Φιλικό παιχνίδι στη μνήμη του Θανάση Παπάζογλου

Φιλικό παιχνίδι μεταξύ των παλαιμάχων του ΠΑΣ και του Α.Ο.Τρίκαλα έγινε χθες το απόγευμα στα Γιάννινα (γήπεδο Λιμνοπούλας), στη μνήμη του διεθνούς αμυντικού Θανάση Παπάζογλου, που αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες. Στο γήπεδο βρέθηκαν η σύζυγος του Θανάση Παπάζογλου, Γεωργία Παπάζογλου και ο γιός του Χρήστος Παπάζογλου. Τιμητικές πλακέτες στην οικογένεια Παπάζογλου έδωσαν οι δύο ομάδες δια των αρχηγών τους Νίκου Λιάκου και Στέφανου Πιάζα. ο τελευταίος παρέδωσε πλακέτες από τον δήμο Τρικκαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τιμητική πλακέτα δόθηκε και από τον δήμο Ιωαννιτών δια του αρμόδιου αντιδημάρχου νεολαίας και άθλησης Νίκου Τσόλη. Σε χαιρετισμούς οι αρχηγοί των ομάδων αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα, στο ήθος και την μεγάλη καριέρα του Θανάση Παπάζογλου που αγωνίστηκε και στην εθνική ομάδα. Ο αντιδήμαρχος Νίκος Τσόλης στάθηκε στο ήθος του αείμνηστου, λέγοντας ότι υπήρξαν αγωνιστικές σεζόν που δεν είχε δεχθεί ούτε κάρτα. Το ματς έληξε ισόπαλο 1-1. Προηγήθηκε ο ΠΑΣ με κεφαλιά του Γκολφινόπουλου και ισοφάρισε 1-1 ο Α.Ο.Τρίκαλα με πλασέ του Αγγελάκη. Διαιτητής ο Γεωργίου.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μάστακας, Νέος, Λαδιάς, Βαρτζιώτης, Μπουτσουρής, Ζαβογιάννης, Κοντοδήμας, Γκαρόζης, Κοζανίτης, Λιάκος, Τσιατούρας. Αγωνίστηκαν και οι Γκολφινόπουλος, Κλείτσας, Στεργίου, Παπαρούνας, Παπανικολάου.
Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ: Ζαφείρης, Πράπας, Ζήκος, Καραγκούνης, Μπακάλης, Μούτσιος, Αγγελάκης, Ζαβλανός, Ρούσας, Γιώτης, Μπουλούτσος. Αγωνίστηκαν και οι Σακελλαρίδης, Πιάζας, Γάγαλης, Χασιώτης, Ζορμπάς, Μαντέλας. Στην αποστολή ήταν και οι Τζόνι Παραπραστανίτης, Νίκος Φάσσας.

Οι ομάδες παλαιμάχων του ΠΑΣ και του Α.Ο.Τρίκαλα σε μια αναμνηστική φωτογραφία πριν από την χθεσινή αναμέτρηση στη μνήμη του Θανάση Παπάζογλου

TO…ΤΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

-Δεν χάνει αγώνα των βετεράνων ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Δούβαλης. Στο παρελθόν υπήρξε ποδοσφαιριστής ερασιτεχνικών ομάδων της περιοχής.

-Τα είπαμε για λίγο και με τον Νίκο Φάσσα, παλιό άσσο του Πυρσού Γρεβενών, του Α. Ο. Τρίκαλα και της Κοζάνης. Ο Νίκος υπήρξε πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής, είχε φοβερά προσόντα, αλλά στη δεκαετία του ’70 δεν ήταν εύκολο να πας σε μεγάλη ομάδα του κέντρου. Είχε συμμετοχές με τα Τρίκαλα στην Α’ Εθνική.

-Λόγω υπηρεσιακών αναγκών δεν μπόρεσε να έρθει στα Γιάννινα ο γιατρός και φίλος μας Γιώργος Κολώνας.

-Λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας στη Λιμνοπούλα είχαν τελειώσει την προπόνηση οι ομάδες Νέων του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μιχάλης Ντούσκος ήταν ο τελευταίος που αποχώρησε.

Ο αρχηγός Νίκος Λιάκος παραδίδει τιμητική πλακέτα στη σύζυγο του Θανάση Παπάζογλου Γεωργία και στον γιό του Χρήστο. Αριστερά ο πρόεδρος των βετεράνων Δημήτρης Κλείτσας

-Μετά το τέλος του αγώνα οι βετεράνοι του ΠΑΣ παρέθεσαν δείπνο στους συναδέλφους τους των Τρικάλων ενθυμούμενοι όλοι μαζί τα παλιά καλά χρόνια.

-Ο Τζόνι Παραπραστανίτης που αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, θυμήθηκε τα παλιά παιχνίδια στα Γιάννινα στα χρόνια που φορούσε την κιτρινόμαυρη φανέλα. «Σπουδαίος αντίπαλος ο Κοντογιωργάκης» μας είπε χαρακτηριστικά.

Δεξιά ο αντιδήμαρχος Νίκος Τσόλης παραδίδει τιμητική πλακέτα του δήμου Ιωαννιτών στην οικογένεια Παπάζογλου

-Η οικογένεια Παπάζογλου έδωσε στους αρχηγούς των δύο ομάδων από μια ανθοδέσμη. Στα Γιάννινα βρέθηκαν η Γεωργία Παπάζογλου και ο γιός Χρήστος. Η κόρη είναι γιατρός στη Γαλλία και σε μεγάλο νοσοκομείο του Παρισιού.

-Από την παλιά φρουρά του ΠΑΣ οι Βασίλης Παπαγγέλης, Γιάννης Γιάτσος και Γιώργος Οικονόμου που δεν αγωνίστηκαν, αλλά ήταν στον πάγκο δίπλα στον προπονητή Θανάση Χαρίση.

-Καταπληκτικές επεμβάσεις έκανε ο γκολκίπερ των Τρικάλων Ζαφείρης. «Αγωνίστηκε και στην Α’ Εθνική με τα Τρίκαλα ενώ είχε προσόντα και για παραπάνω» μας είπε ο Παραπραστανίτης που κάθισε για ένα διάστημα και στον πάγκο της ομάδας.

Ο αρχηγός του ΠΑΣ Νίκος Λιάκος με το δικό του ξεχωριστό στυλ

Βαγγέλης Γυφτόπουλος