Το τελευταίο χειροκρότημα στο λιονταράκι του ΠΑΣ

Πάνδημη έγινε στη Φιλιππιάδα η κηδεία του βετεράνου ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργου Κώνστα. Έφυγε προχθές Πέμπτη και αναπάντεχα από τη ζωή, μετά από μια σύντομη περιπέτεια με υγεία του, σε ηλικία 61 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον συνοικισμό της παλιάς Φιλιππιάδας. Πάρα πολλοί κάτοικοι της περιοχής, φίλοι και συγγενείς, στάθηκαν δίπλα στην οικογένεια για το τελευταίο αντίο σε έναν πραγματικό παλικάρι και έντιμο παιδί όπως ήταν ο Γιώργος Κώνστας. Εκεί ακούστηκε και το τελευταίο χειροκρότημα στο λιονταράκι του «Άγιαξ της Ηπείρου», με την φανέλα του οποίου αγωνίστηκε σε 151 παιχνίδια πρωταθλήματος και περίπου 20 παιχνίδια Κυπέλλου. Ο θάνατός του ήταν ένα σοκ στην οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα, από την οποία δεν έφυγε ποτέ. Μπορεί το καλοκαίρι του 1989 να αποχώρησε από τον ΠΑΣ μετά από μια γεμάτη δεκαετία, αλλά πάντα συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις των βετεράνων της ομάδας.
Δίπλα στο φέρετρο ήταν οι φανέλες του Εθνικού Φιλιππιάδας και του ΠΑΣ Γιάννινα και μία μπάλα ποδοσφαίρου. Είναι οι ομάδες που σημάδεψαν την καριέρα του Γιώργου Κώνστα. Στον Εθνικό ξεκίνησε το ποδόσφαιρο και στον ΠΑΣ Γιάννινα γνώρισε την καταξίωση στην Α’ Εθνική και μεγάλες στιγμές δόξας και μεγαλείου, ειδικά στις καλές εποχής της γιαννιώτικης ομάδας.
Αντιπροσωπεία από τους βετεράνους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε δίπλα στην οικογένεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Ο «νταλίκας», όπως των έλεγαν λόγω του δυναμισμού του, δεν ήταν απλώς συμπαίκτης, αλλά φίλος και αδελφός. Διακρίναμε τον πρόεδρο των βετεράνων Δημήτρη Κλείτσα, τον προπονητή Θανάση Χαρίση, τον αρχηγό Νίκο Λιάκο και τους Νίκο Λάππα, Βασίλη Παπαγγέλη, Τρύφωνα Ζήση, Γιώργο Οικονόμου (πρόεδρο και του Ερασιτέχνη ΠΑΣ), Παύλο Βαρτζιώτη, Χρήστο Μάστακα, Θανάση Τζάλλα, Κώστα Γκολφινόπουλο, Παύλο Τσάλη. Με δυσκολία κατάφερε να πει μερικές λέξεις αγάπης μπροστά από τη σορό του εκλιπόντα ο Χρήστος Μάστακας εκ μέρος του συλλόγου βετεράνων του ΠΑΣ. «Γιώργο ήσουν άνδρας παλιάς κοπής, ήσουν φίλος και αδελφός, ήσουν πραγματικό παλικάρι, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ και σε όλα τα παιχνίδια θα σε νιώθουμε δίπλα μας» είπε με αναφιλητά ο παλιός γκολκίπερ της ομάδας.
Στη νεκρώσιμη ακολουθία ήταν ακόμα ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλατζής, ο πρώην δήμαρχος Δημήτριος Γιολδάσης, άλλοι τοπικοί παράγοντες, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας Θωμάς Κάρτσακλας, ο προπονητής του Εθνικού Δημήτριος Μπαλάφας, παίκτες και παράγοντες της ομάδας, οι παλιοί ποδοσφαιριστές Δημήτρης και Τάσος Νταλάκας, Βαγγέλης Φίντζος, Γιώργος Γιάννος, Γιάννης Λάιος και πλήθος κόσμου. Δεκάδες και τα στεφάνια. Μεταξύ αυτών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, των βετεράνων του ΠΑΣ, της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, του ΠΑΣ Μεγανησίου.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος