Δύο αγωνιστικές χωρίς φιλάθλους και πρόστιμο 66.000 ευρώ στον ΠΑΣ

Με ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών του γηπέδου «Ζωσιμάδες» (διεξαγωγή αγώνων χωρίς φιλάθλους) και χρηματικό πρόστιμο συνολικά 66.000 ευρώ, τιμωρήθηκε από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για τα όσα έγιναν στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης με τον Ολυμπιακό.

Έτσι αν παραμείνει η ίδια ποινή και δεν εκπέσει στην δευτεροβάθμιο δικαστική επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία θα προσφύγει ο ΠΑΣ, καθώς έχει το δικαίωμα της έφεσης, οι δύο προσεχείς εντός έδρας αγώνες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, θα γίνουν χωρίς φιλάθλους. Είναι μια βαριά ποινή για τον ΠΑΣ Γιάννινα που τον οδηγεί σε οικονομική αφαίμαξη από την συμπεριφορά -δυστυχώς- δικών του οπαδών.
Η ποινή τιμωρίας του γηπέδου με δύο αγωνιστικές χωρίς φιλάθλους επιβλήθηκε, καθώς ο δικαστής που δίκασε την υπόθεση έκρινε ότι στο 14’ που διακόπηκε το προσωρινά το παιχνίδι από τον διαιτητή, κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Διαφορετικά η ποινή θα ήταν μόνο με χρηματικό πρόστιμο. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης οι πράξεις που επέβαλαν πρόστιμο και τιμωρία γηπέδου είναι: «Στο 14’ λεπτό του αγώνα φίλαθλοι της εγκαλουμένης από τη θύρα 10, εισήλθαν στον περιβάλλοντα του κυρίως αγωνιστικού χώρου και κινήθηκαν προς τις Αστυνομικές δυνάμεις πετώντας σπασμένα καθίσματα, απωθήθηκαν με χρήση κρότου λάμψης χειροβομβίδες από την Αστυνομία, επίσης στο ίδιο λεπτό του αγώνα υπήρχαν συμπλοκές στην κερκίδα των γηπεδούχων φιλάθλων και της αστυνομίας με χρήση δακρυγόνων και επειδή κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των αθλητών ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα για 20’ λεπτά και ζήτησε οι αθλητές και οι παράγοντες να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια».
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός τιμωρήθηκε για τις παραβάσεις των φιλάθλων της με συνολικό χρηματικό πρόστιμο 59.000 ευρώ.

Ολόκληρη η απόφαση που δημοσιεύτηκε με αριθμό 274/2022 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λιγκ slgr.gr

Βαγγέλης Γυφτόπουλος