Παράταση παραστάσεων για το βραβευμένο έργο του Κώστα Λάκη “Ο Μπεχτσής/ Ο Νυχτοφύλακας”

Κάστρο Αγίου Ανδρέα

Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022.

Ώρα παραστάσεων 9:00 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου 7 και μειωμένο 5

Λόγω των περιορισμένων θέσεων τηλεφωνική κράτησή γίνεται στο

6977192779.

Προπώληση εισιτηρίων «Το μαγαζάκι στο Ρολόι» Εθνικής Αντιστάσεως 37

Μετά τις έξι παραστάσεις στο θέατρο του ΘΕΠ και την μεγάλη αγάπη και συγκίνηση που εισπράξαμε ανανεώνουμε το ραντεβού μας με τον Νυχτοφύλακα.

Ήταν η αθρόα προσέλευση, το θερμό χειροκρότημα και τα θετικά σας σχόλια που μας έδωσαν τόση χαρά αλλά και την αφορμή να συνεχίσουμε τις παραστάσεις.

Το έργο διαγωνίστηκε και κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό «Culture Is Athens» του Δήμου Αθηναίων τον Οκτώβριο του 2022, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και αφηγείται την ιστορία δύο μεταναστών στην Αθήνα το 1922.

Δύο άντρες φεύγουν διωγμένοι μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες από τη Σμύρνη, κουβαλώντας τον ίδιο φόβο και την ίδια ανησυχία για το αβέβαιο μέλλον τους.

Μετανάστες σε μια πόλη που δεν τους συμπαθεί θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν. Απελπισμένοι θα κρυφτούν στη αυλή του Φωταερίου Αθηνών και καθώς η τύχη θα παίζει τα παιχνίδια της, εκείνοι θα προσπαθήσουν να αρπάξουν μια ευκαιρία για να σωθούν.

Πόσο πιστευτή θα γίνει η μεταμόρφωση του Σπύρου Καραμπέιογλου και πόσο θα αντέξει κλεισμένος στο ξύλινο κασόνι ο Κοσμάς Σαμπουντζόγλου;

Πώς ένας νυχτοφύλακας θα φωτίσει τη ζωή δύο ανθρώπων που προσπαθούν να πατήσουν και πάλι στα πόδια τους, καθώς μενεξέδες και ζουμπούλια γεμίζουν με χρώμα την Αθήνα του 1922, το εργοστάσιο Φωταερίου στην Πειραιώς και την οδό Ερμού;

Κείμενο: Κώστας Λάκης

Επιμέλεια κειμένου: Βασίλης Μπούτσης

Σκηνοθεσία: Λίλη Σακκά

Κουστούμια: Η ομάδα

Φωτισμοί : Γεωργία Παπαδιώτη

Παίζουν:

Κοσμάς Μαρκής και Σπύρος Παπαδιώτης

Φωνή γυναίκας: Λίλη Σακκά

Σχεδιασμός αφίσας: Κώστας Λάκης

Προώθηση/προβολή: Ιουλία Χουλιάρα

Φωτογραφίες κ Βίντεο: Λάμπρος Κατσαρός κ Ανδρέας Χαρούπιας

Προηγούμενο άρθροΓιορτές στην Αποθήκη με δυνατά κι εμπνευσμένα DJ Sets!
Επόμενο άρθροΔύο αγωνιστικές χωρίς φιλάθλους και πρόστιμο 66.000 ευρώ στον ΠΑΣ