Νέο τραγούδι και βίντεο κλιπ: “Αν” από την Xanthi

H ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός και ανεξάρτητη παραγωγός Xanthí παρουσιάζει το video clip για το τραγούδι της «Αν»!

Πρόκειται για το πρώτο ελληνόφωνο τραγούδι της μετά από μια σειρά αποκλειστικά αγγλόφωνων ηχογραφήσεων που κυκλοφόρησε τα τελευταία χρόνια.

 

Η Xanthí έγραψε, ηχογράφησε και έκανε η ίδια την παραγωγή στο «Αν» στο home studio της, θεματικά εμπνευσμένη από το χάος των αντιφάσεων και της μετριοπάθειας που χαρακτηρίζει τις ερωτικές σχέσεις και ηχητικά καθοδηγούμενη από το εύρος της αναπτυσσόμενης ηλεκτρονικής αθηναϊκής σκηνής .

 

Στο «Αν» η Xanthí επιχειρεί να δέσει αυτές τις αντιφάσεις μουσικά, παντρεύοντας τον πρότερο ηλεκτρονικό ποπ ήχο της με την retro διάθεση που αντηχεί στους πιο underground κύκλους της πόλης. Και σε αυτή την πόλη ξεκάθαρα «όλοι γουστάρουνε τα ίδια ξανά».

 

Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της ήταν ο δίσκος “Problems” τον Ιανουάριο του 2023 από τη Musayeta Entertainment, ενώ το μοναδικό μέχρι τώρα εγχείρημά της με ελληνικό στίχο ήταν μια ηλεκτρονική διασκευή του «Κάνε Λιγάκι Υπομονή» το 2021. Εστιάζοντας στη χρήση synths και soft synths, η Xanthí έχει ντύσει μουσικά παραστάσεις για θέατρο και χορό, ενώ έχει ασχοληθεί 6 χρόνια με το ιντερνετικό ραδιόφωνο (Amagi, Street Radio, Avopolis).

 

Μέχρι το 2020 το καλλιτεχνικό της ήταν Blondie.G.D. ενώ η πρώτη αναγνώρισή της ως δημιουργός ήρθε το 2011 ως “καλλιτέχνης του μήνα” από το Jumping Fish, όπου και άνοιξε τη συναυλία του Gonjasufi μαζί με τον King Elephant των Baby Guru.

Το «Αν» είναι μία ανεξάρτητη κυκλοφορία της Xanthí σε διανομή & υποστήριξη από τη The Hubsters.

Βρείτε το σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες: https://orcd.co/xanthi-an