Σάββατο, 6 Ιανουαρίου, 8μμΝαμπούκο (του Τζιουζέπε Βέρντι) ζωντανά από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας

Οι απευθείας μεταδόσεις από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, που διοργανώνει και παρουσιάζει στην πόλη μας το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» και ο Δήμος Πρέβεζας, συνεχίζονται το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στις 8μμ με την όπερα «Ναμπούκο» του Τζιουζέπε Βέρντι.

Στον πρωταγωνιστικό ομώνυμο ρόλο εμφανίζεται ο George Gagnidze και στο πλάι του ως εκδικητική κόρη η σοπράνο Liudmyla Monastyrska. Το καστ ολοκληρώνει η μέτζο-σοπράνο Maria Barakova και ο SeokJong Baek, ως Φενένα και Ισμάελε αντίστοιχα, ενώ ο μπάσος Dmitry Belosselskiy εμφανίζεται ως αρχιερέας Ζαχαρίας. Διευθύνει ο Daniele Callegari.
Οι μεταδόσεις γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, Περδικάρη 2 και προσφέρουν και πάλι στο κοινό της Πρέβεζας μια επιλογή από τις καλύτερες παραγωγές της σεζόν. Οι παραστάσεις, που μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύονται από ελληνικούς υπότιτλους, σε μεταφραστική επιμέλεια της Δώρας Ζαμπέλη, και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Οι προβολές ξεκίνησαν δοκιμαστικά το Δεκέμβριο του 2009 και βρήκαν αμέσως ανταπόκριση από πολλούς πολίτες της Πρέβεζας αλλά και από άλλες περιοχές της Ηπείρου και της Λευκάδας, καθιστώντας την Πρέβεζα εκ των πρωτοπόρων σε πανελλαδική κλίμακα, στη συνεργασία της με τη Μετροπόλιταν όπερα.
Η Πρέβεζα είναι η μοναδική επαρχιακή πόλη της Ελλάδας που συνεχίζονται οι μεταδόσεις, χτίζοντας μια μοναδική παράδοση πολιτιστικής προσφοράς.

Η φετινή σεζόν περιλαμβάνει επίσης τις ακόλουθες όπερες:

Κάρμεν (Μπιζέ), 27 Ιανουαρίου, 8μμ
Η Δύναμη του Πεπρωμένου (Βέρντι), 9 Μαρτίου, 7μμ
Ρωμαίος και Ιουλιέττα (Γκουνό), 23 Μαρτίου, 7μμ
Το Χελιδόνι (Πουτσίνι), 20 Απριλίου, 8μμ
Μαντάμ Μπατερφλάι (Πουτσίνι), 11 Μαΐου, 8μμ

Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2682025320.