Από Τετάρτη ξεκινά η δουλειά στα Γιάννινα

Τις πρωινές ώρες σήμερα αναμένεται να είναι στα Γιάννινα η αποστολή του ΠΑΣ, όπου και θα συνεχίζει την προετοιμασία με στόχο να φτάσει σε επιθυμητά επίπεδα απόδοσης όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Χθες το πρωί έγινε στη Βάργκα η τελευταία προπόνηση και το απόγευμα η αποστολή έφτασε στη Βαρσοβία και με την τελευταία νυχτερινή πτήση έφτασε στην Αθήνα. Εκεί ανέμενε την αποστολή το πούλμαν της ομάδας και τη μετέφερε στα Γιάννινα. Για σήμερα ο Θανάσης Στάικος έδωσε σε όλους ρεπό για ξεκούραση, όχι μόνο του ταξιδιού επιστροφής αλλά και της επίπονης προετοιμασίας που έγινε για 11 ημέρες στη Βάργκα. Από εδώ και πέρα οι προπονήσεις θα γίνονται στο ΠΕΑΚΙ και στο εθνικό στάδιο «Ζωσιμάδες». Μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα γίνουν άλλα δύο φιλικά, αυτή τη φορά στα Γιάννινα. Την ερχόμενη Παρασκευή 4 Αυγούστου ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί στις 19.00 τον Πανσερραϊκό στο στάδιο «Ζωσιμάδες» και το Σάββατο 12 Αυγούστου πάλι στις 19.00 θα υποδεχθεί τον Παναιτωλικό στο ίδιο γήπεδο. Το φιλικό με τα «καναρίνια» αρχικά ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 13 του μηνός στο Αγρίνιο, αλλά τελικά θα γίνει μία μέρα νωρίτερα στα Γιάννινα. Ο Στάικος σε γενικές γραμμές έμεινε ικανοποιημένος από τη δουλειά που έγινε στην Πολωνία και από την εμφάνιση της ομάδας στα τρία φιλικά με Χάποελ Κιριάτ (σκορ 1-1), Ραντόμιακ (σκορ 11-0), Κρακοβία (αποτέλεσμα 0-0). Ωστόσο επισήμανε για μια ακόμα φορά την ανάγκη μεταγραφών για την περαιτέρω ενδυνάμωση του ρόστερ. Και όταν το λέει ευθαρσώς ο κόουτς «χρειαζόμαστε κάποιες ενισχύσεις», κάτι παραπάνω βλέπει από τους υπόλοιπους και γίνεται προσπάθεια από τη διοίκηση για να αποκτηθούν παίκτες που χρειάζονται. Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΣ μέχρι τώρα απέκτησε τον τερματοφύλακα Μπόρις Κλέιμαν που ήταν ελεύθερος από τον Βόλο, τον Σλοβάκο μέσο Μάτους Μπεγκάλα από την Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε, τον δεξιό αμυντικό Κωνσταντίνο Πανάγου από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Επίσης αποκτήθηκε δανεικός από τον ΠΑΟΚ για έναν χρόνο ο μεσοεπιθετικός Παναγιώτης Τζίμας και ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους οι Πέδρο Κόντε και Βασίλης Αθανασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο ο Δημήτρης Ναούμης από την ομάδα Νέων Κ19. Μάλιστα ήταν ο μοναδικός από τα τμήματα υποδομών που έκανε προετοιμασία στην Πολωνία με την επαγγελματική ομάδα και τον έχει από την αρχή στο πρόγραμμα προετοιμασίας ο Στάικος. Από τον ΠΑΣ αποχώρησαν Τσιντώτας, Πήλιος, Μορέιρα, Σταματελόπουλος, Νίνης, Μουστάκας, Τσάβος.

ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Με ισοπαλία 0-0 σφραγίστηκε το τελευταίο φιλικό παιχνίδι που έδωσε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Πολωνία κόντρα στην ομάδα Α’ κατηγορίας Κρακόβια. Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι χωρίς πολλές και αξιόλογες φάσεις, κάνοντας οι προπονητές τα δικά τους πειράματα και εξάγοντας τα δικά τους συμπεράσματα. Η Κρακόβια είναι περισσότερο έτοιμη από τον ΠΑΣ αφού το πρωτάθλημα Πολωνίας είναι στην 2η αγωνιστική. Η αναβολή του αγώνα με τη Λέγκια, βοήθησε στο να γίνει το φιλικό με τον ΠΑΣ. Ο Θανάσης Στάικος έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που θα αποτελέσουν και τον βασικό κορμό στο πρωτάθλημα. Δεν χρησιμοποιήθηκε ο Εραμούσπε για προληπτικούς λόγους αφού είχε κάποιες ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση. Σε ένα σύστημα 4-3-3 ξεκίνησε με τερματοφύλακα τον Κλέιμαν, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Κιάκο, στο κέντρο άμυνας Μπορταγκαράι, Παντελάκη, στο κέντρο τους Καραχάλιο, Τζίνο, Ριένστρα και στην επίθεση από δεξιά Παμλίδη, αριστερά Ροσέρο και σέντερ φορ τον Κόντε. Από το 60’ και μετά ανακατεύτηκε περισσότερο η τράπουλα με τις συνεχόμενες αλλαγές, καθώς σταδιακά άλλαξε όλη η ενδεκάδα.
ΚΡΑΚΟΒΙΑ: (Γιάτσεκ Ζιελίνσκι):Μαντέγσκι, Ράπα, Χόσκονεν, Γιούγκας, Γκίτσα, Γιαροσζίνσκι, Ατανάσοφ, Οσίμα, Ρακόσζι, Μπόσνακ, Σμιγκλέφσκι.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Kλέιμαν (62’ Αθανασίου), Σόρια (75’ Πανάγου), Κιάκος (75’ Ναούμης), Παντελάκης (75’ Μπακαδήμας), Μπορταγκαράι (83’ Φοφανά), Τζίνο (75’ Μπεγκάλα), Καραχάλιος (75’ Μπιλμπάο), Ριένστρα (62’ Τζίμας), Ροσέρο (62’ Λιάσος), Παμλίδης (75’ Κύρκος), Κόντε (62’Λεό).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΙΚΟΥ

