Ο ΠΑΣ ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίνη

Ο 32χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός Σωτήρης Νίνης, που έχει ταυτίσει την καριέρα του στην Ελλάδα κυρίως με τον Παναθηναϊκό, αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του ΠΑΣ για την περίοδο του χειμώνα. Υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι 30/6/2024 και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από 1 Ιανουαρίου 2023 που ανοίγει η μεταγραφική αυλαία. Στις πρώτες δηλώσεις εξέφρασε την χαρά που πλέον ανήκει σε μια ιστορική και θρυλική ομάδα της περιφέρειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ και οι δηλώσεις

H Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Σωτήρη Νίνη μέχρι το καλοκαίρι του 2024 ο οποίος θα αποτελέσει το πρώτο απόκτημα της ομάδας κατά την διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Ο Νίνης είναι γεννημένος στις 3 Απριλίου 1990 και έχει καταγράψει μια σπουδαία καριέρα ξεκινώντας από τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έκανε ντεμπούτο σε ηλικία μόλις 16 κόντρα στο Αιγάλεω. Λίγες ημέρες αργότερα απέναντι στον Πανιώνιο πέτυχε το πρώτο του επίσημο γκολ γράφοντας ρεκόρ ως ο πιο μικρός σε ηλικία ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε αγώνα της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ έσπασε επίσης και το ρεκόρ του νεαρότερου Έλληνα ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση με αντίπαλο τη Λανς. Ένα χρόνο αργότερα ο Ότο Ρεχάγκελ τον κάλεσε για το επίσημο ντεμπούτο του στην Εθνική Ελλάδος στο φιλικό ματς με την Κύπρο. Στον Παναθηναϊκό στον οποίο αγωνίστηκε δύο φορές μέτρησε 173 συμμετοχές έχοντας πετύχει 17 γκολ και μοιράσει 28 ασίστ.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσία του στην Serie A και την Πάρμα όπου την σεζόν 2012-13 είχε 15 συμμετοχές και δύο ασίστ. Το καλοκαίρι του 2013 παραχωρήθηκε στον ΠΑΟΚ ως δανεικός από την ιταλική ομάδα. Στην Τούμπα στον έναν χρόνο παραμονής του είχε μια γεμάτη σεζόν με 23 αγώνες, 1 γκολ και 2 ασίστ.

Τον Ιανουάριο του 2016 αποφάσισε για δεύτερη φορά να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό αγωνιζόμενος στην βελγική Σαρλερουά (27 συμμετοχές, 4 γκολ, 7 ασίστ) όπου παρέμεινε για έναν χρόνο, μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, όταν αποχώρησε ως ελεύθερος για να συνεχίσει στην επίσης βελγική Μαλίν (2 συμμετοχές).

Τον Σεπτέμβριο του 2017 συμφώνησε με την ισραηλινή Μακάμπι Πετάχ Τίκβα την φανέλα της οποίας φόρεσε για επτά παιχνίδια. Τον Οκτώβριο του 2018, ο Νίνης εντάχθηκε στη Χάποελ Ασκελόν και στις 8 Οκτωβρίου 2018, σκόραρε στο ντεμπούτο του, ως αλλαγή, στη νίκη με 2–1 επί της Χάποελ Κφαρ Σάμπα. Συνολικά με με την Χάποελ αγωνίστηκε σε 22 παιχνίδια πετυχαίνοντας 4 γκολ αλλά και 9 ασίστ.

Στις 18 Αυγούστου 2020, ο Νίνης υπέγραψε συμβόλαιο με τον Βόλο ΝΠΣ και στα δύο χρόνια παραμονής του κατέγραψε 47 συμμετοχές, 1 γκολ και 6 ασίστ.

Είναι διεθνής με την Εθνική Ελλάδος έχοντας φορέσει 33 φορές τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας μας.

Σωτήρη καλώς ήρθες στην οικογένεια του Π.Α.Σ. και σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο pasgiannina.gr, δήλωσε:

«Είμαι χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Π.Α.Σ. Γιάννινα, σε έναν μεγάλο και ιστορικό σύλλογο. Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα να πραγματοποιήσει τους στόχους της».

Βαγγέλης Γυφτόπουλος