Ο ΠΑΣ είχε τις ευκαιρίες και ο Βόλος τη νίκη!

Δύο φάσεις δημιούργησε όλες κι όλες στο παιχνίδι ο Βόλος και πέτυχε στο 83’ το γκολ της νίκης με σκορ 1-0 μέσα στα Γιάννινα επί του ΠΑΣ, με κεφαλιά του Τάχατου, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που έπαιξε στο μισό γήπεδο τον Βόλο αλλά δεν βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα. Όμως στο ποδόσφαιρο κερδίζει και παίρνει τους βαθμούς αυτός που έστω και με μισή ευκαιρία κάνει το γκολ και την διαφορά και όχι όποιος έχει κατοχή μπάλας, κάνει φάσεις, χωρίς να μπορεί να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ. Αυτό το σκηνικό παρατηρήθηκε στο στάδιο «Ζωσιμάδες». Ένας κακός στο πρώτο ημίχρονο Βόλος που δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη μπαλιά που βελτιώθηκε ελαφρώς στην επανάληψη πήρε μια ανέλπιστη νίκη από έναν ΠΑΣ που όλα τα είχε εκτός από την καλή τελική προσπάθεια. Οι Γιαννιώτες ήταν συνεχώς στο προσκήνιο, αλλά δεν είχαν τρόπο να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ. Ο Νίνης που έχει την ποιότητα και μπορούσε να κάνει κάποια κάθετη πάσα προς τον Μπάλαν, δεν το επιχείρησε παρά μόνο προσπαθούσε να βρει δίχτυα με σουτ έξω από την περιοχή, χωρίς αποτέλεσμα. Ο Μορέιρα που σε άλλα παιχνίδια προκαλούσε ρήγματα, δεν ήταν σε καλή μέρα, το ίδιο και ο Μπάλαν που από την αρχή έδειχνε άκεφος. Ούτε ο Σόρια βοήθησε επιθετικά όπως σε άλλα παιχνίδια, σε αντίθεση με τον Πήλιο που καίτοι αμυντικός έβγαλε πολλές πάσες. Αφού οι παίκτες που είχαν τα κλειδιά για να ξεκλειδώσουν την άμυνα του Βόλου δεν ήταν σε καλή μέρα, οι περισσότερες προσπάθειες των παικτών του «Άγιαξ» τελείωναν με σουτ που τα περισσότερα ήταν άστοχα. Οι κυανόλευκοι δεν είχαν την φαντασία και τον τρόπο να εκμεταλλευτούν την ενέργεια που έβγαλαν στο γήπεδο, στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.
Ο Βόλος που είχε κλειστεί πίσω για να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, βρήκε την ευκαιρία σε μια αντεπίθεση να πετύχει το γκολ της νίκης σε ένα ματς που είναι ζήτημα αν είχε τρεις φάσεις. Όχι ευκαιρίες για γκολ, αλλά φάσεις… Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και πολλές φορές η μπάλα τιμωρεί την ομάδα που φτάνει πολλές φορές κοντά στο γκολ αλλά δεν μπορεί να το κάνει. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΣ έπαιξε τον Βόλο όπως η γάτα με το ποντίκι. Με 63% κατοχή μπάλας και 7 τελικές έναντι 2 του Βόλου δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Στην επανάληψη ο Βόλος βελτιώθηκε στη μεσαία γραμμή αλλά δεν άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Όμως κατάφερε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων, δεν τους επέστρεψε να μπαίνουν στην περιοχή και σε μια αντεπίθεση στο 83’ πέτυχε το γκολ της νίκης. Με λίγα λόγια έπεσε από το Μητσικέλι και βρήκε πορτοφόλι.
Είναι κρίμα για τον ΠΑΣ που πήρε βαθμούς σε άλλα πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια και δεν πήρε τίποτα από το παιχνίδι αυτό που είχε το πάνω χέρι. Είχε τρεξίματα, κέρδισε κόντρες, έδειξε πάθος, αλλά δεν είχε την ποιότητα για να ανοίξει την άμυνα και να φτάσει στο γκολ. Από πλευράς ΠΑΣ δεν υπήρχαν παίκτες που να έκαναν την διαφορά. Καλά διαστήματα είχαν Πήλιος, Ριένστρα, Μορέιρα στο πρώτο μέρος, Τζίνο. Από τον Βόλο πρόσωπο του αγώνα έγινε ο σκόρερ Τάχατος και καλά τα πήγαν οι Κλέιμαν (εγγύηση κάτω από τα δοκάρια), Εσκοβάλ, Πίρινεν, Σι.
Πριν ξεκινήσει ο αγώνας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ οι παίκτες αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Υπήρξε αναρτημένο πανό από τους φιλάθλους που έγραφε: «Πόσα πανό οργής και θλίψης να βάψουμε ακόμη!! Τέμπη 03/23».
Ο ρέφερι Ματσούκας από την Αιτωλοακαρνανία τα πήγε καλά, καίτοι σφύριξε το πρώτο ματς στη Σούπερ Λίγκα. Οι κακομαθημένοι παράγοντες από τον πάγκο του Βόλου και ο εριστικός Μπράτσος συνεχώς του την έπεφταν και διαμαρτύρονταν για να τον επηρεάσουν και να πάρουν σφυρίγματα. Γενικά ήταν καλός.

ΤΟ ΓΚΟΛ

83′: ΓΚΟΛ για τον Βόλο. Σέντρα του Τσιρίνος από δεξιά, καρφωτή κεφαλιά του προωθημένου Τάχατου, ο Τσιντώτας δεν μπορεί ν’ αντιδράσει, 0-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

1′: Καλό σουτ του Τζίμα από θέση μέσα δεξιά, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

4’: Σουτ από μακριά του Νίνη μπλόκαρε ο Κλέιμαν.

14’: Σε μπαλιά του Ριένστρα ο Μορέιρα έφυγε από αριστερά, έκανε συρτή σέντρα παράλληλη με εστία αλλά ο Μπάλαν δεν μπόρεσε να βρει με προβολή τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.

36’: Δυνατό χτύπημα φάουλ του Τσιρίνο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα.

43΄: Σουτ του Νίνη έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έσκασε στο έδαφος και την απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο κλέιμαν.

54′: Σουτ του Οζέγκοβιτς από το ύψος του πέναλτι, μπλοκάρει ο Τσιντώτας.

55′: Διαγώνιο συρτό σουτ του Μπάλαν από δεξιά της περιοχής, άουτ.

63′: Σουτ του Νίνη εκτός περιοχής, μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Κλέιμαν.

83′: Ωραία εκτέλεση του φάουλ από τον Νίνη, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα.

90’+3: Ευκαιρία για τον ΠΑΣ, σουτ στην κίνηση του Ριένστρα εντός περιοχής, ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι η μπάλα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής: Ματσούκας (Αιτωλοακαρνανίας). Βοηθοί: Δ. Βεργέτης (Αργολίδας), Φράγιος (Μακεδονίας). 4ος: Χ. Βεργέτης (Αρκαδίας). VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας). ΑVAR: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής). Κίτρινες κάρτες 23’ Τσίνο – 87’ Τσιρίνος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Tσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Ριένστρα, Τζίνο, Νίνης, Τζίμας (88’ Σταματελόπουλος), Μορέιρα (73’ Λώλης), Μπάλαν (79’ Λεό).

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Τάχατος, Σι, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης (79’ Κάτσε), Μεταξάς (46’ Καρτάλης – 90’ Ασλανίδης), Πιρές (90’+3 Τσελεμπάκης), Τσιρίνος, Οζέγκοβιτς.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 1-1
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 6-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 0-1
Λαμία – Άρης 2-1
ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3
ΠΑΟΚ – Ιωνικός 6-0
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ
19.30 Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(25η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 55
ΑΕΚ 56
Ολυμπιακός 53
ΠΑΟΚ 51
Άρης 37
Βόλος 39
—————————————————————————
Ατρόμητος 29
Παναιτωλικός 28
ΟΦΗ 26
Αστέρας Τρίπολης 25
ΠΑΣ Γιάννινα 23
Λαμία 16
Ιωνικός 15
Λεβαδειακός 14
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-ΑΕΚ και Ατρόμητος έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26η)
ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

