Πάει για να πατήσει την Τριπολιτσά

Καθώς το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ μπαίνει στην τελική ευθεία, όσον αφορά την κανονική διάρκειά του, ο ΠΑΣ δοκιμάζεται σήμερα στις 8 το βράδυ στην Τρίπολη, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα για την 23η αγωνιστική. Είναι οπωσδήποτε ένα δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι, στο οποίο ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Για τον σκοπό αυτόν έκανε εντατική προετοιμασία όλη την εβδομάδα. Πρώτιστο μέλημα είναι να αμυνθεί σωστά και να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του και στη συνέχεια να επιδιώξει γκολ που θα του δώσουν τη νίκη. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες το πρωί με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και ευθύς αμέσως έγινε αναχώρηση για την πόλη της Αρκαδίας. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Παμλίδης, Λεό, Κόντε, Κιάκος και οι ανέτοιμοι Ροσέρο, Μπιλμπάο.
Όπως φάνηκε στις προπονήσεις ο ΠΑΣ αναμένεται να ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Τσιντώτα, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Πήλιο, στόπερ τους Παντελάκη, Εραμούσπε, στο κέντρο Καραχάλιο, Τσίνο, Ριένστρα, Μορέιρα και στην επίθεση Μπάλαν, Σταματελόπουλο. Στην αποστολή είναι και οι Σούλης, Αθανασίου, Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Τζίμας, Τσάβος, Λιάσος, Λώλης Αλέξανδρος, Νίνης, Φοφανά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΣΙΜΕΝΤΕΡΙΔΗΣ

Τον σημερινό αγώνα θα διευθύνει ο Σταύρος Τσιμεντερίδης του συνδέσμου Κοζάνης. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτριος Σαμοΐλης (Αθηνών) και Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών). Τέταρτος ορίστηκε ο Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών). Στο VAR θα βρίσκεται ο Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και AVAR θα είναι η Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής). Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτ/νιας).

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΕΝΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

Μία και μοναδική ήττα έχει στα εντός έδρας παιχνίδια του ο Αστέρας Τρίπολης. Στην 4η αγωνιστική που έγινε στις 22/9/2022 έχασε με σκορ 2-0 από τον Άρη στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Στα εννέα εντός έδρας παιχνίδια που ακολούθησαν έχει 4 νίκες (με ΟΦΗ 2-0, Ιωνικό 1-0, Λαμία 3-0, Παναθηναϊκό 1-0) και 5 ισοπαλίες (με Παναιτωλικό 0-0, ΑΕΚ 1-1, Βόλο 0-0, Λεβαδειακό 0-0, ΠΑΟΚ 2-2). Μειονεκτεί στα εκτός έδρας παιχνίδια.

ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΜΑΝΤΖΙΟΥ

Το καλοκαίρι προσέλαβε προπονητή τον Ηρακλή Μεταξά με…μεταγραφή από τον ΠΑΣ. Όμως στην πορεία τον άλλαξε με τον Άκη Μάντζιο. Αρνητική προϊστορία ως προπονητής έχει ο Μάντζιος σε παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΣ. Συγκεκριμένα, σε 16 παιχνίδια που ήρθε αντιμέτωπος ως προπονητής Πανιωνίου, Θρασύβουλου Φυλής, Κέρκυρας, Πανθρακικού, Λεβαδειακού, Άρη Θεσσαλονίκης, έχει 4 νίκες, 5 ήττες και 7 ισοπαλίες. Ως προπονητής του Άρη που ήταν τα τελευταία χρόνια, δεν κέρδισε ποτέ τον «Άγιαξ της Ηπείρου».

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΓΚΑΡΝΤΑΦΣΚΙ

Ο τεχνικός του Αστέρα Άκης Μάντζιος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μίκαελ Γκαρντάφσκι, καθώς συμπλήρωσε κάρτες και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Οι Γκαρντάφσκι, Ντομίνγκεθ, Στάνκο ακολούθησαν το καλοκαίρι τον Μεταξά στην Τρίπολη. Ο Μεταξάς απολύθηκε, ενώ αποδεσμεύτηκε και ο Στάνκο που υπέγραψε στη συνέχεια στη Λαμία.


Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Επί εποχής επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε 13 αναμετρήσεις που έγιναν στην Τρίπολη, καταγράφονται 7 νίκες του Αστέρα, 4 ισοπαλίες και 2 νίκες του ΠΑΣ Γιάννινα. Στο ματς του α’ γύρου που έγινε τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 στο στάδιο «Ζωσιμάδες», κέρδισε ο ΠΑΣ σκορ 2-1. Παρότι οι Αρκάδες προηγήθηκαν στο 47’ 0-1 με τον Κρέσπι, οι «κυανόλευκοι» έκαναν την ανατροπή σε 2-1 με γκολ που σημείωσαν στο 63’ ο Μπάλαν και στο 76’ ο Φοφανά. Και οι δύο σκόρερ ήταν αλλαγές του Θανάση Στάικου, ο οποίος έκανε μια καταπληκτική διαχείριση του αγώνα και πολύ σωστό κοουτσάρισμα.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΕΩΝ

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 της Σούπερ Λιγκ ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί αύριο Κυριακή και ώρα 12.30 στην Τρίπολη με τον τοπικό Αστέρα. Ο αγώνας θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Αστέρα δίπλα από το γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με διαιτητή τον Παναγιώτη Κομπιλίρη του συνδέσμου Μεσσηνίας.
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί σήμερα Σάββατο στις 3 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣΗΠ την ομάδα του Βόλου. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Γεώργιος Βλάχος του συνδέσμου Γρεβενών.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Η αθλητική δικαστής της Σούπερ Λιγκ τιμώρησε χθες με χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για ανάρμοστη συμπεριφορά των φιλάθλων της (άναμμα πυρσών) στον περασμένο εντός έδρας αγώνα με τον Ιωνικό.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
23η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17.00 Παναθηναϊκός – Βόλος (COSMOTEsport 1)
20.00 Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVAsports 2)
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 Λαμία – Ολυμπιακός (COSMOTEsport 1)
19.30 Παναιτωλικός – Ιωνικός (COSMOTEsport 1)
20.30 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (NOVAsports prime)
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
18.00 Ατρόμητος – Λεβαδειακός (NOVAsports prime)
19.30 ΟΦΗ – Άρης (COSMOTEsport 1)


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(22η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 51
ΑΕΚ 50
Ολυμπιακός 46
ΠΑΟΚ 44
Βόλος 35
Άρης 31
—————————————————————————
Ατρόμητος 25
Παναιτωλικός 24
Αστέρας Τρίπολης 23
ΟΦΗ 23
ΠΑΣ Γιάννινα 21
Ιωνικός 15
Λεβαδειακός 13
Λαμία 12
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-ΑΕΚ και Ατρόμητος έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος