Όταν δεν προσέχουμε τι λέμε ή γράφουμε…

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πρέβεζα 10-6-2022
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Γραφείο Τύπου
Ελ.Βενιζέλου και Μπαχούμη 1
Πρέβεζα
Ε-mail: press@dimosprevezas.gr
Ευχαριστίες από τον κ.Λεωνίδα Αργυρό προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Σχολικής Εκπαίδευσης του Δήμου Πρέβεζας κ .Λεωνίδας Αργυρός, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς το Γραφείο του Πρωθυπουργού για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα προμήθειας εκπαιδευτικού εξοπλισμού στο Δημοτικό Σχολείο Λούρου.
“ Η ευαισθησία του Γραφείου του Πρωθυπουργού ιδιαίτερα σε θέμα εκπαίδευση είναι ευρέως γνωστή” τονίζει ο κ.Αργυρός εκφράζοντας τη δέσμευση πως το ήδη διατεθέν για τον σκοπό αυτό ποσό, θα αξιοποιηθεί σε ανάλογη δράση σε άλλο σχολείο του Δήμου.

Όντως, προ ολίγων ημερών, ικανοποιήθηκε αίτημα Δημοτικού σχολείου του Λούρου, προκειμένου να καλυφθούν συγκεκριμένες ανάγκες υλικοτεχνικών υποδομών του σχολείου. Όπως ενημερωθήκαμε, την πρωτοβουλία για την κάλυψη αυτών των αναγκών, την ανέλαβε το Γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο Τοποτηρητής εκφράζει την απερίφραστη χαρά του, και τη συνοδεύει με την παρατήρηση/προτροπή να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των δημόσιων σχολείων.

Από κει και πέρα, ο Τοποτηρητής αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την αμηχανία του μπροστά στο σχόλιο του Προέδρου της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Σχολικής Εκπαίδευσης του Δήμου Πρέβεζας. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που παρέλαβα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής φέρεται να έχει εκφράσει “τη δέσμευση πως το ήδη διατεθέν για τον σκοπό αυτό ποσό, θα αξιοποιηθεί σε ανάλογη δράση σε άλλο σχολείο του Δήμου.”

Ενδεχομένως να μην ανήκει αυτή ακριβώς διατύπωση στον Δημοτικό Αξιωματούχο. Ενδεχομένως ο συντάκτης ή η συντάκτης του Δελτίου Τύπου να μην ξέρει σωστά ελληνικά ή, ακόμη χειρότερα, να προτίμησε να “ξεπετάξει” το κείμενο. Θα συνιστούσα να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή στην επιλογή των λέξεων. Είναι άσχημο να εκτίθεται κανείς λόγω λεκτικής αβλεψίας

Κώστας Μαζιώτης