Στην Πρέβεζα η βράβευση του Γιάννη Αναστασίου

Ο Σύνδεσμος προπονητών ποδοσφαίρου Ιωαννίνων και τα μέλη του από την περιοχή Πρέβεζας/Λευκάδας, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, θα τιμήσουν τον προπονητή του Παναιτωλικού Γιάννη Αναστασίου. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 20.00 στο CELEST BARRESTAURANT στην Μαρίνα Πρέβεζας.
Γιατί τον Γιάννη Αναστασίου και όχι κάποιον άλλον; Γιατί ο Αναστασίου ξεκίνησε επαγγελματικά την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον ΠΑΣ Πρέβεζα. Το 1990 μεταγράφηκε από την Ακροποταμιά Άρτας και στον ιστορικό σύλλογο της πόλης του δόθηκε η ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Αγωνίστηκε στη συνέχεια σε Εθνικό Πειραιώς, ΟΦΗ, Άντερλεχτ, Ρόντα, Άγιαξ, Σπάρτα Ρότερνταμ, Αλμέρε Σίτι ΦΚ. Ως προπονητής εργάστηκε σε Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και τώρα στον Παναιτωλικό.

Ο Δημήτρης Κλείτσας, που διακρίνεται αριστερά σε συνέντευξη με τον Βαγγέλη Γυφτόπουλο, θυμάται το ξεκίνημα του Γιάννη Αναστασίου στον ΠΑΣ Πρέβεζα

Ο Αναστασίου, είχε συμπαίκτες στον ΠΑΣ Πρέβεζα τον σημερινό αντιπρόεδρο του συνδέσμου προπονητών Δημήτρη Κλείτσα και τον πρώην πρόεδρο του Θανάση Χαρίση. Το 2016, όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του και είχε βγει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, μέσω του Γιάννη Αναστασίου, έγιναν προσπάθειες για να γίνει φιλικό με τους βετεράνους του Άγιαξ στα Γιάννινα.
Ο αντιπρόεδρος των προπονητών Δημήτρης Κλείτσας σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «ΦΩΣ» μίλησε και για τον Γιάννη Αναστασίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Υπήρξαν προχωρημένες συζητήσεις για να έρθουν οι βετεράνοι του Άγιαξ στα Γιάννινα. Προγραμματίζαμε αυτό το ιστορικής σημασίας φιλικό για το 2016 που βγήκε ο ΠΑΣ για πρώτη φορά στην Ευρώπη και γιόρταζε τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του. Εκείνη την εποχή ήταν ακόμη στην Ολλανδία ο Γιάννης Αναστασίου, φίλος και παλιός συμπαίκτης μου στον ΠΑΣ Πρέβεζα, και μέσω αυτού γινόταν οι επαφές. Είχαμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο, προγραμματίσαμε τα πάντα για τη διαμονή τους, τις τουριστικές περιηγήσεις που θα κάναμε σε τουριστικά θέρετρα της Ηπείρου και της Λευκάδας. Τους στείλαμε το πρόγραμμα και περιμέναμε την τελική απάντησή τους. Τελικά είχαν πρόταση από τον Χονγκ Κονγκ για δεκαπέντε ημέρες και προτίμησαν να πάνε εκεί».
Για τη συνύπαρξή τους στον ΠΑΣ Πρέβεζα ανέφερε: «Μετά τον ΠΑΣ πήγα για λίγο στον Μακεδονικό Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια για δύο χρόνια στον ΠΑΣ Πρέβεζα. Είχαμε πολύ δυνατή ομάδα στη Γ’ Εθνική με πρόεδρο τον Τερνέζη. Τότε είχε έρθει πιτσιρικάς από τα τοπικά της Άρτας ο Γιάννης Αναστασίου. Χτύπησε ο σέντερ φορ που είχαμε και δόθηκε η ευκαιρία στον Γιάννη να δείξει το ταλέντο του. Ζήτησε ο Λεβεντάκος που ήταν προπονητής να τον στηρίξουμε εμείς οι παλιότεροι για να μην φοβηθεί. Ο Αναστασίου τα πήγε πολύ καλά. Εγώ ήθελα να τον φέρω στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο Λεβεντάκος τον πήγε στον Εθνικό Πειραιώς γιατί έδωσε στην Πρέβεζα περισσότερα χρήματα».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος