Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Χριστοβασίλη

Σήμερα (Τετάρτη) είναι μια πολύ δύσκολη μέρα με βαριά ατμόσφαιρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς θα οδηγηθεί στην τελευταία κατοικία του ο αποβιώσας πρόεδρος Γιώργος Χριστοβασίλης. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 13.00 στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας (τέρμα Μικράς Ασίας), όπου εκτός από την οικογένεια του εκλιπόντος, θα την παρακολουθήσουν σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, το διοικητικό προσωπικό και αντιπροσωπείες των συνδέσμων φιλάθλων. Το πρωί η ομάδα του ΠΑΣ θα αναχωρήσει με το ιδιόκτητο λεωφορείο της ΠΑΕ για την Αθήνα, μαζί με το προπονητικό τιμ για το τελευταίο αντίο στον πρόεδρο. Θα απουσιάσουν κάποιοι ξένοι ποδοσφαιριστές που είχαν κλείσει από καιρό τα εισιτήρια για τις πατρίδες τους και δεν κατέστη δυνατόν να τα αλλάξουν. Οι παίκτες τίμησαν και στα αποδυτήρια τη μνήμη του προέδρου, αφού δεν προπονήθηκαν σε ένδειξη πένθους, ενώ σε συζητήσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν τη λύπη όπως και την εκτίμηση που είχαν στον Γιώργο Χριστοβασίλη. Η οικογένεια ζήτησε, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στο οικοτροφείο άπορων παιδιών και στα σχολεία της Ιεράς Μονής Δουραχάνης Ιωαννίνων. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Οικοτροφείου που εδώ και 32 χρόνια προσφέρει την ζεστασιά και την φροντίδα σε παιδιά, ηλικίας 6 έως 18 ετών, είναι οι κάτωθι: Εθνική Τράπεζα – GR0401103590000035929619548, Τράπεζα Πειραιώς – GR5901724070005407007576472. Μετά την κηδεία οι ποδοσφαιριστές είναι ελεύθεροι για τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς σε καθένα ξεχωριστά δόθηκε και ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης από τον γυμναστή Γιάννη Ντουρουντό. Εν ευθέτω χρόνο θα ειδοποιηθούν πότε πρέπει να επιστρέψουν στα Γιάννινα για την προετοιμασία της νέας σεζόν. Ενδεχομένως να μην είναι όλοι στο νέο ραντεβού, αφού θα γίνουν κάποιες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Όμως όλα αυτά θα συζητηθούν στη συνέχεια, μεταξύ των νέων μεγαλομετόχων Γιάννη και Παναγιώτη Χριστοβασίλη με τον προπονητή Θανάση Στάικο.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις για την απώλεια του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη. Ο σύνδεσμος φιλάθλων ΠΑΣ Γιάννινα χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα «ως τον μακροβιότερο και πιο επιτυχημένο πρόεδρο, προσθέτοντας: «Στα 15 χρόνια που κατείχες τα ηνία της ομάδας, περάσαμε μαζί δύσκολες στιγμές, χαρούμενες στιγμές, άλλοτε με γκρίνια κι άλλοτε με χαμόγελο. Δε μπορούμε όμως να μην σου αναγνωρίσουμε ότι αφήνεις ως παρακαταθήκη μια ομάδα που είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις επαρχιακές ομάδες, η οποία στους «Ζωσιμάδες» είναι ικανή να λυγίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Σου δίνουμε την υπόσχεση ότι την οικογένεια του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και την υγεία που αποπνέουν τα αποδυτήρια τα τελευταία χρόνια, θα τη διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού ως ελάχιστο φόρο τιμής για όσα προσέφερες στην ομάδα και όσα δεν πρόλαβες να ολοκληρώσεις». Σε άλλη δική τους ανακοίνωση οι «blue Vayeros» αναφέρουν: «Στο ιστορικό βιβλίο της ομάδας του “Άγιαξ της Ηπείρου” καλύτερο απ’ όλα τα κεφάλαια, είναι το κεφάλαιο “Γεώργιος Χριστοβασίλης”. Ο Σύνδεσμός μας εκφράζει με μεγάλη λύπη τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους που ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια της ομάδας μας. Πρόεδρε καλό ταξίδι στον παράδεισο, αφού εκτός από άξιος και ο καλύτερος πρόεδρος της ομάδας, ήσουν και πολύ καλός άνθρωπος. Είμαστε σίγουροι πως από τις διδαχές στους γιους σου, που πλέον ανέλαβαν την ιδιοκτησία και προεδρία στην ομάδα, θα είναι αντάξιοί σου».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τέλος ο τέως δήμαρχος Ιωαννιτών και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτικό Πρωτοπορία» Νίκος Γκόντας σε μήνυμά του αναφέρει ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ζητηθεί να αποδοθούν οι επιβαλλόμενες τιμές στον εκλιπόντα πρόεδρο του ΠΑΣ. Μάλιστα σε ανακοίνωση της παράταξης σημειώνονται μεταξύ άλλων: «Η προσφορά του στην ομάδα και την πόλη μας είναι ανεκτίμητη, αφού επί 15 χρόνια κατάφερε να γράψει ιστορία με χρυσές σελίδες για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κι όλα αυτά με το απαράμιλλο ήθος και με την μοναδική μετριοπάθεια που τον διέκριναν και που αποτελούν ιστορική παρακαταθήκη για τα παιδιά του και για όλους μας».

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ

Τα θερμά συλλυπητήρια εξέφρασε και η Αναγέννηση Άρτας που σε ανακοίνωση αναφέρει: «Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της Αναγέννησης Άρτας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια . για τον ξαφνικό χαμό του επί δεκαπενταετίας προέδρου και μεγαλομετόχου του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργου Χρηστοβασίλη , τόσο στην οικογένεια του όσο και στην ομάδα του τον ΠΑΣ Γιάννινα. Πρόεδρε καλό ταξίδι στην αιωνιότητα. Με τιμή το Δ.Σ.».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος