“Μαξ και Έστερ – Έρωτας – Πόλεμος – Ιστορία” – παρουσίαση βιβλίου από τη Λέσχη Ανάγνωσης το Σάββατο 12 Νοέμβρη στη Θεοφάνειο

Το Σάββατο 12 Νοέμβρη η Λέσχη Ανάγνωσης μας προσκαλεί στην παρουσίαση του Βιβλίου “Μαξ και Έστερ” του Σπύρου Γόγολου. η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. και θα λάβει χώρα στη Θεοφάνειο Δημοτική Αίθουσα Τέχνης Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: κ.Ελένη Σοροντίλα, εκπαιδευτικός/φιλόλογος, η κ.Αλέγρα Μάτσα, γραμματέας της εβραϊκής κοινότητας Ιωαννίνων και ο συγγραφέας του βιβλίου κ.Σπύρος Γόγολος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ.Κική Σακκά, ενώ μέλη της Λέσχης θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Το ναζιστικό Βερολίνο,το εφιαλτικό Άουσβιτς, τα προπολεμικά Γιάννενα, η εβραϊκή -ρωμανιώτικη κοινότητα της πόλης,η κατοχική Αθήνα αλλά και το παρασκήνιο του Εβραϊκού ζητήματος και του Ολοκαυτώματος,η ναζιστική ιδεολογία,οι κρυφοί ανταγωνισμοί των Χίμλερ, Γκαίρινγκ και Γκαίμπελς αποτελούν το σκηνικό όπου κινούνται οι ήρωες του ιστορικού αυτού μυθιστορήματος μέσα στον απροσδόκητο και αναπάντεχο κόσμο της γερμανικής κατοχής.

Βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα:

Ο Σπύρος Γόγολος γεννήθηκε το 1975 στα Ιωάννινα. Είναι φιλόλογος και έχει εργαστεί στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Δίδαξε για 14 χρόνια στο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει ασχοληθεί με τη νεότερη και σύγχρονη βαλκανική ιστορία, καθώς και την τελευταία περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τόσο η ελληνική όσο και η τουρκική έκδοση του βιβλίου του “Στην Καρδιά της Αυτοκρατορίας” απέσπασαν απέσπασαν εγκωμιαστικές κριτικές από διακεκριμένους Έλληνες και Τούρκους βιβλιοκριτικούς καθώς και από τις μεγαλύτερες ελληνικές και τουρκικές εφημερίδες και περιοδικά. Το 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο “Σμύρνη, μια ιστορία που δε γράφτηκε” το οποίο βραβεύτηκε από την Εστία Νέας Σμύρνης σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Είναι αθρογράφος της στήλης “Μίθρας” στην εφημερίδα “Ηπειρώτικος Αγώνας” και δηλώνει αμετανόητος αστός, λάτρης της τζαζ και έθνικ μουσικής, της Μεσογείου, των ταξιδιών, του καλού φαγητού και της αρχιτεκτονικής.