Ο Τοποτηρητής επέστρεψε!

Κάθε χρόνο, όταν φτάνει ο Σεπτέμβρης, όλους – λίγο πολύ – μας πιάνει μια ανησυχία, κάτι σαν φόβος. Τούτο συμβαίνει, μπορούμε να πούμε, σχεδόν αταβιστικά. Λες και είναι “περασμένο στις εργοστασιακές ρυθμίσεις” (ήμαρτον)!

Εύκολα μπορείς να καταλάβεις ότι όλο αυτό ξεκινά από το σχολείο· τελειώνει η ξεγνοιασιά των διακοπών και πρέπει να μπούμε στην καθημερινότητα του σχολείου. Μετά το ίδιο συμβαίνει με την επιστροφή στην εργασία. (Ο τρόμος που πιάνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες πριν την επαναληπτική εξεταστική του Σεπτέμβρη, χρήζει ξεχωριστής ανάλυσης).

Οι κήρυκες του νιου έιτζ και της αυτοβελτίωσης θα μας πουν ‘ότι κάθε τέλος είναι ταυτόχρονα και μια νέα αρχή. Δίκιο έχουν. Πράγματι, ξεκινά ένας καινούργιος κύκλος και θα βοηθούσε να είμαστε, έστω και λίγο αισιόδοξοι. Φυσικά, η σύγχρονη κοινωνική, πολιτική και οικονομική πραγματικότητα δεν βοηθά την κατάσταση. Εκτιμώ πως δεν υπάρχει λόγος να εμβαθύνω σχετικά· όποιος και όποια διαθέτει ίντερνετ και τηλεόραση, γνωρίζει καλά τι εννοώ.

Όσο σκληρό και αν φαίνεται, η ζωή συνεχίζεται και θα συνεχίζεται με ή χωρίς τον καθένα μας ξεχωριστά.

Ο Τοποτηρητής επανέρχεται, μετά την ανάπαυλα των διακοπών, με στόχο να προσφέρει νησίδες διαφυγής από την πεζότητα· όπλα του η λογοτεχνία, η μουσική, οι τέχνες γενικά, ακόμα και η φιλοσοφία. Αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι δεν τον αφορά η επικαιρότητα, πώς θα μπορούσε άλλωστε! Θα υπάρχουν παρατηρήσεις και προβληματισμοί γύρω από την ταλαιπωρημένη, μα πάντα όμορφη και αγαπημένη πόλη μας.

Ο Βαγγέλης Γυφτόπουλος θα συνεχίσει να μας ενημερώνει σχετικά με το ποδόσφαιρο της Ηπείρου και της Λευκάδας, με έμφαση στα πολύπαθα ερασιτεχνικά σωματεία. Η Χριστίνα Μίχου θα συνεχίσει να μας ενημερώνει για ενδιαφέρουσες ταινίες και σειρές. Ο Νυχτοκρώλης με ενημέρωσε πως θα συνεχίσει να δίνει το ρεπορτάζ από την πρεβεζάνικη νύχτα. Επίσης, ο Τοποτητρητής θα φιλοξενεί και επιπλέον αρθρογράφους, ανανεώνοντας τον λόγο που περιέχει τούτη ή “πτωχή, πλην τίμια” ιστοσελίδα.

Μαζί με όλα τούτα – και άλλα περισσότερα που θα φανούν στην πορεία – ο Τοποτηρητής υπόσχεται πως δεν θα σε απογοητεύσει, θα διατηρεί σταθερή παρουσία, και θα σου προσφέρει σταθερά λόγους και αφορμές να τον επισκέπτεσαι· και να παροτρύνεις και άλλους να τον επισκέπτονται.

Να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία, δύναμη, χαρά και υπομονή.

Το ταξίδι ξαναρχίζει!