Μονόδρομος η νίκη σήμερα με Πανσερραϊκό

Τον Πανσερραϊκό υποδέχεται σήμερα στις 7 το βράδυ στο στάδιο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα, σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη φαντάζει ως μονόδρομος για τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Η σημερινή δύσκολη βαθμολογική θέση δεν επιτρέπει στην τοπική ομάδα άλλες εντός έδρας απώλειες και ειδικά με ομάδες που παλεύουν για τον ίδιο στόχο. Είναι παιχνίδι κλειδί για τον ΠΑΣ, όσον αφορά τη συνέχεια. Όχι ότι θα κριθεί η κατηγορία από τη σημερινή αναμέτρηση, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι αποφασιστικής σημασίας για τη συνέχεια. Με νίκη οι Γιαννιώτες θα καλύψουν το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία, θα έχουν καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια. Κάθε άλλο αποτέλεσμα, θα επιβαρύνει περισσότερο την ήδη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα της Ηπείρου. Όμως ο «Άγιαξ» ανέβηκε αγωνιστικά τον τελευταίο καιρό, βελτιώθηκε σε πολλά σημεία, κέρδισε με ανατροπή 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης, πριν από δύο εβδομάδες και σήμερα θέλει να δώσει συνέχεια σε νίκες που δίνουν ανάσες ζωής. Χθες το απόγευμα έγινε η τελευταία προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να ετοιμάζει τους παίκτες όχι μόνον αγωνιστικά αλλά και ψυχολογικά. Δεν υπάρχουν απουσίες και σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, επιστρέφουν οι Παμλίδης (αποθεραπεύτηκε), Τζίμας, Τσαούσης (εξέτισαν την ποινή τους).
Αναλυτικά τα ονόματα των 22 ποδοσφαιριστών που επέλεξε ο Μιχάλης Γρηγορίου για τη σημερινή αναμέτρηση: Αθανασίου, Μπακαδήμας, Μπάλαν, Μπορταγκαράι, Κόντε, Εραμούσπε, Τζίνο, Καραχάλιος, Κιάκος, Κλέιμαν, Λέο, Λιάσος, Παντελάκης, Πανάγου, Ριένστρα, Ροσέρο, Σόρια, Σούλης, Έφορντ, Παμλίδης, Τσαούσης, Τζίμας. Εκτός αποστολής για λόγους τακτικής έμειναν οι Γκάρο, Μπιλμπάο, Μπεγκάλα και οι νεαροί Κύρκος, Βρακάς, Ναούμης, Μίνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσου ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Πανσερραϊκός που θα γίνει το Σάββατο. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Στάικος (Λάρισας), Χρήστος Κορώνας (Πειραιά). Τέταρτος διαιτητής ο Παναγιώτης – Ραφαήλ Τσιάρας (Καβάλας). Στο VAR ο Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων) και βοηθός AVAR ο Γεώργιος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής). Παρατηρητής διαιτησίας ο Αθανάσιος Νικολακόπουλος (Αθηνών). Ο Σιδηρόπουλος στη φετινή σεζόν είχε διευθύνει στις 5 Νοεμβρίου 2023 και τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 1-1. Πέρυσι (σεζόν 2022-23) ήταν ρέφερι στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Στα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας η προϊστορία καταγράφει στις αναμετρήσεις του σταδίου «Ζωσιμάδες», 17 νίκες του ΠΑΣ, 2 ισοπαλίες και 4 νίκες του Πανσερραϊκού. Στα σαλόνια Α’ Εθνικής για πρώτη φορά αναμετρήθηκαν στις 6 Οκτωβρίου 1974, αγωνιστική σεζόν 1974-75. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κέρδισε με σκορ 2-0 με τέρματα που σημείωσαν στο 42’ ο Κοντογιωργάκης και στο 78’ ο Αλβαρέζ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Κοντά στην πρώτη μεταγραφή είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα και αφορά την απόκτηση του Τζόρντι Μαρτίν Οσέι Τούτου που αγωνίζεται στην αριστερή και δεξιά πλευρά ως μπακ-χαφ. Γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1998 στην Αγγλία με καταγωγή από τη Γκάνα. Ανήκει στη Μπόχουμ Γερμανίας που αγωνίζεται στη Μπουντεσλίγκα και στον ΠΑΣ θα έρθει ως δανεικός με το δικαίωμα οψιόν αγοράς. Ο ποδοσφαιριστής είναι ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις και αν πάνε όλα καλά θα υπογράψει στον ΠΑΣ Γιάννινα και από Δευτέρα θα ξεκινήσει προπονήσεις. Στη φετινή σεζόν δεν είχε καμία συμμετοχή στη Μπόχουμ η οποία βρίσκεται στην 14η θέση του πρωταθλήματος Γερμανίας.
Ο Τζόρντι ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Αγγλία από την Ρέντινγκ και αγωνίστηκε στη συνέχεια στην ομάδα Νέων της Άρσεναλ, στη Μπόχουμ, στην Κάρντιφ, στη Νότινγκαμ Φόρεστ, στη Ρότερνταμ και από το 2022 είναι στη Μπόχουμ για δεύτερη φορά.

Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ

Ο Πανσερραϊκός την περασμένη Τετάρτη έχασε στις Σέρρες με σκορ 4-0 από τον ΠΑΟΚ. Στο πρωτάθλημα είναι στην 9η θέση με 18 βαθμούς. Εκτός έδρας έχει μία νίκη (επί της Λαμίας), 3 ισοπαλίες (1-1 με ΑΕΚ, 1-1 με Ατρόμητο, 4-4 με Κηφισιά) και 7 ήττες (1-0 με Άρη, 1-0 με Αστέρα Τρίπολης, 1-0 με Βόλο, 2-0 με Ολυμπιακό, 5-0 με Παναθηναϊκό, 3-2 με Παναιτωλικό, 5-0 με ΠΑΟΚ). Ο Γκαρσία χαρακτήρισε δύσκολο το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, όπως είναι όλα τα παιχνίδια δύσκολα με ομάδες που παλεύουν για την παραμονή. Στις μεταγραφές του Ιανουαρίου ενισχύθηκε με τους Ουάρντα, Απόστολο Διαμαντή (είχε αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ και ΟΦΗ) και με τον Αργεντινό επιθετικό Χεφτέ Μπεντακόρ.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Αγωνιστική δράση μετά από καιρό για την ομάδα Νέων Κ19 του ΠΑΣ που θα υποδεχθεί σήμερα Σάββατο τον Πανσερραϊκό. Το παιχνίδι θα γίνει στις 15.30 στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της ΕΠΣΗΠ με διαιτητή τον Νικόλαο Σίνδρο του συνδέσμου Ηπείρου.
-Για το πρωτάθλημα Κ17 ο ΠΑΣ επίσης θα υποδεχθεί σήμερα στις 13.00 στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ τον Πανσερραϊκό. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Χαράλαμπος Γεωργίου του συνδέσμου Ηπείρου.
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ15 ο ΠΑΣ θα παίξει σήμερα στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 15.00 στο δημοτικό γήπεδο Νέας Ευκαρπίας με διαιτητή τον Δημοσθένη Μεταξά του συνδέσμου Μακεδονίας.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.30 Λαμία – ΑΕ Κηφισιάς (COSMOTEsport 2)
19.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Πανσερραϊκός (NOVAsports prime)
20.00 ΟΦΗ – Παναιτωλικός (COSMOTEsport 1)
ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 Βόλος – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport 1)
17.30 Ατρόμητος – ΑΕΚ (NOVAsports prime)
19.30 Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport 1)
20.30 Άρης – Ολυμπιακός (NOVAsports prime)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(18η Αγωνιστική)
ΠΑΟΚ 41
Παναθηναϊκός 41
ΑΕΚ 39
Ολυμπιακός 35
Άρης 30
Αστέρας Τρίπολης 26
————————————————–
Ατρόμητος 23
Λαμία 21
Πανσερραϊκός 18
ΟΦΗ 17
Παναιτωλικός 14
Βόλος 14
ΠΑΣ Γιάννινα 12
Κηφισιά 12
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -1 για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.