34 σωματεία από Πρέβεζα γράφτηκαν στο μητρώο

Τριάντα τέσσερα (34) σωματεία που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα του αθλητισμού στο νομό Πρέβεζας, είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έχοντας εξασφαλισμένη και την ειδική αθλητική αναγνώριση. Συνεπώς έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε αγώνες αθλητικών διοργανώσεων και να χρησιμοποιούν δημόσιος και δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Παραθέτουμε τα ονόματα των σωματείων για να έχουμε και μια καλύτερα εικόνα από το αθλητικό πεδίο του τόπου. Πέρα από τα κλασικά αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, υπάρχουν αρκετά άλλα σωματεία που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστά στην κοινή γνώμη, έχουν και αυτά την δική τους δραστηριότητα και τους δικούς τους φίλους. Στη λίστα που παραθέτουμε ανά κατηγορία δραστηριότητας κυριαρχούν κυρίως οι ομάδες ποδοσφαίρου, που είναι 17 στον αριθμό εκ των 34 του μητρώου. Παράλληλα βλέπουμε και πόσο μεγάλη είναι η αθλητική κοινότητα της περιοχής. Πενήντα άτομα, ας υποθέσουμε, να ασχολούνται με το κάθε σωματεία κατά μέσο όρο, έχουμε περίπου 1700 άτομα κάθε ηλικίας με ενεργή αθλητική δραστηριότητα. Βέβαια στο αθλητικό τοπίο του νομού δεν υπάρχουν μόνο αυτά τα 34 σωματεία. Υπάρχουν και άλλα που είναι εκτός μητρώου, προερχόμενα κυρίως από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Απτό παράδειγμα ο ιστορικός ΠΑΣ Πρέβεζας που δεν έχει ακόμη εγγραφεί στο μητρώο. Τα υπόλοιπα εκτός ποδοσφαίρου σωματεία έχουν ακαδημίες με παιδιά και σε καμία περίπτωση δεν θα ρισκάριζαν να μη λάβουν μέρος σε αγώνες με τη μη εγγραφή στο μητρώο. Η λίστα των σωματείων με εγγραφή στο μητρώο έχεις ως ακολούθως.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Θρίαμβος Λούρου, Δόξα Ωρωπού, Απόλλων Πάργας, Αστέρας Ανθούσας Πάργας, Α.Ε. Νέας Σαμψούντας, Κεραυνός Θεσπρωτικού, Αετός Αγιάς Πάργας, Ηρακλής Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας, Αναγέννησις, ΑΣ Νικόπολη 2020, Αχέρων Καναλλακίου, Ένωση Πάργας, Π.Σ. Φιλιππιάδα 2004, Αθλητικός Όμιλος Ερμής Καναλίου, Απόλλων Βουβοποτάμου, Εθνικός Φιλιππιάδας, ΑΕ Πρέβεζας.
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Αθλητικός Σύλλογος Πρέβεζας «Ευ Ζην», Αθλητικός Όμιλος Πρέβεζας (με τμήμα Πετοσφαίρισης)
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Νικόπολη Πρέβεζας, Λουριώτικος Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος (ΛΑΓΟ), Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος Θεσπρωτικού (και με τμήμα αντισφαίρισης), Αθλητική Ένωση Καναλλακίου Αχέρων,
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Φιλαθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Πρέβεζας (με τμήμα και κλασσικού αθλητισμού)
ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ: Αθλητικός Γυμναστικός Όμιλος Φιλιππιάδας (και με τμήμα πετοσφαίρισης), Γυμναστική Ένωση Πρέβεζας
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πρέβεζας,
ΚΑΡΑΤΕ: Αθλητικός Σύλλογος Καράτε περιοχής Πάργας,
ΤΖΟΥΝΤΟ: Θησέας Πρέβεζας
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Ποσειδώνας Πρέβεζας, Ναυτικός Όμιλος Πρέβεζας
ΖΑΤΡΙΚΙΟ ΣΚΑΚΙ: Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Καλλισθένης (και με τμήμα ρυθμικής γυμναστικής)
ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ: Αθλητικό Κέντρο Ταε Κβο Ντο Δήμου Ζηρού, Αθλητικός Σύλλογος Γυμναστικής και Ταεκβοντο Ερμής Πάργας (και με τμήμα Κικ-Μπόξινγκ)
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Αθλητικό Σκοπευτικό Σωματείο Ν. Πρέβεζας «Άκτιος Απόλλων»
ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ, ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΜΟΣ, ΓΕΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, ΥΠΕΡΕΛΑΦΡΑ: Αερολέσχη Πρέβεζας
ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Πυγμαχικό Αθλητικό Σωματείο Πρέβεζας
ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Κλεοπάτρα Πρέβεζας

Έκανε πίσω για το μητρώο ο υφυπουργός Αθλητισμού

Ένα βήμα πίσω στο θέμα της εγγραφής των σωματείων στο αθλητικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης ανέφερε ότι θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, ώστε να αγωνιστούν κανονικά και να χρησιμοποιούν τις δημόσιες εγκαταστάσεις τα 301 ερασιτεχνικά σωματεία που έκαναν αίτηση για να εγγραφούν στο μητρώο αλλά χωρίς να γίνει η εγγραφή. Όπως είπε τα σωματεία αυτά, δεν θα έχουν τις κυρώσεις ή περιορισμούς, που θα έχουν εκείνα που δεν γράφτηκαν στο Μητρώο. Ο Λευτέρης Αυγενάκης προέτρεψε τα σωματεία που δεν έχουν κάνει αίτηση στο Μητρώο, να σπεύσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, που λήγει η προθεσμία, ώστε να μην αποκλειστούν από τα πρωταθλήματα που μετέχουν. Επίσης εξαπέλυσε βολές κατά της διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο, ότι καλλιεργεί τεχνητό αδιέξοδο.
Από την άλλη πλευρά η ΕΠΟ έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου γενική συνέλευση, με σκοπό να αποφασιστεί η αναστολή όλων των πρωταθλημάτων, μέχρι να ξεπεραστούν τα εμπόδια με την εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ και την απόκτηση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης. Παράλληλα εξέδωσε και ανακοίνωση που επισημαίνει: ««Η ΕΠΟ δεν μπορεί να δεχθεί το Μητρώο επειδή παραβιάζει την Ολιστική Μελέτη, την οποία έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός. Επιπλέον, το Μητρώο αποτελεί ουσιαστικά μια περιττή διαδικασία αδειοδότησης, αφού υπάρχει η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, με την οποία νομιμοποιούνται όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Το τοπίο είναι ξεκάθαρο: η ΕΠΟ δεν πρόκειται να αποδεχθεί διαδικασίες που παραβιάζουν τόσο το δικό της Καταστατικό, όσο και πολύ περισσότερο τα Καταστατικά των FIFA και UEFA».