Πολύτιμη ισοπαλία 2-2 ο ΠΑΣ με Ολυμπιακό

Αν δεν υπήρχαν οι ασχήμιες, με τη διακοπή των 23 λεπτών στο α’ ημίχρονο, επειδή οπαδοί του ΠΑΣ από την θύρα 9 πετούσαν αναμμένους πυρσούς στον αγωνιστικό χώρο (αναλυτικό ρεπορτάζ σε άλλη στήλη), η χθεσινή βραδιά θα ήταν πραγματική γιορτή για τα Γιάννινα, καθώς ο ΠΑΣ, με καταπληκτική εμφάνιση στο β’ ημίχρονο, πήρε ισοπαλία 2-2 από τον Ολυμπιακό.

Μια ισοπαλία που μοιάζει με….νίκη, με τον τρόπο και τις συνθήκες που επιτεύχθηκε και έδωσε έναν πολυτιμότατο βαθμό στην τοπική ομάδα, καθώς χθες πήραν ανέλπιστους βαθμούς οι Ιωνικός και Λεβαδειακός με τις ισοπαλίες επί Παναθηναϊκού και Άρη αντίστοιχα.

Ο πρόλογος ανήκε στον Ολυμπιακό, που με δύο γκολ του Κώστα Φορτούνη στο πρώτο ημίχρονο, ένα στο 33’ με συρτό σουτ και ένα με εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις, πήρε προβάδισμα στο σκορ με 2-0. Ο επίλογος γράφτηκε στο β’ ημίχρονο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, που στο 64’ μείωσε το σκορ σε 2-1 με καταπληκτικό γκολ του Παμλίδη και στο 76΄ισοφάρισε 2-2 με τον Λιάσο, ενώ πάλι με τον Λιάσο στο 62’ είχε κεφαλιά στο κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη. Δικαιολογημένοι και οι πανηγυρισμοί στο τέλος του αγώνα, καίτοι υπάρχει κίνδυνος να τιμωρηθεί ακόμα και η έδρα και να παίξει ο ΠΑΣ χωρίς φιλάθλους στα επόμενα παιχνίδια.

Δεν είναι μόνον πολύτιμος ο βαθμός, αλλά ήταν σπουδαία και η εμφάνιση του δευτέρου κυρίως ημιχρόνου. Αν συνεχίσει έτσι, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αρκεί να μην ξανασυμβούν στο μέλλον οι απαράδεκτες εικόνες του χθεσινού αγώνα, που με τη συμπεριφορά κάποιων θερμοκέφαλων λίγο έλειψε να υπάρξει και διακοπή της αναμέτρησης. Δεν είναι λίγο πράγμα, μια ομάδα όπως ο ΠΑΣ, να χάνει με 2-0 από το πρώτο ημίχρονο και να βρίσκει το κουράγιο να ισοφαρίζει τον Ολυμπιακό με την υπεροπλία των δεκάδων ποιοτικών παικτών που διαθέτει.

Ήταν λογικό με το ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΣ να παίζει με δεμένες τις γραμμές, προσπαθώντας να αναχαιτίσει την πίεση του Ολυμπιακού. Στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι, χωρίς να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Στο 19’ ένα κοντινό σουτ του Μπιέλ μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Σούλης. Στο 21΄συρτό σουτ του Φορτούνη έφυγε ελάχιστα άουτ. Νέος συναγερμός στα καρέ του ΠΑΣ στο 25’, όταν λάθος του Σόρια εκμεταλλεύτηκε ο Φορτούνης, έσπασε τη μπάλα στον Ελ Αραμπί, αλλά βγήκε και απέκρουσε ο Γιαννιώτης γκολκίπερ. Η πίεση του Ολυμπιακού απέφερε το πρώτο γκολ στο 33’ με συρτό σουτ του Φορτούνη στη γωνία του Σούλη. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έγινε το 2-0 με εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από το τείχος και την έστειλε στα δίχτυα. Ο ΠΑΣ στο πρώτο μέρος δεν απείλησε τον Πασχαλάκη.

Τα πράγματα άλλαξαν στην επανάληψη. Είτε γιατί επαναπαύτηκε ο Ολυμπιακός, είτε γιατί ανέβασε ψηλά τις γραμμές ο ΠΑΣ και με έναν καταπληκτικό Μορέιρα άλλαξε την φορά των πραγμάτων. Μάλλον υπάρχει ένας συνδυασμός και των δύο. Ο ΠΑΣ ήταν πολύ καλός, αγωνιστικός, προσηλωμένος στο πλάνο του αγώνα και ένας Ολυμπιακός που έχασε στροφές και έπεσε στο καναβάτσο. Ο ΠΑΣ άρχισε να δείχνει νωρίς τα δόντια του, όταν στο 46’ σουτ του Ριένστρα μπλόκαρε δύσκολα ο Πασχαλάκης. Στο 56’ φοβερό σουτ του Μορέιρα έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια. Στο 62’ σε κόρνερ του Μορέιρα ο Λιάσος με κεφαλιά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Ολυμπιακού. Οι πρώτες προειδοποιητικές βολές από τον «Άγιαξ της Ηπείρου» βρήκαν στόχο στη συνέχεια. Στο 64’ ένα φοβερό συρτό σουτ του Παμλίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή ξετίναξε τα δίχτυα του Ολυμπιακού. Λίγο μετά, στο 76’ ήρθε η ισοφάρισε σε 2-2, όταν ο Μορέιρα από αριστερά άδειασε με προσποίηση Ανδρούτσο και Ρέτσο, έβγαλε παράλληλη σέντρα προς την εστία του Πασχαλάκη, όπου με προβολή ο Λιάσος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 2-2. Ούτε η ισοφάριση ξύπνησε τον Ολυμπιακό. Αντίθετα ο ΠΑΣ ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις για ένα τρίτο γκολ και λίγο έλειψε να το πετύχει σε μια προβολή του Μπάλαν.

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Από τον ΠΑΣ διακρίθηκαν περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο οι Μορέιρα, Λιάσος, Σούλης, Καραχάλιος, Ριένστρα, Πήλιος, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Από τον Ολυμπιακό φάνηκε περισσότερο ο Φορτούνης και στο πρώτο ημίχρονο οι Χάμες, Ντόι και Μπιέλ.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία του Κουμπαράκη (Κυκλάδων). Καλοί και οι επόπτες Μεϊντανάς (Αχαίας), Στάικος (Λάρισας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μορέιρα, Πήλιος, Σούλης (ΠΑΣ) και  Ντόι (Ολυμπιακού).

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Καραχάλιος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πήλιος, Λιάσος, Σόρια, Ριένστρα, Μορέιρα, Σταματελόπουλος (60΄ Μπάλαν), Παμλίδης (81΄ Ροσέρο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Βρουσάι (22΄ Ανδρούτσος), Ρέτσος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ (81΄Γ. Ροντρίγκες), Ινμπόμ Χουάνγκ (81΄ Μαρσέλο), Εμβιλά, Φορτούνης, Μπιέλ, Χ. Ροντρίγκες (70΄ Κασάμι), Ελ Αραμπί (70΄ Μπακαμπού).

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λεβαδειακός – Άρης 1-1

ΑΕΚ – Λαμία 3-0

Αστέρας Τρίπολης – Βόλος 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 2-2

Ιωνικός – Παναθηναϊκός 1-1

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

17.00 ΟΦΗ – Ατρόμητος (COSMOTEsport 2)

19.30 Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(14η Αγωνιστική)

Παναθηναϊκός 38

ΑΕΚ 32

Ολυμπιακός 26

ΠΑΟΚ 25

Βόλος 25

Άρης 22

—————————————————————————

Παναιτωλικός 16

Ατρόμητος 15

Αστέρας Τρίπολης 14

ΟΦΗ 10

ΠΑΣ Γιάννινα 10

Λαμία 9

Λεβαδειακός 8

Ιωνικός 8

ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.

-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (15η)

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

17.00 Λεβαδειακός – Ιωνικός (NOVAsports prime)

18.00 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport 3)

19.30 Βόλος – ΑΕΚ (COSMOTEsport 2)

20.00 Ατρόμητος – ΠΑΟΚ (NOVAsports prime)

21.30 Παναθηναϊκός – ΟΦΗ (COSMOTEsport 1)

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

18.00 Άρης – Παναιτωλικός (NOVAsports prime)

18.30 Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα (COSMOTEsport 1)

Τι δήλωσαν Στάικος και Μίτσελ

Ο Θανάσης Στάικος τόνισε ότι η ομάδα του έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος και μάλιστα δικαιούταν να φέρει «τούμπα» το ματς, ωστόσο και αυτός ο βαθμός είναι ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια. «Κατ’ αρχάς, για να είμαστε δίκαιοι, το 0-2 δεν ήταν δίκαιο. Ο Ολυμπιακός κατάφερε χωρίς πολλές να προηγηθεί με την ποιότητα των παικτών του. Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε πιο αποφασιστικά, χτίσαμε από πίσω παίξαμε πιο ορθολογικά, είχαμε ευκαιρίες και δικαιούμασταν να γυρίσουμε το παιχνίδι. Τονωτική ένεση ότι γυρίσαμε αυτό το ματς για τη συνέχεια», τόνισε αρχικά, ενώ, ερωτηθείς για τη σημασία που έχει αυτό βαθμός για την ομάδα, σημείωσε: «Είναι μια ψυχολογική τόνωση, είναι σημαντικό βαθμός. Είδαμε καλύτερη εικόνα της ομάδας. Πιο συμπαγής με καλύτερες αποστάσεις, είχαμε καλή εικόνα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Πρέπει να χτίσουμε σε αυτή την εικόνα για να μην κινδυνέψουμε στο τέλος».

Μίτσελ: Κάναμε ένα κακό δεύτερο ημίχρονο

Απογοητευμένος από την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστηκε ο Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά πως οι παίκτες του έκαναν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που είπαν στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. «Στο πρώτο μέρος κυριαρχήσαμε, κόντρα στις διακοπές, καταφέραμε να προηγηθούμε. Στο ημίχρονο συζητήσαμε και είπαμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να πιέσουμε ψηλά, αλλά δεν το κάναμε. Κάναμε ακριβώς το αντίθετο! Κάναμε ένα κακό δεύτερο ημίχρονο και αυτό έφερε και αυτές τις συνέπειες», τόνισε ο Ισπανός τεχνικός.

 

Κίνδυνος τιμωρίας του ΠΑΣ Γιάννινα

Το χθεσινό παιχνίδι επισκιάστηκε από ασχήμιες, με κίνδυνο τιμωρίας ακόμα και της έδρας του ΠΑΣ, καθώς το παιχνίδι διακόπηκε για 23 λεπτά. Ένταση ξεκίνησε μία ώρα πριν από το παιχνίδι όταν νεαρά άτομα από το πέταλο της θύρας 7 που κάθονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού έφτασαν μέχρι τη θύρα 9 που κάθονται οι οπαδοί του ΠΑΣ, αφαιρώντας ένα πανό. Πήγαν να απειληθούν επεισόδια, αλλά μετά από λίγο φάνηκε κάπως ότι κόπασε η μπόρα, μετά την επέμβαση της αστυνομίας. Εκεί που έδειχνε ότι είχε εκτονωθεί η ένταση, το πράγμα χειροτέρεψε με την έναρξη του αγώνα. Μέχρι το 14’ το ματς διακόπηκε τρεις φορές για μερικά λεπτά από τον Κουμπαράκη, επειδή έπεφταν αναμμένοι πυρσοί στον αγωνιστικό χώρο από την πλευρά της θύρας 9 που κάθονται οι ένθερμοι οπαδοί του ΠΑΣ. Στο 14’ το σκηνικό πήγε να γίνει πολεμικό όταν προσπάθησε να επέμβει η Αστυνομία. Απειλήθηκαν επεισόδια, με συνέπεια ο διαιτητής Κουμπαράκης να διακόψει προσωρινά το παιχνίδι, βλέποντας ότι πάει να ξεφύγει η κατάσταση. Οι ομάδες και οι διαιτητές αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια. Μετά από 20 περίπου λεπτά επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο και μετά από τρίλεπτη προθέρμανση των παικτών ξεκίνησε το παιχνίδι. Σποραδικά έπεσαν
Όλα αυτά καταγράφηκαν από τις τηλεοπτικές κάμερες, γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα και στην έκθεση του παρατηρητή. Είναι βέβαιο ότι η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα θα κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή. Ανάλογα με το κατηγορητήριο που θα συνταχθεί, θα εξαρτηθεί και η ποινή που μπορεί να είναι από βαρύ χρηματικό πρόστιμο μέχρι τιμωρία του γηπέδου από μία μέχρι τρεις αγωνιστικές. Από σήμερα θα γίνει και η καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί στο γήπεδο, αφού έπεσαν στον στίβο σπασμένες καρέκλες στο πάνω πέταλο που είναι ο φωτεινός πίνακας. Κάποια σπασμένα καθίσματα υπάρχουν και στη θύρα 7 που κάθισαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος