Φωτορεπορτάζ με τον Σεραφείδη στην Πρέβεζα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο θρυλικός Στέλιος Σεραφείδης. Για πολλά χρόνια κάθισε κάτω από τα γκολπόστ της Ένωσης, μα πάνω απ’ όλα μια ζωή υπήρξε ένας γνήσιος και πιστός ΑΕΚτζής. Όσο αγάπησε αυτός την ΑΕΚ, ίσως να μην την αγάπησε άλλος κανείς. Τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Πρέβεζα ήταν αρχές Ιουλίου του 2017, όταν έγινε το φιλικό στο γήπεδο της Νέας Σιμώπης προς τιμή του άλλου θρύλου Κώστα Νεστορίδη. Ήταν τότε που με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας το γήπεδο μετονομάστηκε σε «Κώστας Νεστορίδης».

Οι θρύλοι της ΑΕΚ Νεστορίδης, Μαύρος, Σεραφείδης με τον Λάμπρο Γεωργιάδη στο γήπεδο Νέας Σινώπης


Στο φιλικό με τους βετεράνους της Νέας Σινώπης ο Σεραφείδης αγωνίστηκε περισσοτερο ως …αριστερό εξτρέμ και μετά κάθισε για λίγο και κάτω από τα δοκάρια. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα γκολκίπερ ήταν ο Ηλίας Ατματζίδης. Μας έκανε εντύπωση το πάθος και η δύναμη του Σεραφείδη. Κάλυπτε όλη την αριστερή πλευρά, μη σταματώντας ούτε λεπτό το τρέξιμο. Είχε πάθος για τη νίκη και κάποια στιγμή τα είχε με τον διαιτητή Ντούκα. Είχε εκνευριστεί τόσο πολύ, που πήγαν κοντά του να τον ηρεμήσουν ο Ηλίας Ατματζίδης, ο Λάκης Νικολάου και άλλοι.

Λάκης Νικολάου και Ηλίας Ατματζίδης προσπαθούν να ηρεμήσουν τον Στέλιο Σεραφείδη μετά τις διαμαρτυρίες του για τη διαιτησία! Και στα φιλικά έβγαζε πάθος για την φανέλα της ΑΕΚ


Ας θυμηθούμε εκείνο το φιλικό που έγινε το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 στο γήπεδο «Κώστας Νεστορίδης» της Νέας Σινώπης. Οι Κώστας Νεστορίδης και Θωμάς Μαύρος έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα υπό το θερμό χειροκρότημα 500 περίπου φιλάθλων, φίλων και οπαδών της ΑΕΚ στην πλειοψηφία τους.
Στο φιλικό οι βετεράνοι της ΑΕΚ με αρχηγό τον Λάμπρο Γεωργιάδη (που κατάγεται από το διπλανό χωριό Νέα Σαμψούντα) κέρδισαν με σκορ 5-2 τους βετεράνους παίκτες από τη Νέα Σινώπη. Τρία γκολ σημείωσε ο Ντανιέλ Μπατίστα που έκανε μεγάλη εμφάνιση και από ένα οι Χουλιάρας, Παντελίδης. Τα γκολ για τη Νέα Σινώπη σημείωσαν οι Παπαδόπουλος και Ορφανίδης.

Τερματοφύλακας ήταν ο Ηλίας Ατματζίδης και…αριστερό χαφ ο τεράστιος Στέλιος Σεραφείδης

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ντούκας.

ΝΕΑ ΣΙΝΩΠΗ (Χρήστος Τερζόγλου): Χατζηγεωργίου, Καρασαββίδης Φώτης, Καρασαββόγλου Λάκης, Παπαδόπουλος Λάζαρος, Παπαδόπουλος Γιώργος, Σαλμάς, Καρασαββίδης Λάζαρος, Αηδόνης, Σπυράκος, Ναστούλης, Μιχαήλογλου. Αγωνίσθηκαν και οι Ορφρανίδης, Σαλμάς Βασίλης, Μαλίζογλου, Φούντογλου, Σαραμπασίνας, Καλατζόπουλος Χρήστος και Βαγγέλης, Νίτσας, Τζαφέρης, Χατζάρας.
ΑΕΚ (Μιχάλης Σιμιγδαλάς): Ατματζίδης, Γεωργιάδης, Κούτουλας, Πυθαρούλης, Σεραφείδης, Νικολάου, Μπατίστα, Ρούσεφ, Πεσιρίδης, Ζήσης, Χουλιάρας. Αγωνίσθηκαν και οι Κορδαλής, Παντελίδης, Καλλιντέρογλου, Παπαθεοδώρου, Σαλκίρης.

Το βράδυ στην πλατεία του χωριού Νέα Σινώπη ακολούθησε ποντιακό γλέντι και βραβεύσεις από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο στους Κώστα Νεστορίδη, Στέλιο Σεραφείδη, Θωμά Μαύρο, Λάκη Νικολάου και άλλους.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος