Σκέψεις με το βλέμμα στην τουριστική σεζόν

 

Ο Απρίλης φτάνει στο τέλος και πλησιάζει ο Μάης. Είναι η εποχή κατά την οποία, φυσιολογικά, η πόλη προετοιμάζεται για την τουριστική περίοδο. Όμως, αναρωτιέμαι αν και κατά πόσο έχουν ενισχυθεί οι Πρεβεζάνοι επιχειρηματίες στις προσπάθειές τους.

Τον Γενάρη ο Τοποτηρητής φιλοξένησε συνέντευξη της προέδρου του συλλόγου Εμποροκαταστηματαρχών Ιστορικού Κέντρου κ. Ιωάννας Κώτση. Η κ. Κώτση επεσήμανε κάποια πράγματα τα οποία θα βοηθήσουν την πόλη να βελτιώσει το αποτύπωμά της στην τουριστική αγορά. Είχε τονίσει την ανάγκη για ποιοτικότερα καταλύματα και δημιουργία γραμμών του ΚΤΕΛ που θα μπορούσαν να μεταφέρουν κόσμο στις όμορφες παραλίες του Μονολιθίου, καθώς και στα σημαντικά μνημεία της περιοχής (Νικόπολη, Ζάλογγο, Κασσώπη, Νεκρομαντείο κλπ). Από τη μεριά μου θα επισημάνω την αναγκαιότητα να λειτουργεί το Μουσείο και τα απογεύματα, κάτι που θα ωφελήσει και τους ντόπιους.

Με το θερινό σινεμά τι θα γίνει; Η περυσινή απόπειρα της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας στέφθηκε με επιτυχία. Φέτος; Έχει ανακοινωθεί το ενδιαφέρον από ιδιώτη να αναμορφώσει τον χώρο, εξοπλίζοντάς τον με τα κατάλληλα μηχανήματα. Εφόσον ισχύει, με επωφελείς για το κοινό καλό όρους (φθηνό εισιτήριο και ποιοτικές υπηρεσίες) έχει καλώς. Μέχρι τότε, όμως, πώς σκοπεύει να εξυπηρετήσει το κοινό ο Δήμος; Θα παράσχει στην Κινηματογραφική Λέσχη τα απαιτούμενα εφόδια; Μένει να το δούμε.

Τα σχετικά με χώρους εναλλακτικού αθλητισμού ειλικρινά δεν ξέρω πως να τα αξιολογήσω. Υπάρχει περίπτωση να ωφεληθεί με οποιονδήποτε τρόπο η περιοχή; Έχουμε καλύψει τις ανάγκες και έχουμε διορθώσει τα προβλήματα των υπαρχουσών δομών και είμαστε έτοιμοι για νέες; Και καλά όλα τα άλλα, στα Φλάμπουρα που βρίσκεται ο χώρος, πώς θα πηγαίνει ο καθένας και η καθεμιά; Μόνο όσοι έχουν αμάξια; Θα φορτώνει ο κάθε ενδιαφερόμενος όπλα, τόξα και κάθε εφόδιο και θα καβαλάει το μηχανάκι; Ήμαρτον…

Να λέμε και κάτι θετικό, οι εργασίες στα σκαμμένα στο λιμάνι φαίνονται να προχωράνε. Καθόλου άσχημα. Ο κόσμος της Πρέβεζας, όμως, έχει απαιτήσεις από τους τοπικούς άρχοντες, όπως πρέπει να συμβαίνει παντού. Οψόμεθα.

Κώστας Μαζιώτης