Ο Θανάσης Στάικος αναφερόμενος στο παιχνίδι και στην προετοιμασία δήλωσε: «Ήταν ένας φιλικός αγώνας στον οποίο όντως βγήκαν πιο χρήσιμα συμπεράσματα. Είδαμε και καλά και όχι καλά στοιχεία από την ομάδα μας. Μπορώ να πω ότι για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα του παιχνιδιού είχαμε ορθολογική ανάπτυξη, καλή κατοχή της μπάλας, προσπάθεια για αλλαγή πλευρών και δημιουργία ευκαιριών. Όσο πλησιάζαμε στο επιθετικό τρίτο, δεν καταφέρναμε να συνδυαστούμε όπως θα θέλαμε για να μπορούμε να έχουμε ώστε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι, θεωρώ ότι παρουσιάσαμε μια συμπαγή ομάδα που πίεζε με στόχο και προσήλωση στο πλάνο της. Είδαμε κι εκεί κάποιες μικρές ατέλειες. Κυρίως θέλουμε δουλειά στις μεταβάσεις, αλλά και φυσικά στο να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα ήδη υπάρχοντα καλά στοιχεία που έχουμε βάλει από την αρχή της προετοιμασίας μας. Όλα διορθώνονται και όλα βελτιώνονται, γι’ αυτό δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές και κοπιάζουν καθημερινά. Αλλά ασφαλώς όμως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Θέλει κι αυτό φαίνεται. Είχαμε καλή εικόνα σε γενικές γραμμές, αλλά ότι θέλει ενίσχυση, θέλει».

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ 1-16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ ανακοινώνει πως το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», δεν θα είναι ανοικτό για το κοινό που επιθυμεί να αθληθεί, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Συγκεκριμένα το Ε.Σ.Ι. «Οι Ζωσιμάδες» θα παραμείνει κλειστό για το κοινό που θέλει να προπονηθεί, από την Τρίτη, 1 Αυγούστου, έως τις 16 Αυγούστου.

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Ο Ολυμπιακός παραμένει πολύ ενεργός στην αγορά, με το όνομα του Σαντιάγκο Χεζέ να ξαναπαίζει δυνατά.
– Παίκτης του Αστέρα είναι από τη Δευτέρα (31/7) ο Χουάν Μπατίστα Μιριτέλο, με τους Αρκάδες να πληρώνουν τον δανεισμό του από την αργεντίνικη ομάδα Ντεφένσα.
– Η Equipe αναφέρει πως η μεταγραφή του Αουγκούστο από τον ΠΑΟΚ στη Ναντ είναι στα σκαριά ενώ σημειώνει πως πρόσφατα οι Γάλλοι έκαναν νέα προσφορά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
– Έτοιμος να ολοκληρώσει μια εξαιρετική μεταγραφή είναι ο Ατρόμητος, καθώς έχει έρθει σε συμφωνία με τον Βέλγο εξτρέμ Τουρ Ντιέρκς.
-Ο Ματίας Ιγγλέσιας που αποχώρησε από τον Αστέρα Τρίπολης υπέγραψε στον Ιωνικό Νικαίας.

19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΚΗΦΙΣΙΑ

Η Σούπερ Λιγκ καθόρισε το πρόγραμμα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ περιόδου 2023-24. Ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τη νεοφώτιστη Κηφισιά το Σάββατο 19 Αυγούστου και ώρα 20.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Αναλυτικά το πρόγραμμα:
1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
21.00 Βόλος – Λαμία (COSMOTEsport)
ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
20.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά (NOVAsports)
20.45 ΑΕΚ – Παναιτωλικός (COSMOTEsport)
22.00 Παναθηναϊκός – Ατρόμητος (COSMOTEsport)
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
19.30 ΟΦΗ – Άρης (COSMOTEsport)
20.00 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης (NOVAsports)
22.00 Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός (COSMOTEsport)

Βαγγέλης Γυφτόπουλος