Ρήξη χιαστού ο Κόντε, χειρουργείται την Δευτέρα

Δυστυχώς τα νέα είναι δυσάρεστα για τον Πέδρο Κόντε, καθώς η μαγνητική που έκανε σήμερα έδειξε ρήξη χιαστού και έσω πλάγιου στο αριστερό πόδι, επιβεβαιώνοντας τους αρχικούς φόβους του ιατρικού τιμ του ΠΑΣ Γιάννινα. Πέρυσι, περίπου τέτοιον καιρό (18/9/2021), έπαθε την ίδια ζημιά στο δεξί πόδι στο ματς της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και επανήλθε τον Απρίλιο του 2022 μετά από χειρουργική επέμβαση. Φέτος τραυματίστηκε κατά τον ίδιο τρόπο στο αριστερό πόδι, στο εντός έδρας ματς της 2ης αγωνιστικής με τη Λαμία.
Ο Πέδρο Κόντε θα χειρουργηθεί σε κλινική των Αθηνών την ερχόμενη Δευτέρα από τον γιατρό της ομάδας Σταύρο Ριστάνη. Ουσιαστικά χάνει και την φετινή χρονιά, αφού σε αυτές τις περιπτώσεις ο χρόνος αποκατάστασης είναι μίνιμουμ πεντέμιση με έξι μήνες. Ο Ισπανός φορ είναι γερό σκαρί και θα υποστεί τη νέα δοκιμασία με ψηλά το κεφάλι και με το πάθος της επιστροφής στα γήπεδα. Τον συνοδεύουν οι σκέψεις και οι θερμές ευχές όλων των φιλάθλων.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά από αυτή την εξέλιξη θα πρέπει άμεσα να ψάξει για σέντερ φορ, καθώς ο τραυματισμός του Κόντε προκάλεσε και μεγάλο ζήτημα στο αγωνιστικό κομμάτι. Η ομάδα χάνει τον καλύτερο παίκτη της, τον κορυφαίο φορ στα χρονικά της, επιπέδου Όσκαρ Αλβαρέζ και Θαλή Τσιριμώκου. Δυστυχώς αυτή είναι η άσχημη πλευρά του ποδοσφαίρου, τόσο για τον παίκτη όσο και για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι μεταγραφές λήγουν στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ για τους ελεύθερους παίκτες μπορεί να δοθεί και άλλη παράταση. Επί του παρόντος το κενό του Κόντε θα κληθούν να καλύψουν οι Παμλίδης και Σταματελόπουλος, όπως έγινε πέρυσι με τον Περέα. Υπάρχει και ο Λεό, αλλά προέρχεται και αυτός από εγχείρηση χιαστών και θα αργήσει να επιστρέψει στην ομάδα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι από αύριο Τρίτη θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ «Αγιά Σοφιά» δεν είναι ακόμη έτοιμο για αγώνες. Εντάξει είναι ο γκολκίπερ Πριόρ που θα ξεκινήσει προπονήσεις.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος