Μάχη και ό,τι έρθει αύριο με ΠΑΟΚ

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Φεντερίκο Τζίνο παρουσιάστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του αυριανού αγώνα με τον ΠΑΟΚ που θα γίνει στις 20.30 στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Ουρουγουανός μέσος πριν ξεκινήσει η πρωινή προπόνηση στο στάδιο, ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και κρίθηκε σκόπιμο να μην προπονηθεί μέχρι να τον δει το ιατρικό τιμ. Ελπίζεται να είναι κάτι μυϊκό πιάσιμο και όχι κάτι άλλο ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί. Στο κεφάλι του Στάικου προστέθηκε και αυτός ο πονοκέφαλος, καθώς θα απουσιάσουν και άλλοι βασικοί παίκτες. Σήμερα στις έξι το απόγευμα που θα γίνει η τελευταία προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ θα εξακριβωθεί αν ο Τζίνο θα είναι ή όχι στην αποστολή. Απόντες είναι οι τραυματίες Ριένστρα, Κύρκος, Καραχάλιος και τιμωρημένοι οι Τζίμας, Τσαούσης. Πρόκειται για σημαντικές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι όπως είναι το αυριανό με τον ΠΑΟΚ.
Στο χθεσινό δίτερμα που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πρόβα τζενεράλε για το ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Θανάσης Στάικος επανέφερε τον Μπιλμπάο στην ενδεκάδα για τη θέση του Ριένστρα, ενώ σε προηγούμενα παιχνίδια ο Ισπανός μέσος δεν ήταν καν στην αποστολή. Στη θέση του Τζίμα στο αριστερό άκρο της επίθεσης έβαλε τον Ροσέρο, στη θέση του Τσαούση στο αριστερό άκρο της άμυνας έβαλε τον Κιάκο και στη θέση του Καραχάλιου ο Λιάσος. Επίσης ως σέντερ φορ με τους βασικούς ήταν ο Μπάλαν και όχι ο Κόντε που επιστρέφει από τραυματισμό και θέλει κάποια ειδική διαχείριση λόγω της περιπέτειας που είχε τα προηγούμενα δύο χρόνια με σοβαρούς τραυματισμούς. Ο Μπάλαν τα πήγε και καλά στην Τρίπολη πετυχαίνοντας και ένα καταπληκτικό γκολ. Αν δεν παίξει ο Τζίνο ίσως προτιμηθεί ο Γκάρο ή ο Λιάσος. Αν γίνει και αυτό ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει με μισή σχεδόν ομάδα τον ΠΑΟΚ, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας για την τοπική ομάδα.
Παρόλα αυτά στο κυανόλευκο στρατόπεδο δεν το βάζουν κάτω ούτε σκύβουν το κεφάλι. Ο Στάικος αλλά και όλοι οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι και οι παίκτες που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά αλλά και οι άλλοι που είναι στον βασικό κορμό, θα βγάλουν εγωισμό, πείσμα και πάθος διεκδικώντας ό,τι καλύτερο από την αναμέτρηση. Και η ισοπαλία θα είναι καλό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι ο φετινός ΠΑΟΚ είναι πολύ καλύτερος σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, κάτι που έδειξε και με την πορεία στην Ευρώπη.
Πιθανή ενδεκάδα: Κλέιμαν, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Λιάσος, Τζίνο ή Γκάρο, Μπιλμπάο, Ροσέρο, Παμλίδης, Μπάλαν. Στη διάθεση του Στάικου θα είναι και οι Κόντε, Αθανασίου, Αλ. Λώλης, Ναούμης, Πανάγου, Μπακαδήμας, Μπορταγκαράι, Λεό, Έφορντ. Ο τελευταίος ήταν σε όλες τις προπονήσεις των τελευταίων ημέρων και λογικά θα είναι στην αποστολή. Είναι η τελευταία μεταγραφή που έγινε, ως ελεύθερος από τη Μαδέργουελ Σκωτίας.

ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σήμερα Σάββατο οι πωλήσεις εισιτηρίων θα γίνονται από τα γραφεία της ΠΑΕ στο ΠΕΑΚΙ από τις 10 το πρωί μέχρι στις 4 το απόγευμα. Οι τιμές είναι 30 ευρώ για τη μεγάλη σκεπαστή και 20 ευρώ για τη μικρή σκεπαστή. Δεν υπάρχει ελεύθερη διάθεση εισιτηρίων. Μόνον οι κάτοχοι των διαρκείας μπορούν να αγοράσουν από 2 εισιτήρια ο καθένας.

«ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΝΑ»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε έκκληση στους φιλάθλους της να μην ταξιδέψουν στα Γιάννινα, καθώς δεν υπάρχουν γι’ αυτούς διαθέσιμα εισιτήρια. Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της πως σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση φιλάθλων της ομάδας για την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες για την 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League 2023-24. Ως εκ τούτου η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν θα διαθέσει εισιτήρια και παρακαλεί τους φίλους της ομάδας να μην μεταβούν στο γήπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα».

ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΜΕ ΠΤΗΣΗ ΤΣΑΡΤΕΡ Ο ΠΑΟΚ

Επειδή ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε στα Γιάννινα διαθέσιμο ξενοδοχείο και για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία να διαμείνει στην Άρτα, θα έρθει αύριο στα Γιάννινα με πτήση τσάρτερ και θα επιστρέψει πάλι στη βάση του μετά το τέλος του αγώνα. Επειδή ο Δικέφαλος αγωνίστηκε προχθές το βράδυ στο Ελσίνκι παίρνοντας σημαντική νίκη με 3-2 για το Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ και επειδή η 6η αγωνιστική θα γίνει μεσοβδόμαδα όπου την Τετάρτη 27/9 θα παίξει με τον Βόλο, ίσως αύριο ο Λουτσέσκου να ξεκουράσει κάποιους παίκτες που χτύπησαν κόκκινο τον τελευταίο καιρό.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Ο διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει τον αυριανό αγώνα. Βοηθοί του θα είναι οι Ανδρέας Μεϊντανάς (Αχαίας), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας). Τέταρτος διαιτητής ο Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης). Στο VAR o Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας) και βοηθός AVAR ο Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου). Παρατηρητής διαιτησίας ο Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας). Ο Ευαγγέλου σφυρίζει για πρώτη φορά φέτος αγώνα του ΠΑΣ, ενώ ήταν στο VAR στον περασμένο εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Όσον αφορά την προϊστορία, αύριο είναι η 29η αναμέτρηση με γηπεδούχο τον «Άγιαξ της Ηπείρου». Στα προηγούμενα 28 παιχνίδια, η προϊστορία καταγράφει 9 νίκες του ΠΑΣ, 7 ισοπαλίες και 12 νίκες του ΠΑΟΚ. Ένα παιχνίδι τη σαιζόν 1986-87 δεν έγινε στα Γιάννινα γιατί οι δύο ομάδες έκαναν απεργία και μηδενίστηκαν. Για τον λόγο αυτόν, ούτε στα χαρτιά υπάρχει νικητής. Ένα ματς της σαιζόν 2000-01 έγινε στην Πάτρα λόγω έλλειψης ηλεκτροφωτισμού στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και τη σεζόν 2020-21 το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο Περιστερίου, λόγω κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 2-0. Πέρυσι (σεζόν 2022-23) στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ΠΑΣ και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα νοηματικής γλώσσας που γιορτάζεται σήμερα 23 Σεπτεμβρίου, η Σούπερ Λιγκ αφιερώνει σε αυτή την αγωνιστική ημέρα και όλες οι ομάδες θα βγουν στα γήπεδα με το σύνθημα «Δίνουμε φωνή σε όλους». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «στο ποδόσφαιρο, δε χωρούν διαχωρισμοί, στο ποδόσφαιρο, όλοι έχουν θέση».

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 της Σούπερ Λιγκ ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Γιάννινα τον ΠΑΟΚ. Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ με διαιτητή τον Δημήτριο Χατζηπαναγιώτου του συνδέσμου Ηπείρου.
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 της Σούπερ Λιγκ ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ αύριο Κυριακή και ώρα 14.00 στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ. Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Γεώργιος Βλάχος του συνδέσμου Ηπείρου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
17.30 ΟΦΗ – Ατρόμητος (COSMOTEsport 1)
20.00 Πανσερραϊκός – Λαμία (NOVAsports prime)
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
17.00 Ολυμπιακός – Κηφισιά (COSMOTEsport 1)
17.30 Άρης – Παναιτωλικός (NOVAsports prime)
20.00 Βόλος – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport 1)
20.30 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ (NOVAsports prime)
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
21.00 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(4η Αγωνιστική)
Ολυμπιακός 10
Παναθηναϊκός 9
ΟΦΗ 7
ΠΑΟΚ 7
ΠΑΣ Γιάννινα 5
ΑΕΚ 5
————————————————–
Λαμία 5
Άρης 4
Αστέρας Τρίπολης 4
Κηφισιά 4
Πανσερραϊκός 3
Παναιτωλικός 2
Βόλος 2
Ατρόμητος 1
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος