Χαμόγελα στον ΠΑΣ και αισιοδοξία για τη συνέχεια

Μετά από αρκετό καιρό επέστρεψαν τα χαμόγελα στα Γιάννινα. Η νίκη με σκορ 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης και η καλή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου ανέβασαν τη διάθεση και την ψυχολογία του κόσμου. Φίλαθλοι που αποχωρούσαν χαρούμενοι από το στάδιο «Ζωσιμάδες» μονολογούσαν: «Αυτόν τον ΠΑΣ Γιάννινα θέλουμε…». Πανηγυρική η ατμόσφαιρα στο τέλος της αναμέτρησης. Η νίκη αυτή ήταν ανάσα ζωής για την τοπική ομάδα. Και προήλθε μετά από μεγάλη προσπάθεια των παικτών του Θανάση Στάικου, υπό την σωστή καθοδήγηση και του ίδιου. Οι τρεις αλλαγές που έκανε με το πέρασμα στον αγώνα των Μπάλαν, φοφανά, Λώλη ήταν κινήσεις ματ. Οι δύο πρώτοι ήταν πολυτιμότεροι παίκτες με τα γκολ που σημείωσαν και έγινε η ανατροπή του σκορ σε 2-1, καθώς είχε προηγηθεί ο Αστέρας με τον Κρέσπι.
Κατά κοινή εκτίμηση, ο ΠΑΣ του δευτέρου ημιχρόνου έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση.
Το παρήγορο για τους Γιαννιώτες είναι ότι συνεχώς παρουσιάζεται και καλύτερος, καλύπτοντας ατέλειες και αδυναμίες που είχε στις πέντε πρώτες αγωνιστικές, όπου ήταν πολύ ευάλωτος αμυντικά και έτρωγε εύκολα γκολ. Υπάρχει βελτίωση σε όλες τις γραμμές και κυρίως στην ανασταλτική λειτουργία, ενώ ο τρίτος αρχικά στην ιεραρχία γκολκίπερ Βασίλης Αθανασίου έκανε την έκπληξη και κέρδισε με τις καλές εμφανίσεις θέση στην ενδεκάδα, προσπερνώντας τους τραυματίες Πριόρ και Σούλη. Και αυτοί να γυρίσουν, είναι δύσκολο να βγει από την ενδεκάδα ο 20χρονος γκολκίπερ. Και στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα ήταν θετικός, χωρίς να ευθύνεται για το γκολ που δέχθηκε. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει και ο Μορέιρα, ένας παρεξηγημένος από πέρυσι ποδοσφαιριστής, που είχε λίγες σχετικά συμμετοχές, περισσότερο ως αλλαγή, καίτοι ήταν διεθνής εν ενεργεία στη Νέα Γουϊνέα. Μπορεί προχθές με τον Αστέρα ως πολυτιμότεροι παίκτες να θεωρούνται οι δύο σκόρερ Μπάλαν, Φοφανά, αλλά ο Μορέιρα ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης, καθώς προκάλεσε μόνος του πολλά ρήγματα στην άμυνα των Αρκάδων.
Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» σημείωσε την 2η νίκη στο πρωτάθλημα. Η πρώτη ήταν με 2-1 επί του Λεβαδειακού στην 4η αγωνιστική που είχε γίνει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022. Για τη νίκη επί του Αστέρα υπήρξαν έντονοι πανηγυρισμοί, όχι για κανέναν άλλο ιδιαίτερο λόγο, αλλά για τον τρόπο που σημειώθηκε αυτή η νίκη με υπερπροσπάθεια και ανατροπή του σκορ και την ανάσα ζωής που έδωσε στην τοπική ομάδα. Αν δεν κέρδιζε ο ΠΑΣ τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα στη συνέχεια. Όμως όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Αν δεν υπήρχαν οι αποδοκιμασίες κατά του Ηρακλή Μεταξά, που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των φιλάθλων, θα ήταν το ιδανικό πάρτι της μέχρι τώρα διαδρομής του πρωταθλήματος για τους Γιαννιώτες. Ήταν ένα ξέσπασμα απ’ όλους. Ξεχωρίζει η στιγμή με τα δάκρυα από τα μάτια του γενικού αρχηγού Μπάμπη Καρβέλη και την συγκίνηση του Θανάση Στάικου. Ο τελευταίος ήταν συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο, δέχθηκε άσχημες κριτικές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανυπόμονους φιλάθλους, όσο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούσε να πάρει τα πάνω του. Τώρα, με τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας και τη συμβολή του κόουτς στο κομμάτι αυτό, είναι βέβαιο ότι θα έχει καλύτερη συμπεριφορά και σεβασμό στη δουλειά του από τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους.
Ασφαλώς και δεν…τελείωσε το πρωτάθλημα στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Όπως είπε και ο Στάικος, υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά. Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και την διακοπή του πρωταθλήματος για 40 περίπου ημέρες λόγω διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο ΠΑΣ έχει τρία δύσκολα παιχνίδια, ήτοι με ΠΑΟΚ εκτός, Βόλο εκτός και Άρη εντός. Για το ματς του Σαββάτου στην Τούμπα, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Πριόρ, Ριένστρα, Κιάκος, ενώ στη λίστα των απόντων προστίθεται και ο Καραχάλιος που αποχώρησε τραυματίας με κάκωση στον τετρακέφαλο από τον προχθεσινό αγώνα με τον Αστέρα. Οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις δεν είναι καλές, αλλά περιμένουν τα αποτελέσματα της μαγνητικής. Ο Κιάκος που τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην προπόνηση χάνει και τα υπόλοιπα τρία ματς μέχρι την διακοπή του Νοεμβρίου. Εκτός αποστολής θα μείνει και ο Τζίμας, λόγω του ότι είναι δανεικός από τον ΠΑΟΚ και υπάρχει σχετικός όρος στη συμφωνία. Το επόμενο ματς του ΠΑΣ είναι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο Τούμπας και θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 21.30 το βράδυ.

«ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ»

Χθες λόγω έλλειψης χώρου και του προχωρημένου της ώρας, δεν είχαμε τη δυνατότητα να καταγράψουμε αναλυτικά τις δηλώσεις του Θανάση Στάικου. Παρουσιάζουμε σήμερα κάποιες ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις του, όπως ήταν οι σωστές αλλαγές που έκανε: «Πραγματικά το πιστεύω ότι στον πάγκο πρέπει να σκεφτείς ανάλογα με την εξέλιξη και τη διαμόρφωση του παιχνιδιού, αλλά πάντα οι αλλαγές  κρίνονται και από το αποτέλεσμα. Οι προπονητές δεν έχουμε την πολυτέλεια που έχουν όλοι οι άλλοι να κρίνουν μετά το γεγονός, εμείς πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις από πριν. Άλλες φορές θεωρούνται πετυχημένες άλλες όχι, δεν ισχύει πάντα αυτό. Αν επιλέξουμε το κάτι άλλο από την αρχή που ρωτάτε, πάντα θα υπάρχει αυτό. Κάθε φορά πράττουμε αναλόγως, άλλοτε πετυχαίνουμε και άλλοτε όχι. Όλα τα παιδιά βοηθάνε, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, δεν έχουμε κανένα παράπονο. Κι εδώ να σημειώσω ότι η χαρά μας και ικανοποίησή μας είναι προσπαθούν πάρα πολύ παιδιά όπως οι Αθανασίου, Πήλιος, Λώλης, Λιάσος, Τζίμα, Φοφανά, παιδιά από 19 ως 22 ετών. Σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ δεν το συναντάς εύκολα, αυτό το κρατάμε, είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν έχουμε καταφέρει και κάτι ακόμα. Έχουμε πολλή δουλειά και δύσκολη συνέχεια».

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία για την Παρασκευή, 04-11-2022 και ώρα 11:00 τις ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος Αθηνών, Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, για ανάρμοστη συμπεριφορά φιλάθλων στους αγώνες της 10η αγωνιστικής. Τον ΠΑΣ Γιάννινα βαρύνουν περισσότερο τα υβριστικά συνθήματα κατά του Ηρακλή Μεταξά.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η διοίκηση του Αστέρα Τρίπολης με επιστολή που έστειλε στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εκφράζει ευχές για ταχεία ανάρρωση του τραυματισθέντος ποδοσφαιριστή Γιάννη Αγγελόπουλου στον αγώνα Νέων των δύο ομάδων. Εκφράζει και τις ευχαριστίες στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς με την παρέμβαση παραγόντων έσβησε η ένταση που προκλήθηκε λόγω της συναισθηματικής φόρτισης από τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού ποδοσφαιριστή. «Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα ξανασφίξουμε το χέρι του ποδοσφαιριστή σας μέσα στους αγωνιστικούς χώρους» καταλήγει η επιστολή του Αστέρα.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος