Παρά τις ελλείψεις άνεμος νίκης φυσά στον ΠΑΣ

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της Δευτέρας (ώρα 18.00) με τον Αστέρα Τρίπολης στο στάδιο «Ζωσιμάδες», για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ. Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί είναι ένας διαρκής πονοκέφαλος για τον προπονητή Θανάση Στάικο, καθώς κάθε φορά του ανατρέπουν τον σχεδιασμό, αφού είναι υποχρεωμένος να αλλάζει πρόσωπα στην ενδεκάδα. Χθες δεν προπονήθηκε ο Γιάννης Κιάκος που ένιωσε ενοχλήσεις στον μηρό και σήμερα διαπιστώθηκε ότι έχει θλάση στον στον λαγονοψοΐτη, οπότε χάνει τα προσεχή παιχνίδια. Εκτός παραμένουν Ριένστρα, Πριόρ που δεν υπολογίζονται, μάλλον αποκλείεται η συμμετοχή και του Σταματελόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε ούτε χθες να προπονηθεί. Και αν ακόμα θεωρηθεί έτοιμος το Σαββατοκύριακο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ποντάρει σε αυτόν ο Στάικος, ως φορ κρούσης στο ματς της Δευτέρας, χωρίς προπόνηση επί τρεις εβδομάδες. Συντηρητική προπόνηση κάνει και ο γκολκίπερ Σούλης, αποφεύγοντας κάποιες ασκήσεις λόγω ενοχλήσεων στη μέση, ώστε να μπορέσει να καθίσει στον πάγκο αφού βασικός θα είναι πάλι κάτω από τα γκολπόστ ο Αθανασίου. Δεν έφταναν στον ΠΑΣ άλλα σημαντικά θέματα που έχει να αντιμετωπίσει, είναι και φοβερά άτυχος, όχι μόνο με τους συνεχόμενους τραυματισμούς, αλλά και σε φάσεις των αγώνων που δίνει. Αντίπαλοι έβαλαν γκολ σε βάρος του σε φάσεις από το…πουθενά και αυτός έχασε σπάνιες ευκαιρίες για να βάλει γκολ και να πάρει περισσότερους βαθμούς. Η προσοχή είναι επικεντρωμένη στο παιχνίδι της Δευτέρας, με πρώτιστο στόχο τη νίκη και μόνον αυτή. Χθες ο Θανάσης Στάικος ασχολήθηκε περισσότερο με το κομμάτι της τακτικής, δοκιμάζοντας και κάποια σχήματα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί και σήμερα με πρωινή προπόνηση. Είναι νωρίς για εκτιμήσεις και το σχήμα που θα παρατάξει ο Στάικος την Δευτέρα. Πάντως στο χθεσινό δίτερμα είχε με τους βασικούς τους Αθανασίου, Σόρια, Πήλιο, Παντελάκη, Εραμούσπε, Καραχάλιο, Λιάσο, Τζίμα, Μορέιρα, Παμλίδη, Ροσέρο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΠΙΕΡΙΑ

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Φώτιος Πολυχρόνης του συνδέσμου Πιερίας, ο οποίος φέτος συμπεριλήφθηκε στους πίνακες της μεγάλης κατηγορίας και θα σφυρίξει το πρώτο παιχνίδι. Σε κάποια παιχνίδια πριν, ήταν τέταρτος διαιτητής. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Ψάρρης (Ζακύνθου) και Αλέξανδρος Μπαλιάκας (Κοζάνης). Τέταρτος θα είναι ο Δημήτριος Μαλούτας (Ημαθίας). Στο VAR θα βρίσκονται οι Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών) και Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών). Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Δημήτρης Κύρκος (Θεσπρωτίας).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

Ο Αστέρας Τρίπολης προέρχεται από την ισοπαλία 2-2 στο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και θα επιδιώξει νίκη στα Γιάννινα. Ο Ηρακλής Μεταξάς θα έχει στη διάθεσή του τον Καστάνιο που εξέτισε την ποινή τον Άλβαρεζ που ξεπέρασε το πρόβλημα με την γαστρεντερίτιδα, όπως και τους Ντομίνγκεθ, Ριέρα. Αμφίβολη είναι ακόμα η συμμετοχή των Μπαράλες, Καρμόνα, ενώ εκτός θα είναι σίγουρα οι Μπερτόλιο, Βαλιέντε, και Γκαρθία. Σε δηλώσεις του ο Τιλίκα για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ ανέφερε: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Πάντα η ομάδα των Ιωαννίνων είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα, ειδικά όταν αγωνίζεται στην έδρα της. Ωστόσο κι εμείς έχουμε αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας, θα πάμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Για τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας, σε 13 αναμετρήσεις που έγιναν στο στάδιο «Ζωσιμάδες», σημειώθηκαν 5 νίκες του ΠΑΣ, 4 ισοπαλίες και 4 νίκες του Αστέρα. Οι τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις σφραγίστηκαν με ισοπαλία στα Γιάννινα. Πέρυσι το ματς έγινε στις 31/10/2021 και έληξε με σκορ 1-1. Προηγήθηκε στο 34’ ο Αστέρας με γκολ του Σίτο και ισοφάρισε στο 37’ ο ΠΑΣ με τον Μπρένερ. Ο διαιτητής Γκάμαρης στο 80’ απέβαλε τον Μπαράλες για επικίνδυνο παίξιμο. Ο Αστέρας είχε επίσης δύο δοκάρια, στο 51’ με τον Άλβαρεζ και στο 62’ με τον Σίτο.

ΙΣΟΠΑΛΙΑ 2-2 Η Κ17 ΜΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 ο ΠΑΣ αγωνίστηκε σήμερα Παρασκευή στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και έφερε ισοπαλία 2-2. Το παιχνίδι έγινε στο αθλητικό κέντρο Emileon με διαιτητή τον Χαράλαμπο Πετρόπουλο του συνδέσμου Αχαΐας.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΑΣΤΕΡΑ Η Κ19

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης αύριο Σάββατο και ώρα 13.00 στο γήπεδο «Στάθης Τσανακτσής» της ΕΠΣΗΠ με διαιτητή τον Δημήτριο Χατζηπαναγιώτου του τοπικού συνδέσμου Ηπείρου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
17.00 Ιωνικός – Παναιτωλικός (COSMOTEsport 2)
19.30 Βόλος – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport 1)
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
16.00 Ολυμπιακός – Λαμία (COSMOTEsport 1)
16.30 Λεβαδειακός – Ατρόμητος (NOVAsports prime)
19.30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport 1)
20.30 Άρης – ΟΦΗ (NOVAsports prime)
ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

18.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (NOVAsports prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(9η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 27
ΑΕΚ 21
Βόλος 20
Ολυμπιακός 17
ΠΑΟΚ 16
Άρης 13
—————————————————————————
Παναιτωλικός 11
Ατρόμητος 11
Αστέρας Τρίπολης 9
Λαμία 8
ΟΦΗ 6
ΠΑΣ Γιάννινα 6
Λεβαδειακός 3
Ιωνικός 3
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος