Πικρή ήττα με 2-1 στη Λαμία για τον ΠΑΣ

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που έκανε ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να πάρει κάτι στη Λαμία και έχασε με σκορ 2-1 από την εκεί τοπική ομάδα στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι στο γήπεδο «Αθανάσιος Διάκος». Το σκορ που έκρινε το παιχνίδι διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο που σημειώθηκαν τα γκολ. Ο ΠΑΣ και σε αυτό το ματς δέχθηκε νωρίς γκολ στο 7ο λεπτό που προήλθε από ένα λάθος κόρνερ του Εραμούσπε. Έτσι η Λαμία έκανε το 1-0 με τον Μαρτίνεθ. Ο ΠΑΣ συνήλθε από την ψυχρολουσία, έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 15’ με τον Εραμούσπε και στο 17’ με τον Κόντε και στη συνέχεια στο 18’ ισοφάρισε 1-1 με γκολ του Εραμούσπε. Εκεί που το ματς έγινε αμφίρροπο, στο 37’ ο Λόνγκο νίκησε στον αέρα Εραμούσπε και Παντελάκη και έκανε το 2-1. Ουσιαστικά η Λαμία με δύο φάσεις έκανε δύο γκολ σε ένα 45λεπτο με αμφίρροπο παιχνίδι.
Ίδιο σκηνικό και στα πρώτα 15 με 20 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όπου ο ΠΑΣ δημιούργησε τρεις καλές φάσεις για γκολ. Από το 60’ κει μετά η Λαμία έγινε γρήγορη και βοηθήθηκε πολύ από τις αλλαγές που έκανε ο Βόκολος και κυρίως με τους Τόσιτς, Σλίβκα και Ακούνια. Η γιαννιώτικη ομάδα δεν είχε άλλες επιλογές από το να γίνει περισσότερο επιθετική για να ισοφαρίσει, χωρίς να είναι αποτελεσματική. Το επιθετικό σχήμα άφησε πολλά κενά πίσω όπου η Λαμία είχε δύο με τρεις καλές ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ με τον Κλέιμαν να κάνει σωτήριες επεμβάσεις και μια φορά με τον Καραχάλιο να αποκρούει πάνω στη γραμμή.
Δίκαια κέρδισε η Λαμία που έδειξε ότι έχει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να ισοφαρίσει αλλά και να χάσει με μεγαλύτερο σκορ. Πάλεψε το παιχνίδι, αλλά δεν απέφυγε τα λάθη που τον χαρακτηρίζουν στα περισσότερα παιχνίδια. Ήταν και πάλι μια πικρή ήττα για τον πάλαι ποτέ μεγάλο «Άγιαξ της Ηπείρου». Όσο θα περνά ο καιρός χωρίς βαθμούς τόσο θα μεγαλώνει και η πίεση. Είναι σε μια πολύ δύσκολη περίοδο η τοπική ομάδα που θα πρέπει να σταθεί όρθια και να μη την πάρει από κάτω. Δεν είναι ο ΠΑΣ που θα ήθελε να δει και να καμαρώσει ο κόσμος, αλλά έστω και έτσι θα πρέπει να βρει τρόπο να διορθώσει τα λάθη, γιατί τα πληρώνει ακριβά. Δέχεται γρήγορα και φτηνά γκολ από ατομικά λάθη παικτών και από έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Με τον ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ στο 5’ από τον Κωνσταντέλια, με τον Πανσερραϊκό στο 8’ από τον Πηλέα, με τον Ολυμπιακό στο 7’ από τον Ποτένσε. Επίσης έχει δεχτεί τα περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Κάτι πρέπει να αλλάξει στη συνέχεια. Ενώ παλεύει τα παιχνίδια, οι παίκτες παίζουν φιλότιμα, τα δίνουν όλα, κάτι λείπει και χαλάει η συνταγή. Επαναλαμβάνουμε είναι μια δύσκολη κατάσταση και θέλει πολύ προσοχή η όλη διαχείριση. Οι αγνοί φίλαθλοι πάλι θα βάλουν πλάτη γιατί ξέρουν ότι στα δύσκολα η ομάδα τους χρειάζεται περισσότερο. Αν μπορεί όλος ο ΠΑΣ να περιχαρακωθεί μέσα σε ένα…κάστρο και να μην έχει επαφή με κανέναν θα ήταν ότι καλύτερο και ειδικότερα να μην επηρεαστεί από την τοξικότητα του διαδικτύου. Παράλληλα θα πρέπει να ψάξουν για επιλεγμένες μεταγραφές ουσίας που πρέπει να γίνουν μέχρι τα Χριστούγεννα, για εκεί όπου πονά και θέλει βοήθειες η ομάδα. Τα πράγματα φέτος είναι πιο δύσκολα σε σχέση με πέρυσι, έχουν ενισχυθεί όλες οι ομάδες πλην του ΠΑΣ, ο οποίος και πέρυσι είχε αδυναμίες και κλείδωσε στο τέλος την παραμονή. Οι μεγαλομέτοχοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αν χαθεί η κατηγορία η ζημιά θα είναι ανυπολόγιστη. Ή θα την ενισχύσουν με μεταγραφές ή θα την αφήσουν αβοήθητη να κολυμπήσει στα βαθιά και ό,τι γίνει.

