Πρεμιέρα της ταινίας “TheTerminal” του Κυριάκου Κοτσίνη στην πρεμιέρα της νέας σεζόν της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας επιστρέφει δυναμικά κι αυτό το φθινόπωρο και ξεκινά την νέα κινηματογραφική σεζόν με την πρεμιέρα της μικρού μήκους ταινίας “The Terminal” του Κυριάκου Κοτσίνη, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 20.30 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας με ελεύθερη είσοδο. Θα προβληθούν ακόμα οι τρείς βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Short Encounters International Film Festival (SEIFF) ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Κυριάκο Κοτσίνη.

Λίγα λόγια για την ταινία “The Terminal”
Πρόκειται για ένα υπαρξιακό δράμα, διάρκειας 15’. Η Άννα, μια νεαρή γυναίκα που προσπαθεί να ανακάμψει μετά από ένα τραγικό δυστύχημα, χάνει κάθε ελπίδα, όταν ξαφνικά συναντά έναν διφορούμενο, βαθυστόχαστο ήρωα ενός βιβλίου.
Σενάριο/Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κοτσίνης
Μουσική: Kim Nyberg
Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Μαϊδάνογλου, Μιχάλης Αλικάκος
Διευθυντής Φωτογραφίας: Κώστας Αθανασόπουλος
Έτος παραγωγής: 2023 – Ελλάδα

Οι βραβευμένες ταινίες του Short Encounters International Film Festival (SEIFF)

Short Encounters Award 2022
“The Deportation of a Model Citizen”
Δύο αστυνομικοί έχουν διαταγή να πάρουν την Άιντα, μια νεαρή Σύρια μαθήτρια που έχει ενσωματωθεί επιτυχώς στην κοινωνία, από την ανάδοχη μητέρα της και να την συνοδεύουν στο αεροδρόμιο από όπου και θα απελαθεί πίσω στη Συρία.

Σκηνοθεσία: Jacob Thomas Pilgaard
Συγγραφείς: Jacob Th. Pilgaard, Pernille Hyllegaard
Αντιπολεμικό δράμα
Διάρκεια: 23 λεπτά 35 δευτερόλεπτα
Δανία – 2022

Καλύτερη ταινία 2023
“Nocturnal Burger”
Η Μινού, η μεγαλύτερη (και πιο παραμελημένη) κόρη ενός νυχτερινού φύλακα, δεν έχει φάει ποτέ μπέργκερ. Δε θα προσπαθούσε καν να φανταστεί τη γεύση του, αν δεν της το είχαν υποσχεθεί. Η Σίμη μισεί τα ρομπότ στην παραλία που λένε τη μοίρα, από τότε που ήταν στην ηλικία της Μινού. Η Σίμη και η Μινού, δε θα συναντιόντουσαν ποτέ αν κάπου…
Σκηνοθεσία: Reema Maya
Συγγραφέα: Reema Maya
Κοινωνικό δράμα,
Διάρκεια: 27 λεπτά 49 δευτερόλεπτα
USA – 2022

Καλύτερη σκηνοθεσία 2023
“White Eye”
Ένας άντρας βρίσκει το κλεμμένο ποδήλατό του που πλέον ανήκει σε έναν άγνωστο. Στην προσπάθειά του να το ανακτήσει, παλεύει να παραμείνει άνθρωπος.

Σκηνοθεσία: Tomer Shushan
Συγγραφέας: Tomer Shushan
Κοινωνικό δράμα
Διάρκεια: 21 λεπτά
Israel – 2020

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας προβάλλει ταινίες με επίκεντρο τον άνθρωπο, την πολυπολιτισμικότητα του καιρού μας, τα έντονα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες. Η Κινηματογραφική Λέσχη ανανεώνεται, καινοτομεί, δρα και αλληλοεπιδρά ως ζωντανός οργανισμός με φεστιβάλ και πολιτιστικούς συλλόγους. Ακολουθήστε την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στα social media καθώς και στο blog της για να ενημερώνεστε για κάθε μας δράση.