Πρόταση για να τιμηθεί η μνήμη Χριστοβασίλη

Πρόταση να τιμηθεί από τον δήμο Ιωαννιτών η μνήμη του αποθανόντος προέδρου του ΠΑΣ Γιώργου Χριστοβασίλη, κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Νίκος Γκόντας, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε προχθές βράδυ. Προ της ημερησίας διατάξεως ο κ. Γκόντας ζήτησε από το σώμα να αποφασίσει ώστε να δοθεί το όνομα του Γιώργου Χριστοβασίλη σε αθλητικό ή άλλον χώρο της πόλης αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή για την μεγάλη προσφορά του στην πόλη μας σε συνδυασμό με το απαράμιλλο ήθος που επέδειξε κατά την πολυετή θητεία του στα διοικητικά της τοπικής ομάδας. Η πρόταση Γκόντα καταγράφηκε στα πρακτικά και θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Για την προσφορά του Γιώργου Χριστοβασίλη στον ΠΑΣ αναφέρθηκε και ο παλιός ποδοσφαιριστής Σταύρος Τσουκαλάς που σε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό superfm τόνισε: «Ήταν η προσωποποίηση του ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια καλύτερη ψυχή και καρδιά στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ήταν τεράστιος άνθρωπος με συναισθήματα για την ομάδα. Την αγαπούσε. Ας ηρεμήσει η ψυχή του, γιατί έμαθα ότι ταλαιπωρούταν. Ο Θεός να δίνει κουράγιο στην οικογένειά του. Εύχομαι η ομάδα να τον τιμάει και να τον έχει πάντα στη μνήμη της».

ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΣΤΑΙΚΟ

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα και χθες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία οι αδελφοί Χριστοβασίλη, που ανέλαβαν τα ηνία της ΠΑΕ καθώς έγινε και η μεταβίβαση των μετοχών προς αυτούς, με τον προπονητή Θανάση Στάικο για τρέχοντα θέματα που αφορούν τα μεταγραφικά και την αναβάθμιση του ρόστερ. Βέβαια, οι μεταγραφές και οι αποχωρήσεις παικτών δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Οι παίκτες που δεν είναι στα πλάνα και έχουν συμβόλαια θα πρέπει να συμφωνήσουν για το λύσιμο της συνεργασίας με διακανονισμό. Και οι επιλογές παικτών προκειμένου να αποκτηθούν από την ομάδα, είναι μια σύνθετη και δύσκολη διαδικασία που δεν μπορεί να γίνει με αυτοματισμούς και σε χρόνο ρεκόρ. Τα ζητήματα αυτά θα απασχολήσουν τη διοίκηση και τον προπονητή για αρκετό καιρό, μέχρι να ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν, αρχές Ιουλίου. Αλλά και πάλι θα υπάρχουν θέσεις κενές, καθώς οι μεταγραφές θα είναι μέχρι τέλος Αυγούστου και πάντα προκύπτουν ευκαιρίες. Όμως όταν ξεκινήσει η προετοιμασία θα πρέπει κατά 80% να είναι διαμορφωμένο το ρόστερ για τη νέα σεζόν.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ

Πέρυσι, λίγες ήταν οι καλές επιλογές που έγιναν τέτοιον καιρό όπως και το καλοκαίρι. Η ομάδα λίγο έλειψε να πέσει στα βράχια. Το ευτύχημα ήταν οι δύο καλές προσθήκες του χειμώνα, με Τσιντώτα και Τζίνο, που έδωσαν μεγάλες βοήθειες. Συνεπώς, έχοντας πάει τα μαθήματα από τα περυσινά παθήματα, θέλουν να κάνουν καλές κινήσεις στη μεταγραφική σκακιέρα για να αποκτηθούν καλοί ποδοσφαιριστές.

ΤΕΛΟΣ Ο ΝΙΑΡΧΑΚΟΣ ΑΠΟ ΑΡΗ

Αργά το απόγευμα ο Άρης ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον τεχνικό διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκο. Κάποια δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες έκαναν λόγο για επιστροφή στον ΠΑΣ, αλλά επί του παρόντος δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο από τον ΠΑΣ.

ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ

Πέρυσι, στον «Η.Α» της 26ης Μαίου 2022, ήταν και το εξής θέμα: «Τέσσερις παίκτες του ΠΑΣ, ταυτισμένους με θρυλικές εποχής για την τοπική ομάδα και αντιπροσωπεύοντας διαφορετικές εποχής, πρόκειται να βραβεύσει την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 ο δήμος Ιωαννιτών, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στις 11 το πρωί στην ισόγεια αίθουσα του κεντρικού δημαρχείου. Πρόκειται για τους Κώστα Οικονομίδη, Γιώργο Σιόντη, Τάκη Γραμμενιάτη και Τίτο Παστερνάκη. Ο Κώστας Οικονομίδης αγωνίστηκε αρχικά στον ΑΟΙ (ομάδα που προήλθε το 1962 από την συγχώνευση Ατρόμητου και Ολυμπιακού) και από το 1966 μέχρι το 1974 αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Γιώργος Σιόντης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1962 από τον Αβέρωφ Ιωαννίνων και το 1965 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό. Ο 1967 πήγε στον Βύζαντα Μεγάρων όπου μέχρι το 1970 που μεταγράφηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Τάκης Γραμμενιάτης ήταν ένα από τα καλύτερα μπακ που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΣ. Πολλές και οι συμμετοχές με την κυανόλευκη φανέλα. Ο Τίτο Παστερνάκης είναι ένας από τους έξι παίκτες που άλλαξαν την Ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτός και ο Αλφρέδο Γκλασμάνης ήταν οι πρώτοι παίκτες που έφτασαν στα Γιάννινα τον Ιανουάριο του 1972, μετά από πρόσκληση του Γκομέζ Ντε Φαρία».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος