Συνάντηση με Σχιπ για φιλικό παλαιμάχων ΠΑΣ και Άγιαξ

Στα Γιάννινα βρίσκεται αυτές τις μέρες, φιλοξενούμενος από τον γιαννιώτη φίλο του Αντώνη Σιόντη, ο Ολλανδός πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν ΄τ Σχιπ. Μάλιστα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΣΗΠ Κώστα Βρακά με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν, όταν ο γιαννιώτης παράγοντας ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Με τον Σχιπ συναντήθηκε σήμερα το βράδυ και αντιπροσωπεία παλαιμάχων παικτών του ΠΑΣ, όπου συζητήθηκε η διεξαγωγή φιλικού αγώνα στα Γιάννινα μεταξύ των παλαιμάχων του Άγιαξ και του ΠΑΣ. Είναι ένα θέμα που απασχολεί εδώ και κάποια χρόνια τους βετεράνους του ΠΑΣ, καθώς ένα τέτοιο φιλικό θα κέντριζε σε μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον των φιλάθλων με ιστορικό συμβολισμό, αφού λένε και την τοπική ομάδα «Άγιαξ της Ηπείρου». H πρώτη προσπάθεια είχε γίνει το 2016, όταν ο ΠΑΣ βγήκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και γιόρταζε τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του. Οι επαφές ήταν σε καλό δρόμο μέσω του Γιάννη Αναστασίου που είχε προσφερθεί να βοηθήσει, καθώς υπήρξε συμπαίκτης στον ΠΑΣ Πρέβεζα με τους Δημήτρη Κλείτσα και Θανάση Χαρίση. Τελικά δεν έγινε τότε το φιλικό, καθώς είχαν κλείσει οι βετεράνοι του Άγιαξ προ πολλού το πρόγραμμά τους.
Το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε εκ νέου και η επίσκεψη Σχιπ στα Γιάννινα είναι μια καλή ευκαιρία. Τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό συνάντησαν οι Δημήτρης Κλείτσας, Θανάσης Χαρίσης και Θανάσης Μπουτσουρής και συζήτησαν το θέμα, δεδομένου ότι ο Σχιπ υπήρξε ποδοσφαιριστής του Άγιαξ στη δεκαετία του ’80 και είναι μέλος των βετεράνων παικτών, έχοντας προπονητή και τον Μπάρι Χουλσόφ που πέρασε για λίγο και από τον πάγκο του ΠΑΣ το 1992. Είδε πολύ θετικά την πρόταση του συνδέσμου βετεράνων παικτών του ΠΑΣ για αυτό το φιλικό, εκφράζοντας την προθυμία να αγωνιστεί και ο ίδιος. Ήδη έγιναν επαφές με τον πρόεδρο των βετεράνων του Άγιαξ για να ανοίξει στη συνέχεια η ατζέντα των συζητήσεων, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος για το φιλικό που θέλει ασφαλώς καλή οργάνωση. Για φέτος είναι δύσκολο να γίνει λόγω του ότι πολλοί βετεράνοι παίκτες είναι προπονητές, ενώ υπάρχει και το θέμα της πανδημίας. Οι συζητήσεις θα γίνουν με χρονικό ορίζοντα διεξαγωγής του φιλικού την άνοιξη του 2023.

Στιγμιότυπο από τη βραδυνή συνάντηση Παρασκευής στα Γιάννινα. Διακρίνονται από αριστερά Αντώνης Σιόντης, Δημήτρης Κλείτσας, Τζον Φαν ΄τ Σχιπ, Θανάσης Μπουτσουρής, Θανάσης Χαρίσης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΛΙΑΚΑ

Χθες σε συνέντευξη που έδωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ITV και στον δημοσιογράφο Αλέκο Παπαδόπουλο για την ομάδα του ΠΑΣ σημείωσε: «Ο ΠΑΣ Γιάννινα τα δύο τελευταία χρόνια έκανε πολύ καλές πορείες, και παρά την αλλαγή του προπονητή το καλοκαίρι τα πήγε εξαιρετικά. Είναι ένα πολύ δυνατό σύνολο, μία αληθινή ομάδα, που πήρε πολύ καλά αποτελέσματα και απέναντι σε σπουδαίες ομάδες, όπως ο Άρης ή ο ΠΑΟΚ και αξίζει απόλυτα να βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται. Στα πλέι οφ θεωρώ, ότι δεν έχει τίποτα να χάσει, είναι το αουτσάιντερ, αλλά μπορεί να κάνει την έκπληξη», ανέφερε, πλέκοντας και το εγκώμιο του Ηρ. Μεταξά για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει στην ομάδα». Για την κλήση επί των ημερών του του Μανόλη Σάλιακα στην εθνική ομάδα ανδρών ανέφερε: «Ήθελα ως προπονητής της Εθνικής να κοιτάω και τους παίκτες όλων των ομάδων και όχι μόνο των “μεγάλων”. Ο Σάλιακας είναι μία τέτοια περίπτωση ενός πολύ καλού ποδοσφαιριστή, ένας παίκτης που παίζει πάντα σε πολύ καλό επίπεδο και κυρίως παίζει συνέχεια. Το είδαμε αυτό και φέτος, που σε σχέση με τον Ανδρούτσο ή τον Μπακάκη, έπαιξε πολλά περισσότερα παιχνίδια και είναι παίκτης που καλύπτει με μεγάλη επιτυχία τη δεξιά πλευρά».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος