ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ με κλειστές πόρτες

Με το…δεξί θέλει να ανοίξει την αγωνιστική αυλαία ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς σήμερα στις 20.00 θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο στάδιο «Ζωσιμάδες» για την 16η αγωνιστική. Μπορεί να έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στην φορμαρισμένη ΑΕΚ, αλλά και ο ΠΑΣ δεν θα παραδώσει τα όπλα. Τουναντίον θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις του με στόχο να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Όπως λέει και ο κόσμος στα Γιάννινα, στο ποδόσφαιρο κανένας δεν είναι ανίκητος. Πρόσφατες είναι οι εμπειρίες όπου ο ΠΑΣ στο ματς με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, ενώ έχανε 2-0 στο ημίχρονο, τελικά κατάφερε και ισοφάρισε σε 2-2. Στην αποστολή είναι και οι νεοαποκτηθέντες Τσιντώτας, Νίνης, Τσίνο. Αν τους ξεκινήσει βασικούς και τους τρεις ο Στάικος είναι ένα ερωτηματικό. Το παιχνίδι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 26 παράγραφος 3 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ). Εκτός των προσώπων που θα είναι δηλωμένοι στο φύλλο αγώνος, η κάθε ομάδα μπορεί να βάλει στη λίστα 30 άτομα. Ο έλεγχος των εισερχομένων θα γίνει από τον παρατηρητή του αγώνα. Πιθανή ενδεκάδα: Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Τσίνο, Μορέιρα, Λιάσος, Ριένστρα, Σταματελόπουλος. Στην αποστολή είναι και οι Σούλης, Αθανασίου, Ποζνάνσκι, Λώλης Νίκος, Τσίρης, Παμλίδης, Τσάβος, Τζίμας, Νίνης, Φοφανά, Μπάλαν. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Ροσέρο, Κιάκος, Λώλης Αλέξανδρος, Μπιλμπάο, Λεό, Κόντε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΦΩΤΙΑΣ

Τον αγώνα ΠΑΣ – ΑΕΚ θα διευθύνει ο Βασίλειος Φωτιάς του συνδέσμου Πέλλας με βοηθούς τους Πολυχρόνη Κωσταρά (Αιτωλοακαρνανίας), Μιχαήλ Παπαδάκη (Ηρακλείου). Τέταρτος διαιτητής ο Άγγελος Αγγελάκης (Μακεδονίας). Στο VAR ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) και AVAR ο Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Παρατηρητής ο Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας).

H ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Με μια ξαφνική απουσία έφτασε η ΑΕΚ για Ιωάννινα. Συγκεκριμένα ο Ρότα στην πρωινή είχε μια αδιαθεσία και συμπτώματα ίωσης και του συστάθηκε να επιστρέψει σπίτι του. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Σιμάνσκι που θα εκτίσει την ποινή του ενώ όπως αναμενόταν μπήκε κανονικά στην αποστολή ο Φερνάντες. Εκτός είναι ακόμα οι Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Μοχαμαντί. Οι εκλεκτοί του Αλμέιδα είναι οι Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Γιόνσον, Πινέδα, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Φερναντες, Κοσίδης.

 

ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΕ

 

Από την ΕΠΟ ανακοινώθηκαν τα εξής: “Με απόφαση της FIFA η οποία διαβιβάστηκε αρμοδίως στις ομοσπονδίες μέλη της, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στα παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής όλων των διοργανώσεων, στη μνήμη του μεγάλου Πελέ που έφυγε από τη ζωή στις 29 Δεκεμβρίου 2022 σε ηλικία 82 ετών”.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΤΡΙΤΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
16.30 ΟΦΗ – Βόλος (COSMOTEsport)
17.00 Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός (NOVAsports)
20.00 ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ (NOVAsports)
21.30 Ιωνικός – Ολυμπιακός (COSMOTEsport)
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.00 Αστέρας Τρίπολης – Λαμία (NOVAsports)
18.00 Παναιτωλικός – Ατρόμητος (COSMOTEsport)
20.00 ΠΑΟΚ – Άρης (NOVAsports)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(15η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 39
ΑΕΚ 35
ΠΑΟΚ 29
Ολυμπιακός 29
Βόλος 25
Άρης 25
—————————————————————————
Ατρόμητος 19
Παναιτωλικός 16
Αστέρας Τρίπολης 14
ΟΦΗ 11
ΠΑΣ Γιάννινα 11
Λεβαδειακός 11
Λαμία 10
Ιωνικός 8

ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

 

 

Στην αποστολή του ΠΑΣ και ο Παναγιώτης Τσιντώτας κόντρα στην παλιά ομάδα του