Χωρίς δυσκολία ο ΠΑΣ κέρδισε 3-1 τη Βέροια

Σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας που έγινε στο ΠΕΑΚΙ ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε με σκορ 3-1 τη Βέροια, μετά από καλή σε γενικές γραμμές εμφάνιση. Ο Θανάσης Στάικος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στην διάθεσή του. Η προσοχή των φιλάθλων επικεντρώθηκε περισσότερο στον Ρουμάνο επιθετικό Κλαούντιου Μπάλαν που αγωνίστηκε στο β’ ημίχρονο στη θέση του Σταματελόπουλου. Έχοντας συμπληρώσει μία εβδομάδα στον ΠΑΣ και παίζοντας μόνο 45 λεπτά σε φιλικό παιχνίδι, δεν μπορεί  να κριθεί, καθώς είναι σε στάδιο προσαρμογής και αυτό είναι λογικό. Σίγουρα είναι παίκτης που μπαίνει στις φάσεις, κυνηγά μπάλα, αλλά ακόμα θέλει λίγη δουλειά για να μπει καλύτερα στο κλίμα της ομάδας. Εκτός από τον Μπάλαν χρησιμοποιήθηκε και ο Μπακαδήμας. Οι δύο αυτοί παίκτες ήταν οι τελευταίες μεταγραφές της περασμένης εβδομάδας. Ο νεαρός αμυντικός που αποκτήθηκε από τον Παναιτωλικό ξεκίνησε στο κέντρο άμυνας με τη βασική ενδεκάδα, ως δίδυμο με τον Παντελάκη. Θετικό είναι το γεγονός για τους γηπεδούχους ότι επανήλθαν πλήρως οι Ριένστρα και Πριόρ, ο πρώτος στη μεσαία γραμμή, ο δεύτερος κάτω από τα γκολπόστ. Δεν χρησιμοποιήθηκαν οι Εραμούσπε και Μπιλμπάο που κρίθηκε ωφέλιμο να ξεκουραστούν μέχρι την Δευτέρα που θα μπει πάλι η ομάδα σε ρυθμούς πρωταθλήματος, καθώς αύριο θα γίνει πρόγραμμα αποφόρτισης και το Σαββατοκύριακο θα δοθεί ρεπό. Ατομική προπόνηση έκαναν οι Κιάκος, Σούλης, Αλέξανδρος Λώλης. Ο Τσάβος είναι με την εθνική ελπίδων. Επίσης ντεμπούτο ως επαγγελματίες (προωθήθηκαν από την ομάδα Νέων Κ19) έστω και σε φιλικό παιχνίδι έκαναν οι Νίκος Λώλης και Άγγελος Τσίρης.
Όσον αφορά το παιχνίδι, ο ΠΑΣ ήταν καλός, κέρδισε δίκαια. Εκτός από τα τρία τέρματα, με την καλή κυκλοφορία της μπάλας δημιούργησε και άλλες φάσεις. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς το σκορ κάνοντας στο 13’ το 1-0 με σουτ του Σταματελόπουλου, αφού είχε προηγηθεί έξυπνη εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Ριένστρα και Παμλίδη. Στο 53’ ισοφάρισε 1-1 η Βέροια με πλασέ του Φασίδη σε μια αντεπίθεση των φιλοξενούμενων παικτών. Προς το τέλος φορτσάρισε ο ΠΑΣ και πήρε τη νίκη. Στο 83’ μετά από καλή ενέργεια ο Ροσέρο με σουτ έκανε το 2-1 και στο 90’ έγινε το 3-1 με καλό σουτ του Τζίμα μετά από μεταβίβαση του Ροσέρο. Ο Στάικος επέμενε στον σχηματισμό 4-3-3 με κάποιες παραλλαγές. Η Βέροια πέρυσι πρωταγωνίστησε στη Σούπερ Λιγκ 2, χάνοντας την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία στα μπαράζ. Φέτος έχει ένα πιο νεανικό πρόσωπο, με πολλές αλλαγές στο ρόστερ σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Δεν ήταν ασφαλώς στα επίπεδα του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά έδειξε αρκετά καλά στοιχεία. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κατσικογιάννης με βοηθούς τους Τσάντα, Γκέλη του συνδέσμου Ηπείρου.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Πριόρ (46’ Αθανασίου), Σόρια (76’ Πήλιος Αλ.), Ποζνάνσκι (46’ Πήλιος Στ.), Μπακαδήμας (63’ Κύρκος), Παντελάκης (46’ Μπαγκαλιάνης), Λιάσος (87’ Λώλης Νίκος), Καραχάλιος (76’ Τσίρης), Μορέιρα (46’ Φοφανά), Παμλίδης (46’ Ροσέρο), Ριένστρα (46’ Τζίμας), Σταματελόπουλος (46’ Μπάλαν).
ΒΕΡΟΙΑ (Κώστας Ανυφαντάκης): Παπαδόπουλος (58’ Βενετικίδης), Ντουμάνης (71’ Μούχαλης), Παπαχρήστος, Στίκας (58’ Χαϊκάλης), Μαραγκός, Μασούρας, Μπλέτσας (78’ Γιαγτζίδης), Ιωάννου (58’ Περδίκης), Φασίδης (65’ Μπουόλι), Ορφανίδης (65’ Ισσακίδης), Μπουκουβάλας (65’ Δερμιτζόγλου).

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Μονομαχία Μπακαδήμα και Μπουκουβάλα στην αναμέτρηση ΠΑΣ – Βέροια 3-1