Το μυαλό στη Λεωφόρο και στις μεταγραφές

Με αφορμή δημοσιεύματα για απόρριψη προτάσεων του ΠΑΣ από άλλους προπονητές πριν προσληφθεί ο Μιχάλης Γρηγορίου, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι προτάθηκαν στην ΠΑΕ ονόματα προπονητών, αλλά έγινε η επιλογή του νυν τεχνικού με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και των ικανοτήτων του. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Τα Χριστούγεννα θα πρέπει να είναι ημέρες γαλήνης, περισυλλογής και βαθιάς αγάπης. Βλέποντας όμως δημοσιεύματα περί δήθεν απόρριψης προτάσεων για τον πάγκο της ομάδας μας αναγκαζόμαστε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Όταν μια ομάδα βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης προπονητή όπως είναι λογικό οι προτάσεις που θα έρθουν στα γραφεία με υποψήφιους προπονητές θα είναι αρκετές. Ειδικά αν η ομάδα έχει την δυναμική και την ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα είναι προφανές πως τα ονόματα που θα προταθούν θα είναι από το πάνω ράφι. Πράγματι στην ομάδα μας προτάθηκαν ιδιαίτερα και σημαντικά ονόματα τεχνικών, τεχνικών που έχουν κάνει πρωταθληματικές πορείες κι έχουν κατακτήσει τίτλους.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα με γνώμονα το συμφέρον του αποφάσισε να συμφωνήσει με τον Μιχάλη Γρηγορίου, έναν προπονητή με ιδιαίτερα σημαντική καριέρα που έχει να επιδείξει σημαντικά πράγματα και παράλληλα είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, ο οποίος μπορεί να βγάλει την ομάδα από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Γνωρίζουμε καλά πως η κατάσταση δεν είναι ιδανική και για τον λόγο αυτό οι όποιες αλλαγές γίνονται για το καλό της ομάδας. Για τον λόγο αυτό επιθυμούμε να αφήσουμε τις διχόνοιες στην άκρη και όλοι μαζί ενωμένοι να επαναφέρουμε τον ΠΑΣ Γιάννινα εκεί που του αρμόζει.
Το 2023 κλείνει με τον χειρότερο τρόπο για όλη την οικογένεια του ΠΑΣ και δεν εννοούμε την βαθμολογική θέση. Ελπίζουμε το νέο έτος να φέρει υγεία, αγάπη και λιγότερη τοξικότητα ειδικά σε εκείνους που με τα λεγόμενα τους μόνο κακό κάνουν στον ΠΑΣ Γιάννινα».

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Μετά την τετραήμερη Χριστουγεννιάτικη άδεια που έδωσε σε όλους ο Μιχάλης Γρηγορίου, από σήμερα το απόγευμα ξεκινά η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που θα γίνει την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου στο γήπεδο της Λεωφόρου. Από εδώ και πέρα οι προπονήσεις θα είναι σε καθημερινή βάση, καθώς τα Χριστούγεννα ουσιαστικά τελείωσαν για τους παίκτες του ΠΑΣ και ξεκινά με το νέο έτος 2024 η μεγάλη προσπάθεια για να αναλάμψει αγωνιστικά και βαθμολογικά η ομάδα, με στόχο την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Οι παίκτες έφυγαν με άδεια έχοντας οδηγίες να προσέξουν την εξωγηπεδική τους ζωή και να μην παρασυρθούν από τις προκλήσεις των γιορταστικών ημερών. Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό δεν υπολογίζονται οι στόπερ Παντελάκης και Εραμούσπε, καθώς δηλώθηκαν να εκτίσουν την ποινή της μιας αγωνιστικής λόγω συμπλήρωσης κίτρινων καρτών.

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Όσο πλησιάζουμε στην επίσημη έναρξη της μεταγραφικής περιόδου είναι λογικό να ανεβαίνει και η προσμονή των φιλάθλων για ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας με μεταγραφές που έχουν προαναγγελθεί, μέχρι τέσσερις στον αριθμό. Μπορεί αγωνιστικά να μην υπήρχε καμία δραστηριότητα λόγω της Χριστουγεννιάτικης άδειας που έδωσε σε όλους μέχρι και χθες ο Μιχάλης Γρηγορίου, αλλά οι διοικούντες και ειδικά οι μεγαλομέτοχοι έχουν δουλειά να κάνουν και αυτές τις ημέρες στο μεταγραφικό πεδίο. Ο Μιχάλης Γρηγορίου ζήτησε τέσσερις το πολύ μεταγραφές παικτών οι οποίοι θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτό προϋποθέτει καλό σκάουτινγκ καθώς οι επιλογές του χειμώνα είναι περιορισμένες. Πιθανόν τα μεταγραφικά δίχτυα του ΠΑΣ θα φτάνουν στο εξωτερικό για αναζήτηση παικτών. Επίσης θα πρέπει να ελαφρυνθεί και το ρόστερ με την αποχώρηση κάποιων παικτών. Τα θέματα αυτά είναι στο τραπέζι του ΠΑΣ και αναμένονται εξελίξεις για τη συνέχεια.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ 2024

Η τελευταία θέση που βρίσκεται ο ΠΑΣ ναι μεν δημιουργεί πίεση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έβαλε από κάτω το δυναμικό της ομάδας. Με την ανατολή του νέου χρόνου οι Γιαννιώτες θέλουν να κάνουν τη δική τους αντεπίθεση με στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Ενδεικτικές και οι δηλώσεις του Μάριου Τσαούση: «Μόνοι μας πρέπει να ξεμπλέξουμε το κουβάρι. Κάθε αγωνιστική πρέπει να παίζουμε για τους εαυτούς μας, για την οικογένειά μας και την καριέρα μας. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να πούμε. Να δείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι μπορούμε να το ανατρέψουμε όλο αυτό».
Επίσης σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μιχάλης Γρηγορίου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο ΠΑΣ είναι πραγματικά μία μεγάλη ομάδα, με ισχυρό όνομα. Ο κόσμος και βέβαια ο χαρακτήρας του Παναγιώτη Χριστοβασίλη, γιού του αείμνηστου, Γιώργου Χριστοβασίλη, καθώς και η πρόταση που δέχθηκα, ήταν τα στοιχεία που με έκαναν να αναλάβω άλλη μια δύσκολη αποστολή. Είναι σημαντικό, ομάδες όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, να βρίσκονται στη Σούπερ Λιγκ. Και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Τέτοιες ομάδες, τις έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος