Τα τελευταία μεταγραφικά και η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιαννινα

Με προπόνηση που θα γίνει το πρωί στο ΠΕΑΚΙ θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αυριανό αγώνα (ώρα 21.30) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, για την 5η αγωνιστική. Χθες οριστικοποιήθηκε η απουσία των τραυματιών Λώλη, Ριένστρα, Κιάκου. Οι δύο πρώτοι απουσίασαν και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Οπότε νέο πρόσωπο αναμένεται να είναι ο Ποζνάνσκι που θα καλύψει το κενό του Κιάκου στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Θανάσης Στάικος χθες περισσότερο ασχολήθηκε με το κομμάτι της αμυντικής οργάνωσης και αυτό είναι λογικό, αφού έχει να αντιμετωπίσει τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στο «κλουβί» της Λεωφόρου και είναι φυσικό ο ΠΑΣ να προσέξει τα νώτα του και να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων. Κανονικά προπονήθηκε ο Ρουμάνος επιθετικός Κλαούντιου Μπάλαν, που αποκτήθηκε προ ημερών από την Κραϊόβα 1948, όπως δεν είναι ακόμη έτοιμος για την βασική ενδεκάδα. Πιθανόν να είναι στην αποστολή για να είναι μια από τις εναλλακτικές λύσεις αλλά να εξοικειωθεί και με το περιβάλλον της ομάδας. Απ’ ότι φάνηκε από τη χθεσινή προπόνηση, θέση βασικού διεκδικούν Τζίμας και Σταματελόπουλος.

ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΠΡΩΤΟ Ο ΡΙΖΟΣ

Χθες το βράδυ έπεσε η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου, για παίκτες που έχουν συμβόλαια με ομάδες. Υπήρχαν συζητήσεις με τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας για τον δανεισμό του Γιάννη Ρίζου, ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ 2. Δεν έγινε κάποια κίνηση της τελευταίας στιγμής από τον «Άγιαξ». Όμως υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία αφού οι μεταγραφές για τους ελεύθερους παίκτες τελειώνουν τέλος Σεπτεμβρίου.

ΤΟ «ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ» ΤΟΥ ΠΑΣ

Στην κανονική μεταγραφική περίοδο οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του ΠΑΣ έχουν ως εξής: Αποχώρησαν οι Σάλιακας (Ζανκτ Πάουλι Γερμανίας), Μπρένερ (επιστροφή Μπελγκράνο), Λοντίγκιν (Παναθηναϊκός), Καραγιάννης (ελεύθερος), Αλέξανδρος και Παναγιώτης Τριάδης (ελεύθεροι), Οικονομόπουλος (Βόλος), Πίρσμαν (Άρης), Σιόντης (Πανσερραϊκός), Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ (Αστέρας Τρίπολης), Κάργας (ΠΑΟΚ), Περέα (Στουτγκάρδη).
Αποκτήθηκαν οι Φοφανά (Βέροια), Λεό (ελεύθερος), Τζίμας (δανεικός από ΠΑΟΚ), Μπαγκαλιάνης (δανεικός από Ολυμπιακό), Ριένστρα (Βόλος), Ροσέρο (Βόλος), Σόρια (Εστορίλ Πορτογαλίας), Κιάκος (Ιωνικός), Πριόρ (Καρταγένα Ισπανίας), Μπιλμπάο (Αμορεμπιέτα Ισπανίας), Πήλιος (επιστροφή από Ηρακλή), Μπακαδήμας (Παναιτωλικός), Μπάλαν (Κραϊόβα 1968), Τσάβος (Επισκοπή), Σταματελόπουλος (Ρόδος), Παμλίδης (Απόλλων Σμύρνης).

ΣΦΥΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Τον αυριανό αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΣ στη Λεωφόρο, ορίστηκε να διευθύνει ο Αριστομένης Κουτσιαύτης του συνδέσμου Άρτας. Βοηθοί του η Χρυσούλα Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής), Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου). Τέταρτος διαιτητής ο Βασίλειος Στάμος (Ηλείας). Διαιτητής VAR ο Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας), βοηθός AVAR Ανδρέας Μεϊντανάς (Αχαΐας). Παρατηρητής διαιτησίας Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας). Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής ορίστηκαν οι εξής διαιτητές: Ατρόμητος – Λαμία Βεργέτης (Αρκαδίας), Παναιτωλικός – ΑΕΚ Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης Περράκης (Αθηνών), ΟΦΗ – ΠΑΟΚ Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Άρης – Ολυμπιακός Μπόγκναρ (Ουγγαρίας), Βόλος – Ιωνικός Ζαμπαλάς (Ηπείρου).

Βαγγέλης Γυφτόπουλος