Οι αποστολές ΠΑΣ και Παναιτωλικού για το ντέρμπι της Δευτέρας

Με προπόνηση που έγινε το απόγευμα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της 6ης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό που θα γίνει Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Είναι το ντέρμπι της βορειοδυτικής Ελλάδας μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων. Ο Θανάσης Στάικος πήρε στην αποστολή τους εξής 22 ποδοσφαιριστές: Πριόρ, Σούλη, Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκη, Ποζνάνσκι, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνη, Καραχάλιο, Πήλιο, Κιάκο, Τζίμα, Λιάσο, Τσίρη, Μορέιρα, Τσάβο, Αλ. Λώλη, Σταματελόπουλο, Φοφανά, Ροσέρο, Παμλίδη και Μπάλαν. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κόντε, Λεό, Ριένστρα, Μπιλμπάο και οι νεαροί Μπακαδήμας, Νίκος Λώλης, Κύρκος, Μουστάκας. Στόχος του «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι η νίκη και μόνο αυτή για να αναπνεύσει βαθμολογικά και ψυχολογικά.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Με πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε και η προετοιμασία του Παναιτωλικού και στη συνέχεια η αποστολή ταξίδεψε για τα Γιάννινα. Ο Γιάννης Αναστασίου δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τιμωριών και τραυματισμών. Για λόγους τακτικής έμειναν εκτός οι Βαρόνε, Κοντογιάννης, Τσιγγάρας. Στην αποστολή συμμετέχουν οι: Ανέστης, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μλάντεν, Μπακάκης, Καρέλης, Πέδρο, Νταγκό, Ντίας, Χατζηθεοδωρίδης, Κορνέλιους, Ντουάρτε, Λάρσον, Μάρτενσον, Φλόρες, Κολοβός, Ξενιτίδης, Μόρσεϊ, Σενγκέλια, Στεργιάκης, Μαλής, Λιάβας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΛΟΥΤΑΣ

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Δημήτριος Μαλούτας του συνδέσμου Ημαθίας. Βοηθοί του οι Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Ιωάννης Μηνούδης (Πιερίας). Τέταρτος διαιτητής ο Γεώργιος Τακίδης (Πιερίας). Διαιτητής VAR o Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών), διαιτητής AVAR ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας). Παρατηρητής ο Χρήστος Δαγκλής (Μακεδονίας).

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Σε 24 παιχνίδια Α’,Β’,Γ’ Εθνικής που έγιναν στο στάδιο «Ζωσιμάδες», η προϊστορία καταγράφει 16 νίκες του ΠΑΣ, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες. Οι δύο από τις έξι ισοπαλίες, ήταν στη διετία 1970-72 που ο ΠΑΣ προσπαθούσε να βρει τη δική του ταυτότητα λίγο πριν από την έλευση των μεγάλων παικτών από την Αργεντινή και οι άλλες τέσσερις κατά την τελευταία εξαετία. Η πρώτη νίκη του Παναιτωλικού στα Γιάννινα, ήταν την αγωνιστική σεζόν 1996-97 που ο ΠΑΣ ήταν σε άθλια κατάσταση, με οικονομικά προβλήματα, προσφυγές, αποχές παικτών από τις προπονήσεις, αλλαγές προπονητών. Η δεύτερη ήταν στην αγωνιστική σεζόν 2018-19 χρονιά που ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική. Πέρυσι ο ΠΑΣ συνέτριψε με 3-0 τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα με γκολ που σημείωσαν οι Εραμούσπε, Περέα, Κάργας.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

 

Στιγμιότυπο από την περυσινή αναμέτρηση με τον Εραμούσπε να κάνει το 1-0 με χτύπημα πέναλτι. Τελικό σκορ 3-0 υπέρ του ΠΑΣ