Ερίκ Καντονά εναντίον του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ

Αναδημοσιεύω από την ιστοσελίδα www.sport24.gr:

Περισσότεροι από 6.500 χιλιάδες μετανάστες εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους δουλεύοντας κάτω από άθλιες συνθήκες για την κατασκευή των γηπέδων στο Κατάρ εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, σύμφωνα με όσα έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας ο “Guardian” τον Φεβρουάριο του 2021.

Ερίκ Καντονά

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κατάρ, κατηγόρησε τη χώρα για φρικτή μεταχείριση των εργαζομένων.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε συγκεκριμένα στην Daily Mail”, ο 55χρονος Γάλλος, που μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής με την κόκκινη φανέλα (1992-1997) κατακτώντας σε αυτό το διάστημα 4 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 3 Charity Shield, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παρακολουθήσει μία διοργάνωση η οποία για να πραγματοποιηθεί έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες άνθρωποι.

“Για να είμαι ειλικρινής, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το Μουντιάλ αυτό. Δεν είναι πραγματικό Μουντιάλ για εμένα. Το Κατάρ δεν είναι μια ποδοσφαιρική χώρα. Δεν είμαι εναντίον της ιδέας να φιλοξενηθεί αυτή η διοργάνωση σε μια χώρα που μπορεί να προωθηθεί και να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο, όπως συνέβη σε προηγούμενες δεκαετίες με τις ΗΠΑ και με τη Νότια Αφρική.

Στο Κατάρ δεν υπάρχει τίποτα, μόνο το χρήμα. Όλα γίνονται για τα λεφτά. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην κατασκευή των γηπέδων είναι φρικτός. Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν. Και όμως εμείς θα πάμε να γιορτάσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο”, ανέφερε ο Καντονά, ο οποίος εν συνεχεία πρόσθεσε:

“Εγώ δεν θα το παρακολουθήσω. Καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο είναι μία επιχείρηση”.”

Έχουμε πάρα πολλούς λόγους να συμπαθούμε τον Ερίκ Καντονά. Δηλώσεις σαν την παραπάνω φανερώνουν ότι έχουμε δίκιο, όσοι τον συμπαθούμε!