Συλλυπητήρια από ΠΑΣ και Άγιαξ για τον θάνατο του δημάρχου

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν με ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τον θάνατο του δημάρχου Μωϋσή Ελισάφ, όπως και οι βετεράνοι του Άγιαξ. Οι Ολλανδοί βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Άγιαξ, γνώρισαν τον δήμαρχο το περασμένο καλοκαίρι με αφορμή το φιλικό με τους βετεράνους του ΠΑΣ Γιάννινα, επισκεπτόμενοι και το δημαρχείο της πόλης, αποκομίζοντας άριστες εντυπώσεις.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα σε ανακοίνωση αναφέρει: «Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ. Ο Μωυσής Ελισάφ υπήρξε ο πρώτος εκλεγμένος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα, καθώς κι ένας σπουδαίος επιστήμονας και πολίτης, ο οποίος τίμησε τους συμπολίτες του με το έργο του και το ήθος του. Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τα ειλικρινά της συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ

Με τον «Η.Α» επικοινώνησε από το Άμστερνταμ ο Γιαννιώτης επιχειρηματίας Αντώνης Σιόντης για να διαβιβάσει τα θερμά συλλυπητήρια του προέδρου των βετεράνων του Άγιαξ Σάακ Σβαρτ και των άλλων παικτών της ολλανδικής ομάδας, για τον θάνατο του δημάρχου Μωϋσή Ελισάφ. «Όλοι τους εξέφρασαν την θλίψη τους για την απώλεια του δημάρχου λέγοντας ότι το καλοκαίρι τους υποδέχθηκε με αγάπη στο δημαρχείο και γνώρισαν έναν ιδιαίτερα ευγενή και καλλιεργημένο άνθρωπο» μας είπε ο Αντώνης Σιόντης. Όπως είναι γνωστό οι βετεράνοι του μεγάλου Άγιαξ χάρισαν στον δήμαρχο τη φανέλα με το νούμερο 9 έχοντας γραμμένο και το όνομά του, σε ανταπόδοση της φιλοξενίας και του μεταλλίου της πόλης που τους χάρισε ο πρώτος πολίτης της πόλης. Ο Μωϋσής Ελισάφ όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν παρακολουθήσει και τον αγώνα των βετεράνων στο στάδιο “Ζωσιμάδες” στις 6 Ιουλίου 2022.

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ

Η ΕΠΣΗΠ αποφάσισε πριν από όλους τους αγώνες των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο, να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αποβιώσαντος δημάρχου Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ. Η ανακοίνωση: «Η Ε.Π.Σ.ΗΠΕΙΡΟΥ ανακοινώνει ότι στους αγώνες του Σαββατοκύριακου 18-19/2/2023, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του εκλιπόντος Δημάρχου Ιωαννιτών Μωυσή Ελισάφ».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

 

Ο δήμαρχος κρατά τη φανέλα του Άγιαξ με το όνομά του, που του χάρισε ο πρόεδρος των βετεράνων του Άγιαξ Σάακ Σβαρτ