Ψηφίστηκε η μεταφορά του ΤΕΙ από την Πρέβεζα στα Γιάννινα

Στο πρωτοσέλιδο της γιαννιώτικης εφημερίδας “Ηπειρώτικος Αγών” αναγράφεται η είδηση της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. Με ευρεία, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται, πλειοψηφία αποφασίστηκε η μεταφορά του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Ιωαννίνων, με έδρα μέχρι πρότινος στην Πρέβεζα, στα Ιωάννινα. Την πρόταση, έτσι και αλλιώς, την είχαν καταθέσει οι ίδιοι οι διδάσκοντες με το επιχείρημα ότι έτσι θα είναι πιο ελκυστικό το τμήμα για τους υποψήφιους φοιτητές. Η φοίτηση θα ξεκινήσει από το έτος 2022 – 2023, ενώ θα υπάρχει παράλληλη λειτουργία για όσους φοιτητές και φοιτήτριες ήδη σπουδάζουν στο τμήμα.

Δυστυχώς οι αντιδράσεις από την πόλη μας δεν καρποφόρησαν. Παρότι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας κ. Κώστας Μπάρκας και εκπρόσωπος του Δήμου Πρέβεζας (που όμως δεν έγινε γνωστό το όνομά του) παρενέβησαν στην συνεδρίαση προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της παραμονής στην Πρέβεζα, το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως έχει.

Αγαπητέ αναγνώστη και αγαπητή αναγνώστρια, νομίζω εύκολα καταλαβαίνεις πως ο πόλη μας, όσο μικρή και αν είναι, δεν είναι ούτε άσχημη ούτε άχαρη. Το ΤΕΙ αποτελούσε μια αξιόλογη λύση όχι μόνο για παιδιά από τις γύρω περιοχές. Στο παρελθόν έχω γνωρίσει αξιόλογα παιδιά από Αθήνα, Βοιωτία, ακόμη και από Αθήνα. Παιδιά που, εύκολα ή δύσκολα, απόκτησαν ένα εφόδιο, τώρα εργάζονται σε άλλες πόλεις, ενώ κάποια διατηρούν φιλικούς δεσμούς με την πόλη μας. Κατά τη γνώμη μου, η Βάση Εισαγωγής στέρησε από πολλά παιδιά – κάποια από φτωχές οικογένειες – μια σημαντική επιμορφωτική διέξοδο. Επίσης στέρησε από την Πρέβεζα την τονωτική παρουσία νέων ανθρώπων. Τώρα, το γιατί προτάθηκε εξ αρχής η μεταφορά του ΤΕΙ στα Ιωάννινα από διδάσκοντες καθηγητές, αμειβόμενους, να διδάσκουν εδώ, δεν μπορώ να γνωρίζω.

Κρίμα. Πολύ κρίμα.

Κώστας Μαζιώτης

υγ το άρθρο στον Ηπειρώτικο Αγώνα επιμελήθηκε ο Αποστόλης Τζελέτας. Το δε άρθρο δημοσιεύεται στο φύλλο της Τετάρτης 16/5