Οι μεταγραφές και η ανακοίνωση για Διαμάντη

Ενώ στον ΠΑΣ μπαίνουν όλα στην τελική ευθεία για την έναρξη της προετοιμασίας, χθες ανακοινώθηκε η πρόσληψη του εκπαιδευτή τερματοφυλάκων Δημήτρη Διαμάντη, που θα καλύψει τη θέση του αποχωρήσαντα Γιάννη Πλαβούκου. Ήταν επιλογή του Θανάση Στάικου, που εντός των ημερών θα καταλήξει και στο πρόσωπο που θα είναι βοηθός του, μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Χαράλαμπο Πενταρβάνη. Επικρατέστερος είναι ο Δημήτρης Λόντος. Η ανακοίνωση για την πρόσληψη Διαμάντη: «Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Δημήτρη Διαμάντη ο οποίος ενσωματώνεται από σήμερα στο προπονητικό τιμ της ομάδας, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του προπονητή τερματοφυλάκων. Ο Δημήτρης Διαμάντης γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1975 στην Αθήνα. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε Διαγόρα, Αιγάλεω, Φωστήρα, Ατρόμητο και στον Βύζαντα Μεγάρων, ενώ ασχολείται επαγγελματικά με την προπόνηση τερματοφυλάκων από το 2009. Η αρχή σαν προπονητής τερματοφυλάκων έγινε στον Φωστήρα, για να ακολουθήσουν κατά σειρά Αγ. Παρασκευή, Φωστήρας και Αιγάλεω στο οποίο βρισκόταν τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ο ΠΑΣ Γιάννινα τον καλωσορίζει στην οικογένεια του και του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».
Πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα στον ΠΑΣ Γιάννινα, οι διακοπές τελειώνουν και από αύριο ανά γκρουπ οι παίκτες θα ξεκινήσουν τα εργομετρικά και τις ιατρικές εξετάσεις. Το πρόγραμμα προπονήσεων θα ξεκινήσει από Δευτέρα, ανοίγοντας την αυλαία προετοιμασίας για τη νέα σεζόν 2023-24. Ήδη ο Θανάσης Στάικος είναι στα Γιάννινα και επιμελείται τα της προετοιμασίας. Σήμερα και αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί και η άφιξη των ποδοσφαιριστών από τις διακοπές. Μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία αναμένεται να ανακοινωθεί η ανανέωση συμβολαίων με τους Πέδρο Κόντε και Βασίλη Αθανασίου. Επίσης αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τον τερματοφύλακα Μπόρις Κλέιμαν (ελεύθερος από τον Βόλο) και να πέσουν οι υπογραφές αν και χθες υπήρξε η πληροφορία ότι επαφές γίνονται και με τον Γιάννη Ανέστη που αποχώρησε από τον Παναιτωλικό. Ο ΠΑΣ φουλάρει και για απόκτηση αριστερού αμυντικού μετά την παραχώρηση του Σταύρου Πήλιου στην ΑΕΚ. Λέγεται ότι υπάρχουν επαφές με τον Κώστα Μπαλογιάννη του ΟΦΗ. Σύμφωνα με πηγές της ομάδας, στις πρώτες προπονήσεις θα είναι και νέα πρόσωπα στην ομάδα. Επίσης η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τη NOVA για νέο διετές τηλεοπτικό συμβόλαιο. Το Σάββατο θα είναι στα Γιάννινα οι μεγαλομέτοχοι Παναγιώτης και Γιάννης Χριστοβασίλης για τη γενική συνέλευση των μετόχων με σκοπό να αποφασιστεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 171.000 ευρώ και παράλληλα να δουν από κοντά τα έργα που γίνονται στα βοηθητικά γήπεδα του ΠΕΑΚΙ και να δουν και άλλα ανοιχτά ζητήματα της ομάδας.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ

Σήμερα ολοκληρώνονται οι δοκιμές νέων παικτών από άλλες περιοχές για τις ομάδες Νέων. Στα δοκιμαστικά τεστ συμμετέχουν περίπου 300 παιδιά, αριθμός πολύ σημαντικός. Τις επιβλέπουν ο νέος προπονητής της Κ19, Τάσος Ανθυμιάδης, ο προπονητής της Κ17 Γιάννης Λώλης, ο κ. Νίκος Γκορτζής που γνωρίζει και το κομμάτι των τερματοφυλάκων και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Οικονόμου. Στην όλη οργάνωση της συμμετοχής των ποδοσφαιριστών συμμετέχει ο κ. Λευτέρης Ντούσκος, γενικός αρχηγός της Κ17 και ο Μιχάλης Ντούσκος ως φροντιστής.

17 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Για τις 17 Ιουλίου ορίστηκε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος θα γίνει στην Βάρκιζα.

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Ο Αστέρας Τρίπολης απέκτησε τον αριστερό αμυντικό Διαμαντή Χουχούμη που έμεινε ελεύθερος από τον Παναιτωλικό.
-Ο Παναιτωλικός απέκτησε τον τερματοφύλακα Στέφανο Καπίνο. Το όνομά του είχε «παίξει» και στα μεταγραφικά του ΠΑΣ.
-Τον Γάλλο Νερόι Αμπάντα της Λαμίας πήρε ο ΟΦΗ με διετές συμβόλαιο.
-Ο Άρης ανακοίνωσε την απόκτηση του 22χρονου αμυντικού Αντώνη Αηδόνη από την ομάδα Β’ της Στουτγκάρδης.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος