Οι Γιαννιώτες προβλέπουν τον νικητή του Μουντιάλ!

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο που γίνεται στο Κατάρ, καθώς σήμερα και αύριο θα γίνουν οι ημιτελικοί αγώνες Αργεντινή – Κροατία, Μαρόκο – Γαλλία, το Σάββατο ο μικρός τελικός και την Κυριακή θα πέσει η αυλαία με τον μεγάλο τελικό. Στους προημιτελικούς αγώνες είχαμε αρκετές εκπλήξεις, καθώς η Κροατία απέκλεισε στα πέναλτι την Βραζιλία και το Μαρόκο απέκλεισε την Πορτογαλία του Φερνάντος Σάντος. Η Κροατία, με πληθυσμό λιγότερο από την Αθήνα, είχε φτάσει στον τελικό και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που είχε γίνει στη Μόσχα. Οπότε δεν θα θεωρήσουμε και τόσο έκπληξη την φετινή πορεία της. Έκπληξη είναι οπωσδήποτε το Μαρόκο, που θυμίζει την Ελλάδα του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο.


Ποιος θα σηκώσει την Κυριακή το Παγκόσμιο Κύπελλο; Ο Λεονέλ Μέσι που λόγω ηλικίας δεν θα ξαναπαίξει σε άλλο Μουντιάλ ή κάποιος άλλος; Το ερώτημα αυτό θέσαμε χθες σε πολλούς συμπολίτες μας, πιάνοντας λίγο και τον παλμό της κοινής γνώμης. Οι περισσότεροι εκτίμησαν ότι η Αργεντινή είναι το μεγάλο φαβορί, χωρίς να λείψουν και οι αντίθετες απόψεις. Μιλήσαμε και με τον Χουάν Μοντέζ στο Μπουένος Άυρες. Μας ανέφερε ότι όλη η Αργεντινή είναι στο πόδι και περιμένει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου την Κυριακή. Ο «Τσίτσε» εκτιμά ότι η εθνική ομάδα της πατρίδας του είναι καλύτερη απ’ όλες τις άλλες και δίκαια κατατάσσεται ως το μεγάλο φαβορί. Και ο Αλφρέδο Γκλασμάνης…ψήφισε την εθνική ομάδα της πατρίδας του. «Είμαστε καλύτερη ομάδα και δίκαια θα το πάρουμε» μας είπε ο δημοφιλής «Πουλάκο». Και ο Αργεντινός αμυντικός του ΠΑΣ Ροντρίγκο Εραμούσπε, σχολιάζοντας χθες στην προπόνηση τις εξελίξεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έλεγε στους συμπαίκτες του ότι θα το πάρει η Αργεντινή. Προσθέτοντας ότι θα είναι άδικο για έναν μεγάλο παίκτη παγκοσμίου κλάσεως όπως είναι ο Μέσι, να μην σηκώσει αυτή την «κούπα» στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του.


Ας δούμε τώρα τι λένε και οι Γιαννιώτες που ρωτήθηκαν για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.


ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (πρώην παράγοντας ΠΑΣ): Πιστεύω ότι θα το πάρει η Αργεντινή. φαίνεται αγωνιστικά περισσότερο αξιόπιστη ομάδα από τις άλλες. Απλά πρέπει να προσέξει το ματς με την Κροατία, καθώς οι Κροάτες δεν αστειεύονται.
ΠΑΝΟΣ ΣΤΟΛΑΤΗΣ (τηλεοπτικός σχολιαστής): Βλέπω Μαρόκο στον τελικό και κυπελλούχο. Πολλοί το υποτιμούν αλλά έχει καλή ομάδα. Οι περισσότεροι παίκτες παίζουν σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΟΓΟΡΙΤΗΣ (προπονητής): Η Γαλλία είναι η καλύτερη ομάδα από αυτές που συνεχίζουν. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια έδειξε ότι διαθέτει τεράστιο βάθος και ο Ντεσάμπ δείχνει να έχει πάντα λύσεις στα προβλήματα. Καμία παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Ιταλία το 1938 και τη Βραζιλία το 1962, δεν έχει καταφέρει να κάνει «ριπίτ» στην επόμενη διοργάνωση. Εκτιμώ ότι η Γαλλία θα είναι η τρίτη ομάδα που θα το πετύχει. Αν η Αργεντινή περάσει από Κροατία και με κάποιο μαγικό τρόπο κερδίσει τον τελικό, ο Μέσι θα έχει γίνει ένα κι αυτός με το Θεό, κάτι που εύχονται όλοι ρομαντικοί του ποδοσφαίρου.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΜΟΥΡΗΣ (δημόσιες σχέσεις Αναγέννησης Άρτας): Θα το πάρει η Γαλλία κατά την εκτίμησή μου. Καθαρά η καλύτερη ομάδα από όλες, με εκπληκτικά εξτρέμ (Εμπαπέ, Ντεμπελέ) και σέντερ φορ -γκολτζή (Ζιρού). και στο κέντρο υπερέχει με Γκριεζμάν, Τσουανμενί της Ρεάλ Μαδρίτης, Ράμπιο).
ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΡΑΚΟΣ (προπονητής): Από την αρχή είπα ότι θα το πάρει η Αργεντινή. Το έπαιξα από καιρό και στο στοίχημα. Πιστεύω ότι θα το σηκώσει ο Μέσι.
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού ΗΧΩ): Η Αργεντινή δεν έχει καμία σχέση με την Αργεντινή του παρελθόντος. Ένας Μέσι στα 36 του χρόνια τι να πρωτοκάνει; Η Γαλλία έχει μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ποιότητα και είναι το πρώτο φαβορί να κατακτήσει το Κύπελλο.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΠΥΡΑΚΟΣ (προπονητής): Αυτό το κύπελλο θα το σηκώσει ο Μόντριτς και όχι ο Μέσι. Θα το πάρει η Κροατία. Έχει καλή φουρνιά παικτών και με την προσθήκη του μαέστρου Μόντριτς, δύσκολα να την κερδίσει άλλη ομάδα ..Μην ξεχνάμε ότι είναι η φιναλίστ του προηγούμενου Παγκόσμιου Κυπέλλου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΣΙΟΣ (πρώην αρχηγός του ΠΑΣ, προπονητής ακαδημιών Θύελλας Ελεούσας): Πριν ξεκινήσουν οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου με είχε κολλήσει το μυαλό για την Αργεντινή. Βλέποντας τους αγώνες μέχρι τώρα, πείστηκα ότι είναι το πρώτο φαβορί και η καλύτερη ομάδα.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΣΤΗΣ (φίλαθλος ΠΑΣ): Μπάλα είναι, στο ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα. Άποψή μου είναι ότι τελικά θα κερδίσει η Αργεντινή το τρόπαιο. Ίσως είναι του Μέσι που στην τελική είναι το μοναδικό τρόπαιο που δεν έχει…
ΛΕΝΤΖΟΣ (παραδοσιακός φίλαθλος ΠΑΣ): Θα το πάρει η Αργεντινή. Δεν ξέρω αν μου φαίνεται εμένα τόσο καλή ομάδα γιατί έχω αδυναμία στους Αργεντινούς του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά πιστεύω ότι η κούπα θα πάει στην Αργεντινή.
ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ (δημοσιογράφος): Είναι το Μουντιάλ των εκπλήξεων, οι οποίες μπορεί να γίνουν και στα ημιτελικά. Πιστεύω στον τελικό θα είναι Αργεντινή με Γαλλία και όλα θα είναι ανοιχτά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΝΗΣ (φοιτητής): Πιστεύω ότι στον τελικό θα είναι Γαλλία με Κροατία και θα πάρει το κύπελλο η Κροατία. Είναι δεμένη ομάδα και μπορεί να πάρει τη ρεβάνς από τους Γάλλους από τον χαμένο τελικό του 2018. Απέκτησε και η Κροατία εμπειρίες, έχει παίκτες με ποιότητα.
ΣΠΥΡΟΣ ΓΩΓΟΣ (πρόεδρος ΑΟ Σταυρακίου): Πιστεύω ότι είναι η ώρα της Αργεντινής.. Πρέπει να κλείσει ο Μέσι αυτή την τεράστια καριέρα με αυτή την κούπα.. Δεν θυμάμαι άλλον ποδοσφαιριστή να είναι στα κόκκινα τόσα πολλά χρόνια.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΤΑΣΙΚΩΣΤΑΣ (φοιτητής): Υποστηρίζω τη Λυών, μου αρέσει το γαλλικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα το πάρει πάλι η Γαλλία.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΚΟΣ (προπονητής Ταεκβοντό ZIKOS TEAM): Εγώ πιστεύω ότι η Αργεντινή θα είναι η ομάδα που θα φορέσει το στέμμα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Ο Μέσι ψάχνει τον μοναδικό τίτλο που δεν έχει κατακτήσει και προσπαθεί να επαναφέρει την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου. Και πιστεύω θα τα καταφέρει.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΙΖΟΣ (διαχειριστής σελίδας PAS FOR EVER): Θέλω να το πάρει η Αργεντινή και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΕΤΣΙΟΣ (αθλητικογράφος): Πρώτη φορά γίνεται Μουντιάλ χειμώνα, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση, το καλύτερο Μουντιάλ που έχω δει. Όλα είναι ανοικτά και στους ημιτελικούς αγώνες, αλλά πιστεύω ότι στον τελικό θα αγωνιστούν Αργεντινή με Γαλλία. Κάτι χρωστά η Ιστορία στον Μέσι. Του λείπει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και πιστεύω ότι μπορεί να το κατακτήσει. Αλλά, όπως λέει και ο λαός, Κυριακή κοντή γιορτή.
ΚΑΙΤΗ ΕΣΠΙΝΟΖΑ (δημοσιογράφος): Όταν φτάνουν οι ομάδες στα ημιτελικά σημαίνει ότι όλες μπορούν να κατακτήσουν το Κύπελλο. Θα μετρήσει το κίνητρο και η ψυχολογία των παικτών. Δεν κρύβω ότι σαφέστατα είμαι με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής, χωρίς φανατισμό, από καθαρή επιλογή. Μου αρέσει το στιλ και πως αναπτύσσονται. Πιστεύω ότι η Αργεντινή του Μέσι μπορεί να στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

 

Οι περισσότεροι Γιαννιώτες εκτιμούν ότι ο Λεονέλ Μέσι θα σηκώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στον τελικό της Κυριακής