19.00 ΑΕΚ – Ολυμπιακός (COSMOTEsport)
19.00 Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα (NOVAsports)
19.00 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (NOVAsports)
19.00 Βόλος – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport)
19.00 Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport)
19.00 Λεβαδειακός – ΟΦΗ (NOVAsports)
19.00 Παναιτωλικός – Λαμία (COSMOTEsport)

Στάικος: Θέλει προσοχή, δεν τελείωσε τίποτα

Ο προπονητής του ΠΑΣ Θανάσης Στάικος στη συνέντευξη Τύπου χτύπησε το καμπανάκι λέγοντας ότι δεν τελείωσε η υπόθεση παραμονή για τον ΠΑΣ και θέλει προσοχή για τη συνέχεια. Συγκεκριμένα τόνισε: «Επειδή η σκέψη όλων είναι στο τραγικό δυστύχημα, να εκφράσω από την πλευρά μου τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένεια των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Ήταν ένα δυστύχημα που επηρέασε τους πάντες. Στο αγωνιστικό κομμάτι, αν όχι και στα 90 λεπτά, σίγουρα στη μεγαλύτερη διάρκεια είχαμε τον έλεγχο, την κυριαρχία, την κατοχή μπάλας και το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο. Βέβαια δεν καταφέραμε να κάνουμε τη μεγάλη ευκαιρία. Μας έλειψε η τελική πάσα ή μία ποιοτική ενέργεια για το γκολ. Έγιναν κάποιες ευκαιρίες με Μπάλαν και Ριένστρα, αλλά δεν καταφέραμε να βάλουμε το γκολ. Το έχουμε ξαναδεί και στον πρώτο γύρο, με τη μοναδική επίσκεψη του αντιπάλου με μια μακρινή σέντρα δεχτήκαμε το γκολ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το σημερινό αποτέλεσμα μάς δείχνει ότι τίποτα δεν τελείωσε, όλοι οι παίκτες να είναι πανέτοιμοι και στο τέλος θα είμαστε εκεί που πρέπει».
Για το αν περιπλέκεται η κατάσταση με τη νίκη της Λαμίας επί του Άρη: «Αναμφίβολα με την ήττα που κάναμε σήμερα θα δυσκολευτούμε πιο πολύ. Και νίκη να κάναμε δεν θα τελείωνε τίποτα, είναι πολλά τα 8 ματς που απομένουν, αλλά αφού δεν ήρθε ούτε καν ισοπαλία θέλει πολλή προσοχή στη συνέχεια».

Μπράτσος: Καλύτερος ο ΠΑΣ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα

Ο προπονητής του Βόλου Κώστας Μπράτσος παραδέχθηκε στις δηλώσεις του την ανωτερότητα του ΠΑΣ, σημειώνοντας ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο αφού και ο Βόλος πέρυσι έχασε στα Γιάννινα ενώ ήταν καλύτερος από τον ΠΑΣ. Αναλυτικά οι δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου: «Το μόνο που θα δηλώσω είναι συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για τη μεγάλη νίκη απέναντι σ’ έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Να συγχαρώ όλον τον οργανισμό από τον ηγέτη της ομάδας τον κ. Μπέο ως και τον τελευταίο υπάλληλο της ομάδας για την είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ. Προηγείται η ζωή, ο σεβασμός σε όσους χάθηκαν. Τα θερμά μου συλλυπητήρια για το τραγικό δυστύχημα, κλαίει η ψυχή μου για με αυτό που έγινε».
Αν το θεωρεί δίκαιο το αποτέλεσμα κι αν τον ικανοποίησε το θέαμα: «Αγαπάω το ποδόσφαιρο βλέπω μέχρι και παιδάκια 5-6 ετών όταν παίζουν, μ’ ενδιαφέρει η χαρά του αθλήματος. Καταλαβαίνω τι εννοείτε, τα Γιάννενα ήταν καλύτερα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, εμείς είχαμε πολλές απουσίες, είχα ελάχιστες επιλογές στον πάγκο, αλλά όσοι έπαιξαν σήμερα είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Πέρυσι χάσαμε εδώ μέσα να και ήμασταν καλύτεροι, σήμερα μας το έδωσε πίσω».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος