, τρόπος του λέγειν, φυσικά. Ευχόμαστε σε όλους και όλες όσοι και όσες εκλέχθηκαν, καλή δύναμη στην άσκηση των καθηκόντων τους – σε όποια παράταξη και αν βρίσκονται – με διαύγεια, σύνεση κι ενάργεια.

Αρκετά πρόσωπα επανεκλέχθηκαν, ενώ κάποια είναι νεοφώτιστα. Όπως και να ‘χει, έχουν μπροστά τους ανοιχτό “πεδίον δόξης λαμπρόν”. Το σίγουρο είναι ότι τα βασικά προβλήματα του Δήμου μας παραμένουν τα αυτονόητα (;): Καθαριότητα, ποιότητα ζωής και κυκλοφοριακό.

Τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου εργάζονται με ευσυνειδησία, εντούτοις είναι αναγκαίο να στελεχωθεί επιπλέον το ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης, ειδικά το Ιστορικό Κέντρο, στερείται αρκετών κάδων αποκομιδής απορριμάτων.

Σε ό,τι αφορά στην ποιότητα ζωής, ισχύουν πράγματα που έχουμε επισημάνει στο παρελθόν: Δεν υπάρχουν ασφαλείς παιδικές χαρές. Είναι ντροπή να παίζουν παιδιά σε χώρους δίχως πιστοποίηση ασφαλείας. Κακώς οι γονείς βάζουν σε τέτοιους χώρους τα παιδιά τους, από την άλλη, είναι απαράδεκτο να μην υπάρχουν σε μια πόλη παιδικές χαρές που να πληρούν κάθε προϋπόθεση για ασφαλή χρήση.

Εξάλλου, δεν υπάρχουν ελεύθεροι δημόσιοι χώροι ούτε για τους ενήλικες. Πλέον αρκετά καταστήματα στον χώρο της εστίασης έχουν καλύψει σχεδόν κάθε χώρο όπου, πρότινος, μπορούσε κανείς να ξεκουραστεί, να ρεμβάσει κλπ, δίχως την υποχρέωση να αγοράσει κάτι. Δεν είμαστε ενάντια στην υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά δεν γίνεται να δεχόμαστε τα πάντα στο βωμό του κέρδους.

Τέλος, για την οδική κυκλοφορία στην πόλη μας, το πράγμα έχει καταντήσει αστείο. Οι περισσότεροι οδηγοί παραβιάζουν τους πεζοδρόμους συστηματικά, ενώ στις διαβάσεις κανείς δεν δίνει προτεραιότητα στους πεζούς, παρά μόνο πολύ σπάνια. Αλλά τι να πούμε και για τα πεζοδρόμια. Είτε είναι γεμάτα τραπεζοκαθίσματα είτε είναι μπλοκαρισμένα από αμάξια, παρκαρισμένα αντικανονικά, ακόμα και μπροστά στα σημεία ανάβασης/κατάβασης για τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες.

Όμως, είπαμε, “πεδίον δόξης λαμπρόν”. Ελπίζουμε, ειλικρινά, να αλλάξει κάτι. Αιθεροβατούμε; Μένει να φανεί.

Ο Τοποτηρητής