Τελικές δοκιμές για την αυριανή μάχη με ΠΑΟΚ

Η ώρα…μηδέν φτάνει για τον ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς αύριο στις 19.00 θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μπορεί ο Δικέφαλος του Βορρά να είναι σε καλή κατάσταση και θεωρητικά να είναι το φαβορί για τη νίκη, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί στο γήπεδο. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ετοιμάζει όλες τις δυνάμεις του για να αντιμετωπίσει χωρίς φόβο και στα ίσα τον ΠΑΟΚ με στόχο βαθμούς ή βαθμό. Οι Γιαννιώτες θέλουν καλό αποτέλεσμα για να περάσουν και ευχάριστα το τριήμερο της Αποκριάς με αποκορύφωνα τις 67 φωτιές που θα ανάψουν το βράδυ της Κυριακής σε όλες τις συνοικίες, τις λεγόμενες «Τζαμάλες». Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η τελευταία προπόνηση όπου ο Θανάσης Στάικος θα κάνει τις τελικές δοκιμές, ίσως να προβάρει στο οικογενειακό δίτερμα και την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είναι λογικό και αναμενόμενο ότι θα παίξει με σφιχτές τις γραμμές, ρίχνοντας πρωτίστως το βάρος στην αμυντική λειτουργία για να μη δεχτεί γκολ αποτρέποντας τις επιθέσεις των Μακεδόνων. Από εκεί και μετά, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα θα κινηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν κυνηγώντας με αντεπιθέσεις κάποιο γκολ που θα τον βάλει σε θέση οδηγού της αμάξης. Ούτε χθες μπόρεσε να προπονηθεί ο Σωτήρης Νίνης λόγω ίωσης της εποχής που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο τριήμερο. Σύμφωνα με τα χθεσινά δεδομένα δεν είναι σε θέση για να αγωνιστεί στο αυριανό παιχνίδι. Εκτός αν αλλάξει κάτι τόσο εντυπωσιακά. Επίσης θα απουσιάσουν οι τραυματίες Παμλίδης, Παντελάκης, Κιάκος, Κόντε και ο τιμωρημένος με κάρτες Τζίμας. Μετά από καιρό αναμένεται να είναι στην αποστολή ο Μπιλμπάο που όχι μόνο αποθεραπεύτηκε αλλά κάλυψε ένα σημαντικό μέρος από το χαμένο έδαφος των προπονήσεων. Κανονικά προπονήθηκαν και οι Λεό, Ροσέρο που θα είναι στην αποστολή αλλά όχι στα αρχικά πλάνα της ενδεκάδας. Απ’ ότι φάνηκε στις τελευταίες προπονήσεις προσανατολίζεται για τερματοφύλακα τον Τσιντώτα, στα άκρα της άμυνας Σόρια (δεξιά), Πήλιο (αριστερά), στόπερ τους Μπακαδήμα, Εραμούσπε, στο κέντρο Καραχάλιο, Μορέιρα, Τσίνο, Λώλη ή Ριένστρα και στην επίθεση Μπάλαν και Σταματελόπουλο.

Διαιτητής ο Άγγελος Ευαγγέλου

Ο διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών ορίστηκε να διευθύνει τον αυριανό αγώνα με τον ΠΑΟΚ στα Γιάννινα. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Ψάρρης (Ζακύνθου) και Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου). Τέταρτος ορίστηκε ο Δημήτρης Μαλούτας (Ημαθίας). Στο VAR θα βρίσκονται ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής) με βοηθό τον Δημήτριο Σαμοΐλη (Αθηνών). Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Γεώργιος Τάπραντζης (Αιτ/νιας). Ο Ευαγγέλου ήταν ρέφερι τελευταία στον αγώνα ΠΑΣ – ΟΦΗ 0-0 που έγινε στις 4 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο και ευθύνεται για την άδικη αποβολή του Παντελάκη. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι: Βόλος – Λαμία Αγγελάκης (Μακεδονίας), ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός Ζοάο Ρινέιρο (Πορτογαλίας), Ιωνικός – ΟΦΗ Παπαπέτρου (Αθηνών), Λεβαδειακός – Παναιτωλικός Μανούχος (Αργολίδας), Άρης – Ατρόμητος Ζαμπαλάς (Ηπείρου).

Και ο Ελ Καντουρί στα Γιάννινα

Επιστροφή σε φουλ προπονητικούς ρυθμούς για τον Ομάρ Ελ Καντουρί! Ο Μαροκινός ολοκλήρωσε το ομαδικό πρόγραμμα του Δικεφάλου ενόψει μάλιστα ΠΑΣ Γιάννινα αν και δεν θεωρείται 100% βέβαιο ότι θα τεθεί στην διάθεση του Λουτσέσκου για το ματς στους Ζωσιμάδες, προκειμένου να ετοιμαστεί για τα επόμενα. Η χθεσινή προπόνηση ήταν αφιερωμένη στο μεγαλύτερο μέρος της στους επιθετικούς αυτοματισμούς, ενώ οι παίκτες εξασκήθηκαν και στα τελειώματα των φάσεων μετά από συνδυαστικές ενέργειες. Στο μέτωπο των απουσιών, οι Λευτέρης Λύρατζης και Αντρέ Βιεϊρίνια ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, ενώ οι Γιάσμιν Κούρτιτς και Νίκολας Κουαλιάτα δούλεψαν στο γυμναστήριο και την πισίνα. Ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί σήμερα στις 11:00 στο γήπεδο της Τούμπας και το απόγευμα θα αναχωρήσει για τα Ιωάννινα.

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 24ης αγωνιστικής

Με τον αγώνα Βόλος – Λαμία που θα γίνει στις 8 το βράδυ στο Πανθεσσαλικό στάδιο ανοίξει η αυλαία της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ. Αυτή την αγωνιστική δεν υπάρχουν παιχνίδια την Δευτέρα, γιατί μεσοβδόμαδα θα γίνουν οι αγώνες Κυπέλλου της ημιτελικής φάσης.

ΤΟ ΠΡΓΡΑΜΜΑ
24η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
20.00 Βόλος – Λαμία (COSMOTEsport 2)
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

17.30 ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport 1)
19.00 ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ (NOVAsports 2)
20.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport 1)
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 Ιωνικός – ΟΦΗ (COSMOTEsport 1)
16.00 Λεβαδειακός – Παναιτωλικός (NOVAsports prime)
19.30 Άρης – Ατρόμητος (NOVAsports prime

Βαγγέλης Γυφτόπουλος