Στη μεσαία γραμμή «πονά» ο ΠΑΣ Γιάννινα

Με προπόνηση που θα γίνει στις 8 το πρωί στο ΠΕΑΚΙ θα ολοκληρωθεί η προετοιμασία του ΠΑΣ, καθώς στη συνέχεια το πρόγραμμα προβλέπει αναχώρηση για το Ηράκλειο, αφού αύριο στις 5 η ώρα το απόγευμα θα γίνει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Η χθεσινή προπόνηση έγινε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» όπου ο Θανάσης Στάικος έκανε την τακτική του αυριανού παιχνιδιού που ολοκληρώθηκε με δίτερμα. Εκεί που φαίνεται να «πονά» ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στη μεσαία γραμμή, καθώς ο Τσίνο είναι τραυματίας, ενώ ελάχιστες πιθανότητες να πάει στην Κρήτη έχει και ο Καραχάλιος. Ο τελευταίος δεν προπονήθηκε ούτε χθες και επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, άφησαν για σήμερα να δουν πως θα είναι και να παρθούν τελικές αποφάσεις. Ο Στάικος έκανε το κουμάντο του με εναλλακτικά σχήματα και χωρίς αυτούς, που ήταν βασικοί και με καλή παρουσία στα τελευταία παιχνίδια. Ειδικά ο Καραχάλιος είναι το «τρεχαντήρι» του ΠΑΣ Γιάννινα, από τους καλύτερους τη φετινή σεζόν και έτυχε να έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Αντί του Τσίνο θα αγωνιστεί ο Λιάσος. Σε περίπτωση που δεν αγωνιστεί ο Καραχάλιος διαθέσιμοι είναι οι Νίνης, Τζίμας και Μπιλμπάο. Ο τελευταίος προέρχεται από αγωνιστική απραξία 2,5 μηνών λόγω τραυματισμού, ενώ και ο Νίνης δεν είναι σε θέση να βγάλει ολόκληρο αγώνα. Δεν αποκλείεται να παίξουν από ένα ημίχρονο Νίνης και Μπιλμπάο, όπως φάνηκε και στο χθεσινό δίτερμα. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν θα υπάρξουν αλλαγές, ενώ προστίθεται στην αμυντική γραμμή και ο Εραμούσπε που εξέτισε την ποινή του. Συνεπώς ο Τσιντώτας θα είναι πάλι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Σόρια, Πήλιος, Εραμούσπε, Παντελάκης. Στο κέντρο Νίνης ή Μπιλμπάο, Λιάσος, Μορέιρα, Ριένστρα και στην επίθεση Παμλίδης, Μπάλαν. Αυτό είναι και το επικρατέστερο σχήμα για την αυριανή αναμέτρηση, με μια πολύ μικρή επιφύλαξη για το τι θα γίνει με τον Καραχάλιο. Εκτός είναι οι Κιάκος, Ροσέρο, Λεό, Κόντε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

Ο διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών θα διευθύνει τον αυριανό αγώνα ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα. Βοηθοί του θα είναι οι Γεώργιος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής) και Γεώργιος Χριστοδούλου (Ημαθίας). Τέταρτος ορίστηκε ο Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης). Στο VAR θα βρίσκεται ο Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας) με βοηθό τον Κωνσταντίνο Ψάρρη (Ζακύνθου). Τέλος, παρατηρητής θα είναι ο Γεώργιος Λιαχούδης (Μακεδονίας). Στα υπόλοιπα παιχνίδια οι διαιτητές που ορίστηκαν είναι: Ιωνικός – Άρης Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Παναθηναϊκός – Λαμία Καραντώνης (Ημαθίας), Ατρόμητος – ΑΕΚ Μανούχος (Αργολίδας), Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης φωτιάς (Πέλλας), ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός Κρούζλιακ (Σλοβακίας), Λεβαδειακός – Βόλος Παπαπέτρου (Αθηνών).

ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 6500 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΠΑΣ

Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς με νέο χρηματικό πρόστιμο 6500 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από την πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, επειδή στον περασμένο αγώνα με τον Ατρόμητο οι φίλαθλοι άναψαν καπνογόνα και έκαναν χρήση λέιζερ. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης ο ΠΑΣ είναι υπότροπος, αφού του είχαν επιβληθεί και άλλες δύο ποινές προγενέστερα για παρόμοιες περιπτώσεις. Και αν συνεχιστεί αυτό το βιολί με τους οργανωμένους της θύρας 9 σε κάθε ματς να ανάβουν καπνογόνα και να τιμωρείται η ομάδα, ένα μέρος των εσόδων θα πάει για τα πρόστιμα.

ΧΩΡΙΣ ΚΟΤΑΡΣΚΙ Ο ΠΑΟΚ

Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Κοτάρσκι και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή και να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ. Τη θέση του θα πάρει ο Ζίβκοβιτς.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΖΙΑΛΛΑ

Σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι υποβλήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Θανάσης Τζιάλλας. Οι βετεράνοι παίκτες του εύχονται περαστικά και σύντομα να ενσωματωθεί με την ομάδα τους.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος