Πάει για νίκη και στη Λιβαδειά ο ΠΑΣ Γιάννινα

Με προπόνηση που έγινε στο ΠΕΑΚΙ ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον αγώνα της 17ης αγωνιστικής που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου και ώρα 17.30 στη Λιβαδειά με τον Λεβαδειακό. Μετά την προπόνηση ο Θανάσης Στάικος ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που είναι στην αποστολή για την πόλη της Βοιωτίας. Είναι ένα παιχνίδι φωτιά και για τις δύο ομάδες που έχουν απόλυτη ανάγκη την κατάκτηση βαθμών, καθώς είναι χαμηλά στην βαθμολογία. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πάει στη Λιβαδειά με την φόρα της νίκης επί της ΑΕΚ, αποφασισμένος να τα δώσει όλα για θετικό αποτέλεσμα. Όπως τονίσαμε και χθες, μετά την διακοπή των αγώνων και την μίνι προετοιμασία που έγινε, βλέπουμε έναν …άλλο ΠΑΣ Γιάννινα, σαφώς καλύτερο από το πρώτο μισό του πρώτου γύρου. Απομένει αυτό να το δούμε και στα επόμενα παιχνίδια και να μην είναι η νίκη επί της ΑΕΚ πυροτέχνημα. Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό θέλει προσοχή, αποφασιστικότητα και αποφυγή λαθών. Το παιχνίδι αυτό θα είναι διαφορετικό απ’ αυτό με την ΑΕΚ. Ωστόσο είναι δύσκολο να αλλάξει ο Στάικος την πετυχημένη συνταγή, καθώς οι παίκτες που νίκησαν τον «Δικέφαλο» έδειξαν καλά στοιχεία στην επιθετική αλλά και στην αμυντική λειτουργία. Περίπου η ίδια ενδεκάδα θα ξεκινήσει και στο παιχνίδι του Σαββάτου, δηλαδή με Τσιντώτα τερματοφύλακα, στην άμυνα Σόρια, Παντελάκη, Εραμούσπε, Πήλιο, στο κέντρο Καραχάλιο, Τσίνο, Μορέιρα, Ριένστρα και στην επίθεση Μπάλαν και Παμλίδη. Στην διάθεση του κόουτς είναι και οι Σούλης, Μπακαδήμας, Λώλης Νίκος, Τσάβος, Κιάκος, Λιάσος, Λώλης Αλέξανδρος, Σταματελόπουλος, Νίνης, Φοφανά. Είναι αντιληπτό ότι στην αποστολή είναι και οι Κιάκος και Λώλης Αλέξανδρος, μετά από ενάμιση περίπου μήνα αποχής από την αγωνιστική δράση. Εκτός αποστολής έμειναν ο Τζίμας που έχει ίωση και οι τραυματίες Ροσέρο, Μπιλμπάο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΝΟΥΧΟΣ

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ευάγγελος Μανούχος του συνδέσμου Αργολίδας. Βοηθοί του θα είναι οι Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας) και Κωνσταντίνος Στάικος (Λάρισας). Τέταρτος θα είναι ο Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας). Στο VAR θα είναι ο Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας), διαιτητής του προηγούμενου αγώνα του ΠΑΣ με την ΑΕΚ και βοηθός VAR ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης (Μακεδονίας). Παρατηρητής θα είναι ο Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτ/νιας). Στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν ο Μανούχος είχε διευθύνει και τα παιχνίδια Ολυμπιακός – ΠΑΣ 2-0, ΑΕΚ – ΠΑΣ 2-0.

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ

Στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του πρώτου γύρου που έγινε το Σάββατο 9/9/2022 στο στάδιο «Ζωσιμάδες», ο ΠΑΣ κέρδισε με σκορ 2-1. Πολύ νωρίς, μόλις στο 2ο λεπτό, ο ΠΑΣ έκανε το 1-0 με κεφαλιά του καταπληκτικού Ροσέρο. Όμως στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, εκεί που δεν περίμενε κανείς, ο Λεβαδειακός ισοφάρισε με ένα σουτ του Μουτίνιο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 73’ έγινε το 2-1 με κοντινό σουτ του Εραμούσπε. Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Γκάμαρη όπως και των βοηθών Φωτόπουλου και Σαμοίλη.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Κιάκος, Εραμούσπε, Μπαγκαλιάνης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Λιάσος (67′ Σταματελόπουλος), Μορέιρα (90’+2 Παντελάκης), Παμλίδης (60′ Τζίμας), Ροσέρο.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης (68′ Ντεντάκης), Βήχος, Τζημόπουλος, Μπαχανάκ, Μεχία (46′ Χάμοντ), Μπελμόντ, Σκβάρκα (46′ Λούα Λούα), Βρακάς (78′ Τορό), Μουτίνιο, Δούμτσιος (78′ Τσιριγώτης).

ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΡΙΕΝΣΤΡΑ

Στα υποψήφια για best goal της αγωνιστικής είναι αυτό που πέτυχε ο Ριένστρα κόντρα στην ΑΕΚ. Η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ: «Άνοιξε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Best Goal της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League. Μπείτε στο vote.slgr.gr και ψηφίστε το Best Goal για την 16η αγωνιστική. Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και ώρα 12:00. Tα υποψήφια Best Goal της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League είναι τα ακόλουθα: 1/ N. Ριένστρα-ΠΑΣ Γιάννινα, 2/ Σ. Μπακαμπού-Ολυμπιακός, 3/ Κ. Φορτούνης-Ολυμπιακός, 4/ Ν. Καρέλης-Παναιτωλικός, 5/ Σ.Ι. Ίνγκασον-ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

17.30 Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVAsports prime)
19.30 Λαμία – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport 1)
ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 Βόλος – Ολυμπιακός (COSMOTEsport 1)
17.00 Ατρόμητος – Ιωνικός (NOVAsports 2)
19.00 Άρης – Αστέρας Τρίπολης (NOVAsports prime)
19.30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport 1)
ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.00 Παναιτωλικός – ΟΦΗ (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(15η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 42
ΑΕΚ 35
ΠΑΟΚ 32
Ολυμπιακός 32
Βόλος 26
Άρης 25
—————————————————————————
Παναιτωλικός 19
Ατρόμητος 19
Αστέρας Τρίπολης 17
ΠΑΣ Γιάννινα 14
ΟΦΗ 12
Λεβαδειακός 11
Λαμία 10
Ιωνικός 8
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος