Πιθανή επιστροφή Τζίμα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ανατροπή δεδομένων στα μεταγραφικά του ΠΑΣ σημειώθηκε χθες, καθώς ναυάγησε η περίπτωση μεταγραφής του αριστερού εξτρέμ Ματίας Μόγια από την ομάδα Κόλο Κόλο της Χιλής. Ο ΠΑΣ στράφηκε προς άλλες κατευθύνσεις για αναζήτηση παικτών που θα ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά παικτών που θέλει ο Στάικος. Επίσης προέκυψε θέμα επιστροφής του Παναγιώτη Τζίμα που αγωνίστηκε και πέρυσι στα Γιάννινα ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ. Αν τελικά ο Λουτσέσκου αποφασίσει να είναι εκτός πλάνων, είναι πολύ πιθανή η επιστροφή στον ΠΑΣ πάλι ως δανεικός. Και ο Στάικος έμεινε ικανοποιημένος από την περυσινή παρουσία του αλλά και ο Πρεβεζάνος ποδοσφαιριστής προτιμά τον ΠΑΣ από το να πάει κάπου αλλού. Η περίπτωση απόκτησης του Τασουλή τελείωσε χθες καθώς αυτός έκλεισε στον Ιωνικό. Οι επαφές με τον Μπαλογιάννη για τη θέση του αριστερού αμυντικού δεν σταμάτησαν, αλλά ο ποδοσφαιριστής δεν απάντησε οριστικά ψάχνοντας και περιπτώσεις από το εξωτερικό. Πιθανόν να μη προχωρήσει ο ΠΑΣ στην απόκτηση του 22χρονου επιθετικού Μιχάλη Τσουμάνη που είχε δοκιμαστεί πριν από λίγο καιρό. Καθώς από αύριο ξεκινά το βασικό στάδιο προετοιμασίας στην Πολωνία και ο κύκλος των φιλικών αγώνων, τον ΠΑΣ «καίγονται» να βρουν βασικά αριστερό αμυντικό και αριστερό εξτρέμ για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, σήμερα θα γίνει πρωινή προπόνηση και στη συνέχεια η ομάδα θα αναχωρήσει για Αθήνα όπου θα πάει αεροπορικώς στο Κίελτσε της Πολωνίας και στην πόλη Βάρντα για το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Από τη χθεσινή προπόνηση απουσίαζαν λόγω τραυματισμών οι Μπάλαν, Μίνα και Σούλης, ενώ ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Κλείμαν που ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις τελευταίες ημέρες. Οι Μίνα και Σούλης μάλλον θα χάσουν το βασικό στάδιο προετοιμασίας μέχρι να αποθεραπευτούν πλήρως.

ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ Ο ΝΙΝΗΣ

Ο Σωτήρης Νίνης ανήκει -με κάθε επισημότητα- στην Κηφισιά, από το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουλίου. Ο σύλλογος των Βορείων Προαστίων ανακοίνωσε την απόκτηση του 33χρονου μέσου, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα. Παρεμπιπτόντως, με την ομάδα της Ηπείρου ξεκινά τη σεζόν στη Σούπερ Λιγκ η Κηφισιά, που είναι ο 70ός σύλλογος που συμμετέχει στη διοργάνωση από την απαρχή της, η οποία έγινε το 1959-60.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ Η Κ19

Ξεκίνησε από χθες το απόγευμα στη Λιμνοπούλα και η προετοιμασία της ομάδας Νέων Κ19 υπό την επίβλεψη του νέου προπονητή Τάσου Ανθυμιάδη, καθώς σταμάτησε η συνεργασία με τον Χρήστο Αγγέλη. Αργότερα θα ξεκινήσουν προετοιμασία και οι ομάδες Κ17 και Κ15. Προπονητής στην Κ17 παραμένει ο Γιάννης Λώλης, ενώ αναζητείται προπονητής για την Κ15.

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να φέρει στην Θεσσαλονίκη τον διεθνή Τυνήσιο αμυντικό, Ντίλαν Μπρον, αλλά η συμφωνία δεν προχώρησε.
– Ο Γιώργος Κάτρης από την Κ19 άδραξε την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού και υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του.
– Παίκτης του Άρη είναι ο Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον με τον παίκτη να έρχεται με μονοετή δανεισμό από την την ιαπωνική Urawa Red Diamonds.
– Η ΑΕΚ ενημέρωσε ότι απέρριψε πρόταση που της έγινε για τον Λιβάι Γκαρσία η οποία ξεπερνούσε τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Δεν ανάφερε ποια ομάδα έκανε αυτή την πρόταση. Λέγεται ότι είναι η Γαλλική Λανς.
– Ο Ζήσης Χατζηστραβός θα συνεχίσει την καριέρα του στον Πανσερραϊκό, καθώς απομένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του από τον ΠΑΟΚ.
– Στο έμψυχο δυναμικό της ΠΑΕ Παναιτωλικός εντάχθηκε και επίσημα ο Αργεντινός αριστερός μπακ Πέδρο Σίλβα Τορεχόν, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός έτους. Προέρχεται από τη Boston River της Ουρουγουάης.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος