Στα πέναλτι αποκλείστηκε στο Κύπελλο ο Τηλυκράτης

Από τα έντεκα βήματα έχασε την πρόκριση για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος ο Τηλυκράτης Λευκάδας, καθώς έχασε με σκορ 5-4 στα πέναλτι από τον Ο.Φ. Ιεράπετρας Κρήτης. Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η ημίωρη παράταση έληξαν με σκορ 1-1. Παρά το γεγονός ότι η Κρητική ομάδα είναι μια κατηγορία πιο πάνω από τον Τηλυκράτη, αυτό δεν φάνηκε στο γήπεδο, καθώς έγινε αμφίρροπο παιχνίδι δύο καλών ομάδων. Το άσχημο είναι ότι ήταν σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Λευκάδας που δυσκόλεψε τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών, προκαλώντας και την αντίδραση των δύο κόουτς. Προηγήθηκε η Ιεράπετρα στο 55’ με τον Μιούλερ και ισοφάρισε 1-1 στο 67’ ο Τηλυκράτης με τον Γκουντρουμπή. Η τοπική ομάδα είχε και δύο ακόμα καλές στιγμές για να πάρει τη νίκη – πρόκριση. Τελικά αυτή κρίθηκε στη ρουλέτα των πέναλτι, όπου εκεί παίζει σημαντικό ρόλο και ο παράγων τύχη.
Η σειρά των πέναλτι
Παπανίκου (Τηλυκράτη) 1-0

Μιούλερ (Ιεράπετρας) 1-1

Τόσκα (Τηλυκράτη) 2-1

Αντερέγκεν (Ιεράπετρας) 2-2

Μπεκατώρος (Τηλυκράτη) 3-2

Χιμένεθ (Ιεράπετρας) 3-3

Κατσής (Τηλυκράτη) απέκρουσε ο Κυρίτσης

Ντέτλερ (Ιεράπετρας) 3-4

Οκάν (Τηλυκράτη) 4-4

Καραγιάννης (Ιεράπετρας) 4-5

Διαιτητής του αγώνα ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης του συνδέσμου Ηπείρου, με βοηθούς τους Χρήστο Τάκο (Αιτωλοακαρνανίας), Δημήτριο Τσάντα (Ηπείρου). Τέταρτος ο Σπυρίδων Καζανάς (Αιτωλοακαρνανίας) και παρατηρητής ο Χρυσόστομος Μάνθος (Αχαΐας).

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ανδρέας Παντζιαράς): Παρδαλός, Παπανίκου, Μπεκατώρος, Γιαννιώτης, Τακίδης, Τόσκα, Νιφορόπουλος (79′ Περιστέρης), Σκιαδάς, Γκουντρουμπής (110′ Κατσής), Ζδράβος, Σορόβος (56′ Οκάν).

ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ (Άγγελος Διγκόζης): Κυρίτσης, Καραγιάννης, Στάμου, Ζήσης (85′ Παπαδάκης), Ντέτλερ, Καλλιτσουνάκης (60′ Ίτσιος), Μηλιώτης (62′ Μπλάνκο), Αντερέγκεν, Βουό (85′ Χιμένεθ), Μούλερ, Τσόρνομαζ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

Ολοκληρώθηκαν τα παιχνίδια της τρίτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα. Επτά παιχνίδια περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της τρίτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Τρία εξ αυτών κρίθηκαν στα πέναλτι, ενώ η αναμέτρηση της Βέροιας με τα Χανιά οδηγήθηκε στην παράταση. Στο έξτρα μισάωρο η ομάδα της Ημαθίας πέτυχε γκολ και έτσι πήρε την πρόκριση με σκορ 2-1.
Μετά από «λευκή» ισοπαλία ο Άγιος Νικόλαος ξεπέρασε το εμπόδιο της Επισκοπής στα πέναλτι με συνολικό σκορ 4-3. Η Ιεράπετρα και ο Τηλυκράτης οδηγήθηκαν με τη σειρά τους στα πέναλτι μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, αλλά και της παράτασης. Στη «ρώσικη ρουλέτα» οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι και με σκορ 5-4 αναδείχθηκαν νικητές. Στη Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής και η Νίκη Βόλου δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και έτσι οδηγήθηκαν με τη σειρά τους στα πέναλτι. Οι Θεσσαλοί πήραν την πρόκριση με 5-4. Νωρίτερα η Καλλιθέα και η Καλαμάτα νίκησαν στην κανονική διάρκεια την Ηλιούπολη και την Προοδευτική αντίστοιχα.
Τα αποτελέσματα:

Απόλλων Λάρισας – Εργοτέλης 3-0 α.α.

Άγιος Νικόλαος – Επισκοπή 0-0 (4-3 πέναλτι)

Βέροια – Χανιά 1-1 (2-1 παράταση)

Τηλυκράτης Λευκάδας – ΟΦ Ιεράπετρας 1-1 (4-5 πέναλτι)

Ηρακλής – Νίκη Βόλου 0-0 (4-5 πέναλτι)

Ηλιούπολη – Καλλιθέα 1-2

Καλαμάτα – Προοδευτική 1-0

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

 

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση για το κύπελλο Ελλάδας Τηλυκράτης – Ιεράπετρα στο γήπεδο Λευκάδας (ΠΗΓΗ: lefkadapress.gr)