“Ο Μπεχτσής/Ο Νυχτοφύλακας” επιστρέφει από το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (ΜΔΠΠ Κοιλάδας Αχελώου και Αμβρακικού Κόλπου – ΟΦΥΠΕΚΑ) παρουσιάζει το βραβευμένο έργο του Κώστα Λάκη “Ο Μπεχτσής/ Ο Νυχτοφύλακας” την
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 21:30
στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ –πρώην ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΛΙΑ ΣΦΑΓΕΙΑ)

Το έργο διαγωνίστηκε και κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό «Culture Is Athens» του Δήμου Αθηναίων τον Οκτώβριο του 2022, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και αφηγείται την ιστορία δύο μεταναστών στην Αθήνα το 1922.
Δύο άντρες φεύγουν διωγμένοι μαζί με χιλιάδες άλλους Έλληνες από τη Σμύρνη, κουβαλώντας τον ίδιο φόβο και την ίδια ανησυχία για το αβέβαιο μέλλον τους.
Μετανάστες σε μια πόλη που δεν τους συμπαθεί θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν. Απελπισμένοι θα κρυφτούν στη αυλή του Φωταερίου Αθηνών και καθώς η τύχη θα παίζει τα παιχνίδια της, εκείνοι θα προσπαθήσουν να αρπάξουν μια ευκαιρία για να σωθούν.
Πόσο πιστευτή θα γίνει η μεταμόρφωση του Σπύρου Καραμπέιογλου και πόσο θα αντέξει κλεισμένος στο ξύλινο κασόνι ο Κοσμάς Σαμπουντζόγλου;
Πώς ένας νυχτοφύλακας θα φωτίσει τη ζωή δύο ανθρώπων που προσπαθούν να πατήσουν και πάλι στα πόδια τους, καθώς μενεξέδες και ζουμπούλια γεμίζουν με χρώμα την Αθήνα του 1922, το εργοστάσιο Φωταερίου στην Πειραιώς και την οδό Ερμού;
Η παράσταση παίχτηκε τον Δεκέμβριο του 2022 στο θέατρο του ΘΕΠ στο Κάστρο του Αγίου Ανδρέα και επαναλαμβάνεται για όσους και όσες δεν είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, στον εξωτερικό χώρο τον παλιών σφαγείων, δίπλα στη θάλασσα.
Τιμή Εισιτηρίου: 8€ και 5€ (Μαθητές-Φοιτητές-Άνεργοι)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο τηλ. 6977192779.

Κείμενο: Κώστας Λάκης
Επιμέλεια κειμένου: Βασίλης Μπούτσης
Σκηνοθεσία: Λίλη Σακκά
Παίζουν: Κοσμάς Μαρκής και Σπύρος Παπαδιώτης
Κουστούμια: Η ομάδα
Φωτισμοί-Ήχος : Db Sounds
Φωνή γυναίκας: Λίλη Σακκά
Σχεδιασμός αφίσας: Κώστας Λάκης
Προώθηση/προβολή: Ιουλία Χουλιάρα
Φωτογραφίες : Λάμπρος Κατσαρός, Θοδωρής Κουτρούμπας, Ανδρέας Χαρούπιας.
Ευχαριστούμε τον κ. Στράτο Φλούδα, υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης για την συνδιοργάνωση της παράστασης.