ΤΑ ΓΚΟΛ

7’: Ο Εραμούσπε χωρίς πίεση έβγαλε τη μπάλα κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Καρλίτος, απέκρουσε προσωρινά με το κεφάλι ο Εραμούσπε, για να ακολουθήσει σουτ του Μαρτίνεθ, που βρήκε το σώμα του Τζίνα, άλλαξε ελαφρώς πορεία και κατευθύνθηκε στα δίχτυα του Κλέιμαν.
18’: Η ισοφάριση σε 1-1 από τον ΠΑΖ Γιάννινα. Ο Σόρια εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, απέκρουσε με το κεφάλι ο Τζανετόπουλος, ο Εραμούσπε που έγινε κάτοχος της μπάλας, ψύχραιμα με συρτό σουτ βρήκε αρχικά δοκάρι και μετά δίχτυα.
37’: Δεύτερο γκολ για τη Λαμία. Σε σέντρα του Καρλίτος, ο Λόνγκο ξεφύτρωσε ανάμεσα από Εραμούσπε Παντελάκη στον αέρα και με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ κάνοντας το 2-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

15’: Σε ασίστ του Τζίνο ο Εραμούσπε προ της εστίας της Λαμίας βρήκε τη μπάλα στον αέρα που πέρας ελάχιστα άουτ.
17’: Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ. Ο Παμλίδης έδωσε την πάσα από δεξιά στον Τζίνο, αυτός έδωσε έξοχη πάσα στον Κόντε που ήταν πολύ κοντά στην εστία, αλλά το πλασέ στη γωνία εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της Λαμίας Κοσέλεφ.
55’: Ο Ριένστρα έκανε παλικαρίσιο μπάσιμο για να μπει την περιοχή της Λαμίας αλλά το σουτ έφυγε άουτ.
77’: Μεγάλη διπλή ευκαιρία της Λαμίας, όταν το πρώτο σουτ του Τόσιτς από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε ο Κλέιμαν και το δεύτερο πάλι από τον Τόσιτς, απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Καραχάλιος.
83’: Κοντινό σουτ του Ακούνια από δεξιά πλάγια θέση απέκρουσε με τα πόδια ο Κλέιμαν.
90’: Σέντρα του Σόρια κεφαλιά του Γκάρο από καλή θέση πέρασε άουτ.
90+4’: Ο δραστήριος Ακούνια βρήκε πάλι ανοιχτό γήπεδο, σούταρε από κοντά και απέκρουσε πάλι ο Κλέιμαν.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Γκάμαρη (Αθηνών), δεν του ξέφυγε κάποια σημαντική φάση. Βοηθοί του ήταν οι Στεφανής (Καρδίτσας) και Τσολακίδης (Αθηνών). Τέταρτος ο Μιχαήλ Ματσούκας (Αιτ/νιας). Στο VAR ο Κωνσταντίνος Κατοίκος της ΕΠΣ Αθηνών με AVAR τον Ευαγγέλου (Αθηνών). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν Σίνγκλεϊ, Κοσέλεφ, Ακούνια (Λαμίας), Σόρια, Τζίνο, Εραμούσπε (ΠΑΣ).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίγκλει, Σιμόν, Νούνιες (79’ Τζαγκόεφ), Σαντάνα Καμπρέρα, Αμαράλ (55’ Τόσιτς), Μαρτίνεζ (79΄Τζανδάρης), Καρλίτος (70’ Σλίβκα), Λόνγκο (55’ Ακούνια)

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (67’ Γκάρο), Τζίνο, Παμλίδης, Τζίμας (59’ Ροσέρο), Κόντε (75’ Μπάλαν)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17.30 Παναιτωλικός – Βόλος (COSMOTEsport 1)
20.00 Πανσερραϊκός – Άρης (NOVAsports prime)
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
16.00 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ (NOVAsports 2)
16.00 Κηφισιά – ΟΦΗ (COSMOTEsport 1)
18.30 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (NOVAsports prime)
19.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(7η Αγωνιστική)
Ολυμπιακός 19
Παναθηναϊκός 16
ΠΑΟΚ 14
ΑΕΚ 14
ΟΦΗ 12
Λαμία 12
————————————————–
Πανσερραϊκός 9
Άρης 8
Αστέρας Τρίπολης 8
Κηφισιά 6
ΠΑΣ Γιάννινα 5
Παναιτωλικός 3
Ατρόμητος 3
Βόλος 2
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΙΚΟΣ: «Βάσει εικόνας όλοι είδαν ότι ειδικά στο α’ ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, παρότι ηττόμασταν με 2-1. Δημιουργήσαμε ορθολογικά δύο ευκαιρίες και ένα γκολ. Φυσικά ο αντίπαλος στις δύο επισκέψεις του στην περιοχή μας πέτυχε τα γκολ και ήταν μπροστά στο σκορ. Στο β’ ημίχρονο η Λαμία έκλεισε τους χώρους, αλλά πάλι προσπαθήσαμε, είχαμε κάποιες προϋποθέσεις, αλλά και η Λαμία προς το τέλος έβρισκε κόντρα επιθέσεις στο ανοιχτό γήπεδο και ίσως θα μπορούσε να αυξήσει το σκορ. Ήταν μία καλή εμφάνιση, αλλά επειδή ήταν διαδοχική η ήττα, αυτό μας προβληματίζει, γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε βαθμούς.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΟΚΟΛΟΣ: «Τα παιδιά κάνανε κατάθεση ψυχής. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί τα Γιάννενα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία ξέρει να διαχειρίζεται τα παιχνίδια και η σημερινή νίκη είναι πολύ σημαντική, η οποία άξιζε για τον κόσμο της Λαμίας και των ποδοσφαιριστών μου».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος