Πανέτοιμος ο «Άγιαξ» για νίκη επί του ΠΑΟ

Συνέχεια των τελευταίων επιτυχιών θέλει να δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα, που υποδέχεται αύριο Κυριακή και ώρα 20.30 τον Παναθηναϊκό στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Είναι ίσως η πιο σημαντική αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής που τραβά τα φώτα και το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων της χώρας. Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκό θα δώσει δύσκολες και κρίσιμες εξετάσεις στα Γιάννινα, απέναντι στον καλό και φορμαρισμένο τον τελευταίο καιρό ΠΑΣ Γιάννινα. Αναμένεται ένα δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό θεωρητικά ως φαβορί, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που υπάρχουν στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο στις δύο ομάδες, δίνεται η εντύπωση ότι όλα είναι ανοιχτά και θα γίνει μάχη σώμα με σώμα. Το παιχνίδι αυτό θα γίνει χωρίς φιλάθλους, λόγω της τιμωρίας του ΠΑΣ, όπως είχε γίνει και στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Δικαίωμα εισόδου έχουν 30 άτομα από κάθε ομάδα, πλέον αυτών που είναι δηλωμένοι στο φύλλο αγώνα κ.λ.π. Μέχρι δέκα προσκλήσεις μπορεί να δώσει σε χορηγούς της η διοργανώτρια αρχή (Σούπερ Λιγκ). Η λίστα με τα ονόματα των εισερχομένων θα είναι στον παρατηρητή που θα κάνει και τον σχετικό έλεγχο.
Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν με τα βοηθητικά γήπεδα λόγω της ομίχλης και της παγωνιάς, ο ΠΑΣ ετοιμάστηκε κατάλληλα όλη την εβδομάδα, με καθημερινές προπονήσεις υπό την επίβλεψη του Θανάση Στάικου. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί σήμερα με την τελευταία προπόνηση της εβδομάδας, δίνοντας και ο κόουτς τις τελευταίες οδηγίες στους παίκτες για το αυριανό παιχνίδι. Στην συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή, από την οποία εκτός θα μείνουν οι τραυματίες Κόντε, Μπιλμπάο, Ροσέρο και ο ανέτοιμος Λεό. Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό, ο «Άγιαξ» ενισχύεται με τον Τζίμα που ξεπέρασε το πρόβλημα με την ίωση και προπονήθηκε κανονικά όλη την εβδομάδα. Το λεωφορείο της ομάδας θα πάει από το γήπεδο στο ξενοδοχείο με συνοδεία φιλάθλων καθώς θα το συνοδεύει φάλαγγα με μηχανάκια. Ο κόσμος θέλει να δώσει την δική του θετική ενέργειας, αφού δεν μπορεί να είναι στις εξέδρες.
Είναι λογικό ότι δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς η ομάδα προέρχεται από καλές εμφανίσεις και ένα σερί τεσσάρων αγώνων με θετικά αποτελέσματα, μη θέλοντας ο Στάικος να διαταράξει τις ισορροπίες. Έτσι ο «Άγιαξ της Ηπείρου αναμένεται να παραταχτεί με τερματοφύλακα τον Τσιντώτα, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Πήλιο, στο κέντρο άμυνας Εραμούσπε, Παντελάκη, στη μεσαία γραμμή τους Καραχάλιο, Μορέιρα, Τσίνο, Ριένστρα και στην επίθεση Μπάλαν και Παμλίδη. Στην αποστολή αναμένεται να είναι και οι Νίνης, Λιάσος, Σούλης, Αθανασίου, Ποζνάνσκι, Τζίμας, Κιάκος, Λώλης Αλέξανδρος, Σταματελόπουλος, Φοφανά, Τσάβος.
Ο Παναθηναϊκός θα έρθει σήμερα στην πόλη μας αεροπορικώς και θα παραμείνει μέχρι την Δευτέρα, καθώς ενδέχεται μεσοβδόμαδα να αγωνιστεί με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για το Κύπελλο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Τον αυριανό αγώνα θα διευθύνει ο Πέτρος Τσαγκαράκης του συνδέσμου Χανίων. Βοηθοί του θα είναι οι Κωνσταντίνος Ψάρρης (Ζακύνθου) και Ανδρέας Μεϊντανάς (Αχαΐας). Τέταρτος θα είναι ο Μιχαήλ Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας). Στο VAR θα είναι ο Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας) και βοηθός VAR ο Γεώργιος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής). Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Δημήτριος Γκάγκας (Λάρισας).

ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ

Στο παιχνίδι του α’ γύρου που έγινε στις 18/9/2022 στη Λεωφόρο κέρδισε ο Παναθηναϊκός με σκορ 3-0. Και τα τρία γκολ σημείωσε ο Αιτόρ. Τα δύο πρώτα με εκτέλεση φάουλ και το δεύτερο με πλασέ μετά από ατομική προσπάθεια. Στο 22’ πάγωσε το γήπεδο, όταν ο Σούλης έκανε έξοδο για να αποκρούσει τη μπάλα και συγκρούστηκε με τον Σποράρ. ο τραυματισμός τον οδήγησε στο νοσοκομείο από το οποίο πήρε εξιτήριο με εγκεφαλική διάσειση την επόμενη ημέρα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες, Γκάνεα (73’ Χουάνκαρ), Σάρλια (81’ Σένκεφελντ), Πούγγουρας, Πέρεθ, Κουρμπέλης (46’ Μπερνάρντ), Τσέριν, Αϊτόρ, Παλάσιος (73’ Μπέρνιτς), Σπόραρ (37’ Ιωαννίδης).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σούλης (26’ Αθανασίου), Σόρια, Ποζνάνσκι, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Μπαγκαλιάνης, Μπιλμπάο, Ροσέρο (75’ Λιάσος), Τζίμας (64’ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (64’ Μορέιρα).

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ τον Παναθηναϊκό, με διαιτητή τον Νικόλαο Μαγγιώρο του συνδέσμου Ηπείρου.
-Για το πρωτάθλημα Κ17 ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο Κυριακή στη Λάρισα με την ΑΕΛ. Το παιχνίδι θα γίνει στις 13.30 στο γήπεδο Ανάβρας με διαιτητή τον Σπυρίδωνα Ρίζο του συνδέσμου Θεσσαλίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.00 Λαμία – Ατρόμητος (COSMOTEsport 1)
20.00 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ (NOVAsports prime)
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 ΑΕΚ – Παναιτωλικός (COSMOTEsport 1)
17.00 Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός (NOVAsports prime)
19.30 Ολυμπιακός – Άρης (COSMOTEsport 1)
20.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός (NOVAsports prime)
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
19.30 Ιωνικός – Βόλος (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(17η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 42
ΑΕΚ 38
ΠΑΟΚ 35
Ολυμπιακός 35
Άρης 28
Βόλος 26
—————————————————————————
Ατρόμητος 22
Παναιτωλικός 19
ΠΑΣ Γιάννινα 17
Αστέρας Τρίπολης 17
ΟΦΗ 15
Λεβαδειακός 11
Λαμία 10
Ιωνικός 8
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος