Στο κλίμα αγώνων οι παίκτες του «Άγιαξ»

Στο κλίμα του πρωταθλήματος προσπαθεί να βάλει τους παίκτες ο προπονητής του ΠΑΣ Θανάσης Στάικος, καθώς με την διακοπή των αγώνων λόγω εθνικών ομάδων, υπάρχει και ο κίνδυνος χαλάρωσης. Από προχθές που ξεκίνησαν οι προπονήσεις τους υπενθυμίζει ότι βρίσκονται πλέον στην εβδομάδα του πρωταθλήματος, ξεκινούν οι αγώνες και οφείλουν όλοι να είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στα αγωνιστικά τους καθήκοντα. Ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Κυριακή στην Τρίπολη τον Αστέρα με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα. Δύσκολη οπωσδήποτε η αποστολή, αλλά οι «κυανόλευκοι» έδειξαν στα τρία πρώτα παιχνίδια της αγωνιστικής σεζόν ότι δεν παραδίδουν εύκολα τα όπλα και είναι μαχητές.
Η χθεσινή πρωινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ έγινε χωρίς τον Πέδρο Κόντε που αισθάνθηκε στο προχθεσινό δίτερμα ενοχλήσεις στο ισχίο και χθες έκανε ιατρικές εξετάσεις. Με τα χθεσινά δεδομένα δεν δείχνει να είναι κάτι σοβαρό και σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ η απουσία του από την προπόνηση έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους. Ασφαλώς και θα τον περιμένει ο Στάικος να δει πως θα είναι σήμερα και τις επόμενες ημέρες. Για κάθε ενδεχόμενο, αφού απουσίασε ο Κόντε, στο δίτερμα που έγινε στα 3/4 του γηπέδου, στη θέση του φορ δοκίμασε τους Μπάλαν και Λεό. Επίσης ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Φοφανά που έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό και δεν θα ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα την αποστολή στην Αρκαδία, χωρίς να δημιουργεί κάποιον πονοκέφαλο για τον Στάικο αφού και στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήταν στα πλάνα. Εκτός ήταν ακόμα ο τραυματίας Κύρκος και ο Σούλης για προσωπική του υπόθεση. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Χθες η προπόνηση έγινε με λιγότερους παίκτες, αφού οι νεαροί ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν με την ομάδα Νέων Κ19 που θα την ενισχύσουν στο δικό της παιχνίδι με τον Αστέρα. Αυτή την εβδομάδα ο Στάικος προγραμμάτισε πρωινές προπονήσεις, κάποιες από τις οποίες θα γίνουν και στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΜΕ ΦΑΝΤΙΓΚΑ

Δεν καρποφόρησαν τελικά, οι προσπάθειες που έκαναν οι παράγοντες του ΠΑΣ για την απόκτηση υπό μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό, του 22χρονου κεντρικού μέσου Μπαντιουγκού Φαντιγκά. Μέχρι και χθες αργά το βράδυ προσπάθησαν να τον μεταπείσουν ακόμα και άνθρωποι του Ολυμπιακού για να πάρει παιχνίδια στα Γιάννινα, αλλά ο ποδοσφαιριστής αρνήθηκε, έχοντας προφανώς άλλα σχέδια στο μυαλό του. Και στις περιπτώσεις αυτές, επειδή όπως λέει και ο λαός «με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται» καλό είναι να τελειώνουν σύντομα. Ήταν ένα σήριαλ που τράβηξε πολύ, από την αρχή του καλοκαιριού και τελείωσε άδοξα λίγο πριν πέσει η αυλαία των μεταγραφών. Καλό από την πλευρά της ΠΑΕ να δοθεί ένα τέλος στην μεταγραφολογία, που μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ομάδα. Δεν είναι και ότι καλύτερο, παίκτες που δίνουν τις μάχες στα γήπεδα, να ακούνε ότι ψάχνουν για τη θέση τους τους…Φαντιγκάδες από τον Πειραιά. Το φαινόμενο αυτό της μεταγραφολογίας δεν είναι μόνο στον ΠΑΣ, ειδικά στις μεγάλες ομάδες ήταν όλο το καλοκαίρι το καθημερινό ανάγνωσμα στις εφημερίδες. Τώρα που είναι σε εξέλιξη οι αγώνες χρειάζονται καλύτεροι χειρισμοί. Αν κριθεί αναγκαίο από τον προπονητή ότι πρέπει να γίνει κάποια μεταγραφή από τον χώρο των ελεύθερων παικτών, είτε από Ελλάδα είτε από το εξωτερικό, πρέπει να κινηθούν με απόλυτη μυστικότητα και να θέσουν τέρμα στη μεταγραφολογία.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο Αστέρας Τρίπολης ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 4η αγωνιστική κάνει έκκληση στους φιλάθλους της Αρκαδίας να ενισχύσουν την ομάδα στο γήπεδο για να πετύχει τη δεύτερη νίκη (μετά το 3-0 επί του ΟΦΗ) και αν επιστρέψει στα τρίποντα, αφού προέρχεται από την ήττα με 3-2 από τον Άρη στο Χαριλάου.

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ

Μέχρι την μεγάλη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών (8 και 15 Οκτωβρίου), ο ΠΑΣ έχει μια τετράδα δύσκολων αγώνων, όπου θα κληθεί να δώσει μεγάλες μάχες για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Την Κυριακή 17/9 θα παίξει στην Τρίπολη με τον Αστέρα, την Κυριακή 24/9 θα υποδεχθεί στα Γιάννινα τον ΠΑΟΚ, την Πέμπτη 28/9 θα παίξει στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό και την Κυριακή 1/10 θα παίξει στους «Ζωσιμάδες» με τον Ολυμπιακό. Πρέπει οπωσδήποτε να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Στη συνέχεια το πρωτάθλημα λόγω εκλογών θα διακοπεί για δύο εβδομάδες έχοντας την ευκαιρία ο Στάικος να κάνει το φρεσκάρισμα που θέλει. Οι αγώνες θα ξαναρχίσουν στις 20 Οκτωβρίου, όπου ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει στη Λαμία την τοπική ομάδα.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ

Σε καθημερινή βάση συνεχίζονται οι εργασίες για την ανακαίνιση του γηπέδου που χρησιμοποιεί ο ΠΑΣ στο ΠΕΑΚΙ για προπονήσεις. Έγινε η επίστρωση του χώματος με τις υποδομές που χρειάζεται (αποστραγγιστικά, άρδευση κλπ) και παράλληλα έγινε και η σπορά του χόρτου. Οι δαπάνες καλύπτονται από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Υπολογίζεται ότι θα δοθεί προς χρήση από τις 20 Οκτωβρίου και μετά, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος