Υπέγραψε ο Μπακαδήμας, σεφτέ στα γκολ ο Μπάλαν

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του 22χρονου κεντρικού αμυντικού Γεράσιμου Μπακαδήμα που είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναιτωλικό. Η μεταγραφή αυτή είχε κλείσει από καιρό, με τον παίκτη να ακολουθεί και προπονήσεις. Αποκτήθηκε όχι για να αποτελέσει άμεση λύση και να κάνει την διαφορά, καθώς δεν έχει παραστάσεις από την Α’ Εθνική, αλλά με την προοπτική μέλλοντος και να βοηθήσει αν χρειαστεί την άμυνα της ομάδας. Γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 2000 στο Αγρίνιο, ξεκινώντας από τις ομάδες νέων του Παναιτωλικού, με ενδιάμεσα διαστήματα δανεισμού σε Μεσολόγγι, Μαρκό και Αναγέννηση Καρδίτσας. Σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Π.Α.Σ. Γιάννινα και αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει». Έτσι το ρόστερ του ΠΑΣ διαμορφώνεται ως εξής: Πριόρ, Σούλης, Αθανασίου (τερματοφύλακες), Σόρια, Τσάβος, Μπαγκαλιάνης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Κιάκος, Ποζνάνσκι, Ρίζος, Νίκος Λώλης (αμυντικοί), Καραχάλιος, Λιάσος, Αλέξανδρος Λώλης, Ριένστρα, Πήλιος, Μπιλμπάο, Τσίρης, Κύρκος, Τζίμας (μέσοι), Ροσέρο, Κόντε, Μορέιρα, Παμλίδης, Μπάλαν, Σταματελόπουλος, Λεό, Φοφανά. Η μεταγραφική περίοδος τελειώνει σήμερα, αλλά για τους ελεύθερους παίκτες υπάρχει παράταση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

ΣΕΦΤΕ ΣΤΑ ΓΚΟΛ ΕΚΑΝΕ ΧΘΕΣ Ο ΜΠΑΛΑΝ

Ξεκίνησε χθες προπονήσεις με τον ΠΑΣ ο νεοαποκτηθείς Ρουμάνος επιθετικός Κλαούντιους Μπάλαν. Έβγαλε ένα μέρος της προπόνησης, αλλά στο δίτερμα που αγωνίστηκε για λίγο έκανε σεφτέ με γκολ! Θα δουν τις επόμενες ημέρες σε τι κατάσταση είναι για να προσδιορίσουν και τον χρόνο που μπορεί να μπει σε φουλ ρυθμούς. Πιθανόν να είναι στην αποστολή με Παναθηναϊκό για να εξοικειωθεί και με το περιβάλλον της ομάδας. Όσον αφορά την προετοιμασία για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό, δεν λείπουν τα προβλήματα που «πονοκεφαλιάζουν» τον Στάικο. Ο Αλέξανδρος Λώλης σε ένα ακόμα ματς θα είναι εκτός, γιατί συνεχίζει να έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς. Ατομικό πρόγραμμα με τον γυμναστή Γιάννη Ντουρουντό έκανε ο Ριένστρα, αλλά και αυτός δύσκολα να προλάβει το ματς της Λεωφόρου, αφού αύριο θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία. Απόντας ήταν ο Κιάκος που υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις, με λιγοστές ελπίδες να τον έχει στην διάθεσή του ο Στάικος. Έτσι χθες στην θέση του αριστερού αμυντικού δοκιμάστηκε ο Ποζνάνσκι. Οι Ριένστρα, Λώλης δεν είχαν παίξει στο προηγούμενο ματς με τον Λεβαδειακό.Ο Κιάκος είναι το νέο πρόβλημα που προστέθηκε. Το ευχάριστο είναι η επιστροφή του τερματοφύλακα Πριόρ, αλλά ο Σούλης έχει προβάδισμα για να συνεχίσει να είναι στη βασική ενδεκάδα. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα με πρωινή προπόνηση. Η Σούπερ Λίγκα επέλεξε στην ψηφοφορία για το καλύτερο γκολ της 4ης αγωνιστικής και του Εραμούσπε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΤΣΑΒΟΣ ΚΑΙ ΛΩΛΗΣ

Στις κλήσεις παικτών για την Εθνική Ελπίδων που θα δώσει φιλικό παιχνίδι στην Πολωνία στις 23 Σεπτεμβρίου 2022, από τον ΠΑΣ Γιάννινα κλήθηκε οι Αλέξανδρος Λώλης και ο δεξιός αμυντικός Άγγελος Τσάβος που αποκτήθηκε από την Επισκοπή. Αντίθετα κόπηκε ο Άγγελος Λιάσος που ήταν βασικός τα τελευταία χρόνια. Οι παίκτες που κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο και θα συγκεντρωθούν στις 19 Σεπτεμβρίου είναι: Τσάβος, Αλ. Λώλης (ΠΑΣ Γιάννινα), Τζολάκης, Κατσουλίδης, Αποστολόπουλος, Λιάτσος (Ολυμπιακού), Μπαλωμένος, Παναγιώτου, Δαρέλας, Κουτεντάκης, Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης (ΠΑΟΚ), Θεοχάρης, Τρουμπουλός, Κοσίδης (ΑΕΚ), Ασλανίδης, Μεταξάς (Βόλου), Κριπαράκος (Παναθηναϊκού), Μπελεβώνης (Βέροιας), Τζαβίδας (Ατρόμητου), Καραμπέρης (Πανσερραϊκού), Σουρλής (Φορτούνα Σιτάρτ Ολλανδίας), Κουρφαλίδης (Κάλιαρι), Κίτσος (Ομόνοια Κύπρου).

ΑΜΦΙΒΟΛΛΟΣ Ο ΚΩΤΣΙΡΑΣ

Την προετοιμασία για τον αγώνα με τον ΠΑΣ συνεχίζει και ο Παναθηναϊκός. Δεν συμμετέχει ο Κώτσιρας λόγω ενοχλήσεων στον ορθό μηριαίο από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η συμμετοχή του στο ματς με τα Γιάννινα είναι αμφίβολη. Αντίθετα προπονήθηκαν κανονικά οι Σένκεφελντ, Χουάνκαρ που υπολογίζονται από τον Γιοβάνοβιτς.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος